Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 15:45, 24 sty 2016

Druga róża to VEICHENBLAU piana z kwiatów, ale nie powtarza kwitnienia. Kwitnie długo chyba nie śmieci, puszcza bardzo długie pędy dlatego posadziłam ją przy słupie oświetleniowym. W ubiegłym roku urosły pędy ok. 3 m. Nie wiem, czy coś pomogłam, ale na pewno wcześniej namieszałam.
sylwia_slomc... 15:51, 24 sty 2016

Cudne masz róże Dorotko Wyobrażam sobie jakie zapachy rozchodzą się po ogrodzie jak kwitną
Karol99 15:51, 24 sty 2016

Śliczne masz te róże.
Dorota123 16:14, 24 sty 2016

Sylwio róż mam sporo jesienią mocno przyszalałam z zakupami. Są takie, które mocno pachną i te lubię najbardziej, ale są i takie które wcale nie pachną, ale ładnie wyglądają.

Karol dziękuję, a jak u Ciebie? Masz róże?
Dorota123 16:23, 24 sty 2016

Rumianka dziękuję, cieszę się, ze Ci się spodobało.

Małgosiu jak mam tylko możliwość to staram się uwiecznić oszronione roślinki, ale rzeczywiście rzadki to widok.

Szelmusiu fajnie, że przypadły Ci do gustu moje zdjęcia, dziś cieplej ale i tak na minusie.

Sylwio a jaki masz aparat? ja ustawiam na tryb zimowy, albo na makro. W ubiegłym roku nabyłam swój aparat na początku też mnie nie słuchał, ale ja byłam bardzo stanowcza i w końcu zaczął mnie słuchać.
Rumianka 19:04, 24 sty 2016

Dorota123 napisał(a)

Druga róża to VEICHENBLAU piana z kwiatów, ale nie powtarza kwitnienia. Kwitnie długo chyba nie śmieci, puszcza bardzo długie pędy dlatego posadziłam ją przy słupie oświetleniowym. W ubiegłym roku urosły pędy ok. 3 m. Nie wiem, czy coś pomogłam, ale na pewno wcześniej namieszałam.

Ale cudowności pokazujesz, aż serce skacze z radości, że niedługo znów tak będzie w ogrodzie...
Ewa777 21:19, 24 sty 2016

Dorota123 napisał(a)

Iwonko swoje zdjęcia ze szronem robiłam w programie sceny- zima, drugi sposób to makro. Mam dużo oszronionych zdjęć.

Co do róży Louise Odier napisałam już u Ciebie, że się pomyliłam z nazwami i jest mi bardzo głupio, że wprowadziłam w błąd kilka osób. Ta róża bardzo mi się podoba, ale niestety nie mam jej. Z pnących mogę polecić dwie róże, które są u mnie są to dwuletnie krzaki. Za dwa lata pewnie będę się mogła pochwalić większą kolekcją róż, ale muszą urosnąć, sadzone na jesieni.

Jest to róża ELFIE

Piękną masz tę Elfie Kupiłam sobie też ją wiosną, ale mało urosła przez rok. Mam nadzieję, że kiedyś będzie tak piękna jak Twoja
Iwk4 21:21, 24 sty 2016

Dorotko, bardzo ładna jest Elfie. Muszę się zastanowić nad nią.
Może zamówię dodatkowo
Nie szkodzi, że pomieszałaś, ja też mam ND i też uważam, że śmieci. Choć podoba mi się jej porcelanowy kolor.
Czy Elfie pachnie?
Jak długo kwitnie?
Powtarza kwitnienie?
Chyba by pasowała przy limelight? Jak myślisz?
Bogdzia 21:27, 24 sty 2016

Dorotko masz różany raj, cudnie.
olga80 22:20, 24 sty 2016

i.

Jest to róża ELFIE

piękne róże, cudowny ogród muszę koniecznie pospacerować po Twoim ogrodzie jest zachwycający Przydatne informacje o różach a jestem na etapie poszukiwania róż pnących