Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 16:39, 26 cze 2014

Wariacje
inag 16:41, 26 cze 2014

Macie może jakieś pomysły czym zasłonić tę paskudną ścianę altany??? Pomysły mądrych głów bardzo pożądane;-D;-D;-D
Viola 17:14, 26 cze 2014

To jest to co lubię najbardziej - zdjęcia ze zwierzakami, oczywiście w pięknym ogrodzie. Twoje psy też mają parcie na szkło? Ja przed chwilą wstawiałam fotki też z dwoma czworonogami (kotami) bo akurat wlazły w kadr
Ściana altanki wcale nie jest brzydka, można kokieteryjnie przysłonić różami pnącymi lub powojnikiem. No chyba, że chcesz zimozielone... Ale róże w mocnym kolorze tutaj by bajecznie wyglądały - białe korespondowałyby z kolorem brzozowych pni, albo czerwone .... z żurawkami
inag 17:48, 26 cze 2014

Zadnego zdjecia bez nich nie mozna zrobic bo wchodza w kadr i zadną siłą tyłków nie ruszą ale i tak mialam szczęście bo przeważnie jeszcze nasze trzy koty się pchają Wtedy juz nic nie widać poza nimi
A Twoje kociaki od razu po wstawieniu zdjęcia widzialam kocham zwierzaki i do każdego mam słabość...

Co do róż, to tez o nich myślałam, ale kompletnie te pnące mnie nie lubią niestety
Loosiuu 18:07, 26 cze 2014

Na ścianę bym zamontował ładną krateczkę i pnącze puścił Jakiś powojnik, tudzież hortensja pnąca Wedle uznania.

PS "To" żółte coś za pieskiem nie ma czasem chlorozy? co to za roślinka?
Loosiuu 18:09, 26 cze 2014

Tak w ogóle to miałem napisać, że fajnie wyglądają różaneczniki z variegatusami, ale zamyśliłem się o chlorozie
inag 18:18, 26 cze 2014

Witam! Ja również myslalam o hortensji pnącej... miałam już kilkanaście pomysłów i wciąż nie mogę się zdecydowac...
Ta roślina to kalina hordowina aureum. Lubię ją za ten intensywny żółty kolor. Nie wygląda mi na chorą ale poczytam o tej chorobie zaraz... Może coś przeoczyłam... dzięki!
inag 18:19, 26 cze 2014

Loosiuu napisał(a)
Tak w ogóle to miałem napisać, że fajnie wyglądają różaneczniki z variegatusami, ale zamyśliłem się o chlorozie

Dziękuję podejrzalam w jednym z ogrodów i bardzo mi się spodobał ten duet
Viola 18:23, 26 cze 2014

O matko, a co to ta chloroza? Jak Ty Filip to dostrzegasz? Ja tam widzę tylko roślinkę żółtą
inag 20:50, 26 cze 2014

Ja nawet nie wiedzialam czym to się objawia zanim nie poczytałam.. ale wg mnie te przebarwienia są naturalną cechą tego gatunku... Na wszystkich zdjęciach w internecie te rośliny tak wyglądają... chyba, ze się mylę...