Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:54, 01 sty 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna metamorfoza, podglądam Twoje poczynania od bardzo dawna, nie jestem pewna czy dobrze kojarzę, ale bardzo dawno temu, jeszcze chyba nie było Ogrodowiska był program z Tobą, ale jeszcze nie z tego ogródka. Całe morze doniczek z bukszpanami, które czekały na nowe miejsce. Już wtedy widziałam w tym piękno, też zaczęłam szczepić bukszpany na potęgę i zmieniać to co już miałam. Największa metamorfoza zaczęła się dwa lata temu i ciągle trwa. Przygotowuję zdjęcia do zrobienia wizytówki, ale przez cały 2015 rok walczyłam o trawnik, który najpierw nie chciał być ładny, a później niechcący spaliłam go opryskiem. Pozdrawiam i życzę wiele sukcesów w życiu i w pracy jako przemiły i mądry ogrodnik.

Chyba dobrze kojarzysz, mój pierwszy występ był w 3 odcinku Mai, dawno temu...a w sumie byłam w 43 odcinkach Ale myślę, że chodzi o ten dawny z mojego poprzedniego ogrodu, dawno, dawno temu. Mam go na płytce. Jeszcze wtedy internetu nie było chyba ale płytka jako pamiątka pozostała, mam je prawie wszystkie. Kiedyś będę robić pokazy moich "starych ogrodów" w programach.

Pewnie ten odcinek był robiony w Ogrodzie babci Jasi, czyli moim "starym", poprzednim ogrodzie

albo jeszcze gdy było w tym obecnym ogrodzie prawie pusto rok 2007

Kiedyś będzie tu ogród 18:48, 01 sty 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Nowy Rok przywitał się słoneczkiem. I życzę Wam, aby cały rok był taki. Życzę samych radosnych chwil, spełnienia planów- nie tylko tych ogrodowych. Życzę zdrowia, miłości i spokoju...

Dzwoniec

Trznadel

jaki cudny ptasi raj u Ciebie ...
najlepszego w Nowym Roku !!!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:41, 01 sty 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

sosna rumelijska

Asiu przywędrowałam za polecana przez ciebie sosenką. Jakie ma u ciebie przyrosty? Piszą, że początkowo rośnie bardzo wolno, ale na fotkach na mikrusa nie wygląda. Jeżeli dobrze na szybkiego doczytałam to masz jej 3szt? Tniesz je czy to ich naturalny pokrój?

Muszę na spokojnie pospacerować po twoim ogrodzie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:38, 01 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja zoo czasem mam w pracy, tak mi się wydaje

Piękne zdjęcia nam dzisiaj serwujesz Ręce Ci nie zmarzły ?
U Ciebie chyba duzo cieplej bo u mnie choć słonecznie to duzo na minusie

Pozdrawiam noworocznie

Noworocznie również pozdrawiam, u mnie w pracy też różnie bywa
Rączki nic nie poczuły ...mrozik poczułam później, już po godzince wróciłam do domciu..ale to słoneczko sprawiło, że jak się przebudziłam po sylwestrowej nocy, to od razu poleciałąm na ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:33, 01 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie się czyta dziewczyny
Wasze szalenie zabawne rymy

Dość już tego rymowania
trza się brać do planowania
jak rozmieścić mam rabatki
jakie sadzić na nich kwiatki
Mój skromny ogródek 18:31, 01 sty 2016

Do góry
Letnie wspomnienia...

Grill wykonany przez mojego męża
Przesyłam serdeczne pozdrowienia i życzenia noworoczne
Wilcza Góra 18:23, 01 sty 2016

Do góry
...niech Wam się wiedzie ...
niech to będzie dobry 2016 Rok
...z całego serca, Wszystkim...
Ewa

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:04, 01 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)

Pierwszy Stycznia 2016r mróz -10

Halinko - cudnie Cię nowy rok w zimowej szacie przywitał

CZytam, że rodki podlewałaś... hmmmm, ja o swoich jakoś zapomniałam... Poczekam na ocieplenie i muszę się nimi zająć.
Pozdrówka noworoczne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:57, 01 sty 2016

Do góry
Przez chwilę, widząc bawiące się na śniegu psy, myślałam, ze taką zimę masz u siebie, Aganiu

Ale fotki jesienne urzekają...
Piękną masz jesień
Te fotki mnie urzekły...

Agania napisał(a)

Aganiu, życzę mniej stresów w nadchodzącym roku
Przedwiośnie ogrodu..:) 17:57, 01 sty 2016

Do góry
I jeszcze cosik.
Przedwiośnie ogrodu..:) 17:46, 01 sty 2016

Do góry
Noworocznie wszystkich do mnie zaglądających pozdrawiam....Po niejakiej przerwie wracam z fotkami pierwszego śnieżnego dnia w ogrodzie.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:42, 01 sty 2016

Do góry
trochę też szyję

Prawie - jak ogród 17:40, 01 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Nowy rok - czas podsumowań i postanowień...
Stwierdzam, że nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak efekty już podjętych działań...

Tak było jeszcze niedawno...

A taki wygląd zyskał mój przedogródek w minionym roku...

Moje ukochane stipy...

Z tym się zgodzę, tylko mnie się tak nie udaje jak u Ciebie, tak tych działań do dalszej motywacji pokazać....uwielbiam rabatę z Twoimi stipami pięknie wyglądają, działaj...mamy dużo czasu
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i życzę dużo motywacji i inspiracji do nowych wyzwań w ogrodzie

Miejski ogród w wersji mini 17:38, 01 sty 2016

Do góry
Za namową Asi która ośmieliła mnie swoim powitaniem wklejam kilka zdjęć działki oraz bardzo nieprofesjonalną mapkę ( jak nie kochać painta). Mam nadzieję że razem uda się nam stworzyć coś fajnego. Na mapce zaznaczyłam miejsca gdzie będzie kostka ( to te pomarańczowe kreski). Marzę o drzewku niwaki przy tarasie więc też je umieściłam w moim "projekcie". Ogród powinien nawiązywać do charakteru budynku i tworzyć z nim wspólną całość. Ja niestety nie miałam wyboru w tej kwestii ponieważ projekt domu, kolorystykę zarówno elewacji jak i dachu musiałam mieć zaakceptowaną przez konserwatora zabytków ( jeden projekt został stanowczo odrzucony więc zanieśliśmy dwa katalogi z projektami do pana konserwatora i wybrał nam te które on może zaakceptować. A potem my z wybraliśmy ten ostateczny). Dom w środku jest raczej nowoczesny. Dlatego długo zastanawiałam się jaki charakter powinien mieć mój ogród. Na początku stawiałam na minimalizm ale nijak się to miało do mojego domu i otoczenia. Dopiero jak oglądnęłam Maję w ogrodzie- ogród zimozielony przy białym domu to przestałam się zastanawiać. Teraz mam pewność że chcę coś w tym klimacie.

Prawie - jak ogród 17:28, 01 sty 2016

Do góry
W minionym roku wykopałam kilka starszych iglaków z tego miejsca...

Zwiększyłam ilość hortensji...

... i miskantów

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:25, 01 sty 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:24, 01 sty 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Agatko dziękuję za wizytę i przesyłam buziaki w Nowym Roku.

Ja mam wojowniczą kocicę. Oko straciła w walce. A ten rudzielec to diabełek nawet z wyglądu.

Sosny bardzo szkoda. A co jej jest?

Mówię do kota Mańka, że ma spylać do domu w razie niebezpieczeństwa, Alaska i Grafit to zrozumieli, rudzielec swoje, zew krwi i pazury rządzą.
Sosna mnie zaskoczyła, nie wiem co się stało i jaka była przyczyna, to mnie przerasta, szybko zaczęła usychać i to od góry
Nowy Roczek fajny..odbieram buziaki, dzięki
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:23, 01 sty 2016

Do góry
no i lubię szyć

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:21, 01 sty 2016

Do góry
Też lubię robić
Prawie - jak ogród 17:15, 01 sty 2016

Do góry
Nowy rok - czas podsumowań i postanowień...
Stwierdzam, że nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak efekty już podjętych działań...

Tak było jeszcze niedawno...

A taki wygląd zyskał mój przedogródek w minionym roku...

Moje ukochane stipy...

Pierwsze hortensje...

I trawy...

... i trawy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies