Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:10, 25 kwi 2014

Do góry
Cudowne zdjęcia Mirko, zachwycam się każdym zakątkiem, ładnie je urządziłaś, cudna kalina, czy przy domu rośnie może sztywnolistna?

Ach te Twoje tulipanki, jak deser dla moich oczu, wieesz..............wygladają bajecznie, wkomponowane po prostu po mistrzowsku..........sama nabieram coraz większej ochoty na nie jak patrzę na Twoje tulipankowe kompozycje............takie eleganckie i dostojne

Mam maleńką prośbę napiszesz mi na pw. nazwy tych w kolorze burgunda i tych bordo z żółtym refleksem, bo znając siebie jak zapiszę to zaraz zgubię

Pozdrawiam i słonecznej majówki ci życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:25, 25 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko u mnie psiak też wariuje. W tamtym roku mimo, że to był jego pierwszy rok w nowym miejscu był spokój, nauczyliśmy, że na rabaty ma zakaz wstępu. Teraz chyba już się zadomowił na dobre albo na złość bestia robi i spacerki po rabatach urządza. Wrzosy po przeprowadzce miałam już dwa razy wykopane i potargane I znów mam rabaty sznurkami odgrodzone...
Trawy piękne, wspaniałe różności pokazujesz

Polinko, no czasami z nimi trudno w zgodzie być moja to wręcz złośliwa się robi, wskakuje na parapet kuchenny i drapie w okno, całe rysuje, ja ją gonię a ona co chwilę się droczy, więc jak nie okno, to parapet, to drewno i takim sposobem w sobotę za papier ścierny chwytam, poleruję i maluję, bo zniszczone nic nie ma wyglądu

i raport ogrodnika cd wynudzę was fotami, ale szybciej trwa oglądanie, jak czytanie
jednocześnie startują tamaryszki i kaliny, które nie cięte polazły wysoko w górę, to ich wzajemne poplątanie super wygląda

kalina i ambrowiec w listeczkach

kalina
Zakochana w ogrodach 12:22, 25 kwi 2014

Do góry
Moja kalina całą w pąkach, lubię to stadium, jak jest zielonkawa
moje sunie juz chyba złośliwe sie robią
Ogrodowe zacisze 12:02, 25 kwi 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Przyszłam do Ciebie, bo lubię, a tu zawsze tak miło i spokojnie, można przycupnąć na dłuższą chwilkę
Ostatnio zastanawiałam się jak się ta tawuła nazywa i nazwę mus gdzieś spisać, bo te białe fontanny (nie wiem, czemu mi się to tak kojarzy) bardzo mi się podobają i kalina też przesliczna, o tulipkach już nie wspomnę!
zwierzaczki też proszę ode mnie pomiziać
pozdrawiam serdecznie :*

Kasiu!
To tawuła Grefsheim. Trafne skojarzenie z tymi fontannami
Zwierzaczki pomiziam
Ogrodowe zacisze 11:46, 25 kwi 2014

Do góry
Przyszłam do Ciebie, bo lubię, a tu zawsze tak miło i spokojnie, można przycupnąć na dłuższą chwilkę
Ostatnio zastanawiałam się jak się ta tawuła nazywa i nazwę mus gdzieś spisać, bo te białe fontanny (nie wiem, czemu mi się to tak kojarzy) bardzo mi się podobają i kalina też przesliczna, o tulipkach już nie wspomnę!
zwierzaczki też proszę ode mnie pomiziać
pozdrawiam serdecznie :*
Ogrodowe zacisze 10:51, 25 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Pięknie..kalina zachwyca..pozdrawiam

A jak pachnie...
Ogrodowe zacisze 10:44, 25 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Chociaż tawuła później jest tak "zwykła" to jak kwitnie naprawdę robi wrażenie - cudna. A i kalina mi się bardzo podoba - czy ona pachnie?
Te zółte pełne tulipany - bardzo fajne - na pierwszy rzut oka to można by się zastanawiać co to za kwiat Pozdrawiam Marysiu

Aniu!
Tawuła później to taki zwykły krzak, ale ma swoje pięć minut
A ta kalina pachnie, i to bardzo ładnie.
Pozdrawiam.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 24 kwi 2014

Do góry
tulipan Day Dream wielki, początkowo ma stożkowy ładny żółty kwiat

jakiś karnawał

i ponownie kalina

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:00, 24 kwi 2014

Do góry
annawu napisał(a)
Ania mistrzyni w upychaniu a pryszcz nie buntuje się i wszystko przyjmuje pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie a najpiękniejsza kalina nawet czuję jej zapach pozdrawiam

Aniu zapach ma wspaniały, czuć na pół ogrodu
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:45, 24 kwi 2014

Do góry
Ania mistrzyni w upychaniu a pryszcz nie buntuje się i wszystko przyjmuje pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie a najpiękniejsza kalina nawet czuję jej zapach pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 22:28, 24 kwi 2014

Do góry
Kalina Eskimo pachnie????? Bo jakos stwierdziłam, że moja nie pachnie.. a przynajmniej słabo
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 24 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Tulipany cudne, a kalina przepiękna

Też tak uważam, z tulipanami mam zawsze problem bo nie potrafię kupić tylko jendnych i trochę pstrokacizny w ogrodzie jest nie ma co ukrywać ale się od tego nie umię oderwać

pstrokacizna

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 24 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Z opóźnieniem, wybacz! dotarła, posadzone, zrobiłam 4 sadzonki i bardzo serdecznie dziękuję!
tulipki wszystkie sliczne, ale zaskoczyła mnie kalina, tak szybko kwitnie, moja się zbiera, całą w pąkach, ale zwykła, ma wielkie kule
na te babcine narcyzy poluję, jak pachną, muszę je mieć
porządeczek jest, ale w ten leżak nie za bardzo wierzę
jak roślina z Anglii, u mnie jedna kordylina stracona, druga na razie żyje

roślinka angielska wzeszłam muszę sfotkować - dmucham

a kalina i kwitnie i pachnie na cały ogród

dziś w świetle zachodzącego słońca

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:12, 24 kwi 2014

Do góry
Kalina Bukwooda- przepiękna. Wprawdzie nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia, ale i narcyzki pooglądałam. Wszystko kwitnie - aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 19:02, 24 kwi 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Witaj fajnie że masz trochę wody w ogrodzie od razu robi sie taki fajny limat tego mi wlasnie brakuje

A kalina śliczna

Pozdrawiam ;-D

Grażynko woda daje faktycznie fajny klimacik ,jeśli nie masz małego stawiku to może małe ciurkadełko w kamieniu tez daje fajny efektcałość jednak to posadzone rośliny i można stworzyć romantyczny zakątek
A kalina w tym roku faktycznie super,jeszcze tylu kwiatów nie miała
przekwitająca magnolia Nigra
Zakochana w ogrodach 17:00, 24 kwi 2014

Do góry
Irenko i pieski i kotki lubią się bawić, nie zawsze tym czym byśmy chciały.
Iwonko, kalina pachnie cudownie.
Ewuniu, dziękuję za wizytę. Myślę, że będzie super.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:34, 24 kwi 2014

Do góry
Bez kwitnie, głóg ma pierwszy raz pączki kwiatowe a kalina nabiera białego koloru

Ogród, który ciągle zmieniam 11:16, 24 kwi 2014

Do góry
Witaj fajnie że masz trochę wody w ogrodzie od razu robi sie taki fajny limat tego mi wlasnie brakuje

A kalina śliczna

Pozdrawiam ;-D
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 24 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Twoja kalina pachnie, a moja nie .... poczekam na lilaki i piwonie

Foteczki obejrzałam i sangwinarią sie pozachwycałam, to prawdziwy rarytas w ogrodzie

Aniu ona po obiedzie zaczyna intensywnie pachnieć buziole
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:46, 24 kwi 2014

Do góry
Twoja kalina pachnie, a moja nie .... poczekam na lilaki i piwonie

Foteczki obejrzałam i sangwinarią sie pozachwycałam, to prawdziwy rarytas w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies