Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

renatamama3 19:34, 24 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Serby mam posadzone 6 szt i kupiłam od szkółkarza za 2 zł takie 20cm rok temu, teraz mają już 30 cm i widać je z pod śniegu, świerki srebrne 3 szt też od niego w tej cenie i sosny czarne jeszcze, teraz chucham i dmucham , a one rosną
Brzózki do brzeziniaka mam od koleżanki z Komendówki i też rosną, świerki zwykłe od kolegi z O... i z marketu....dużo roślin dostałam od Ani, Kasi ,Justynki, Alinki, Kondzia, Mariusza, Reni, drugiej Kasi i wielu wielu innych osób z O.... nie sposób Wszystkich wymieniać, ale Wszystkim jestem wdzięczna. Tworzycie z nami ten kawałek planety
A teraz dostałam całą masę nasionek i wiosną będę siać

U ,ciebie ,żeby był efekt jaki taki ,to raczej musisz kupować w większej ilości ,ja mam na 25 metrach długości 25 serbów ,moje były takie ok 60 cm ,więc już widać je było ,chodź wolałabym większe ,ale cena .
sylwia_slomc... 21:46, 24 sty 2016

Basilikum napisał(a)
ja tez musze moje roslinki dzielic i kupowac na wyprzedazach, bo inaczej zbankrutuje. U nas takie ceny w ogrodnictwach, ze tylko za kieszen sie trzymac trzeba. Czesc kupuje w pl no i od Irenki mam male co nieco. A kilka okazow przytachalam z cmentarza. U nas sie obsadza groby i przed wszystkimi swietymi ludzie wyrzucali calkiem dobre roslinki, kilka rosnie u mnie w ogrodzie i ciekawa jestem co z tego przezylo zime.

Ja mam z cmentarza zaszczepiony suchodrzew Ależ desperacja przebija z naszych słów
sylwia_slomc... 21:48, 24 sty 2016

Imienniczka napisał(a)
Pięknie wygląda Twój ogród w szadzi. Dla takich widoków lubię zimę

Ja w zimie lubię tylko takie widoki.....i jeszcze w nocy jak śnieg sypie "stanąć pod latarnią" i patrzeć w niebo w kierunku , z którego sypie......ma się wrażenie lotu w kosmos
sylwia_slomc... 21:49, 24 sty 2016

Katkak napisał(a)

Sylwia, ale wspaniały . Ja bym jakąś sowę do niego włożyła .

Coś pomyślę
sylwia_slomc... 21:50, 24 sty 2016

Basilikum napisał(a)
super pomysl z ta sowa

Też mi się spodobał Może jakaś żywa zechce w nim zamieszkać
Basilikum 21:51, 24 sty 2016

Sylwia u mnie to nie desperacja, mi poprostu bylo szkoda tych roslin
sylwia_slomc... 21:52, 24 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)
Zimę obejrzałam, koty pogłaskałam...... odmeldowałam się.

Meldunek przyjęty Pani Generał Ja szeregowiec meldowałam się u Ciebie.....dzisiaj też byłam
sylwia_slomc... 21:55, 24 sty 2016

Rumianka napisał(a)
A przecież Ty już masz sowę własnej produkcji...

Moja za duża nie wlezie, a na mniejszą na razie nie mam materiału. Coś muszę pomyśleć. Zrób focię koniecznie i dowiedz się jaka cena plees
sylwia_slomc... 21:56, 24 sty 2016

Dorota123 napisał(a)
Obłożyłabym folią w środku ten pniaczek nasypała do pełna ziemi. W "dziupli" posadziłabym rojniki, a z góry mogłaby spływać lobelia.

Ja brałam w pierwszej wersji pod uwagę wylewającą się z dziupli skalnicę- białą, ale rojniki też fajnie by wyglądały
sylwia_slomc... 22:02, 24 sty 2016

renatamama3 napisał(a)

U ,ciebie ,żeby był efekt jaki taki ,to raczej musisz kupować w większej ilości ,ja mam na 25 metrach długości 25 serbów ,moje były takie ok 60 cm ,więc już widać je było ,chodź wolałabym większe ,ale cena .

Ale u mnie dużo zwykłych świerków i innych iglastych, a z drzew bardzo dużo wsadziłam liściastych bo mi się marzy jesień jak u Bogdzi
Serbskie mam w planach ciąć na pewnej wysokości , a srebrne będą rosły na maxa, a one wielkie rosną.
Mam jeszcze 5 wierzb płaczących- też olbrzymy będą, i 2 daglezje i metasekwoję - to wszystko mają być giganty- dużo miejsca zajmą