Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - trudne początki - Paula 12:28, 07 lis 2015

Do góry

Paula ta piękność to w Twoim ogrodzie? Jak to możliwe, że ja wcześniej tego nie widziałam?

A róże z lawendą i stipą to też tutaj będą?

Kiedyś będzie tu ogród 12:11, 07 lis 2015

Do góry
Ok Aniu, ale mnie zamroczyło, przecież można przekonwertować plik z pdf na jpg i tak też zrobiłam.
1 opcja miłorząb dwuklapowy, dąb czerwony

2 opcja miłorząb pendula, dąb szypułkowy

pozdrawiam, jak coś to pisz zmienimy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:38, 07 lis 2015

Do góry
Moge pokazac zabawe z slomkami przymiarki ze resztaka ze starej lampy jeszcze be sprayowania i bez odpowiedniej żarówki ...ps- pamietacie ukradziony bluszcz z zeszlej zimy hihihi wciąż czeka na swoją kolej

Kondziowy ogrod cz II 11:19, 07 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowny ogród z klimatem, wspaniale uchwycony w kadrach. Fajna jest fotka na początku, taka robiona z góry. Pomaga zrozumieć układ ogrodu, podział przestrzeni na pokoje i celowość drzwi. A z tymi ostatnimi to bardzo niebanalny pomysł. Jestem zachwycona choć widziałam dopiero namiastkę całości.

I tak trzymaj. Żadne tam o oraniu czy zamykaniu. Bo ja muszę przeanalizować ponad 1600 stron twoich wątków, a to trochę zajmie. I musi być miejsce na pytania i dyskusję.

Przepiękne.

Bardzo dziekuje za mile slowa. Wiele osob powiedzialo, ze dopiero po wizycie Bogdzi i Irenki dowiedzieli sie, ze ogrod podzielony jest na 5 pokoi (ogrodow), chociaz mnie sie wydawalo, ze caly czas to pokazywalem
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:52, 07 lis 2015

Do góry
W zielonej aptece 10:50, 07 lis 2015

Do góry
Wiesz Mireczko, ja też nie chcę chmurek tak jak i u Ciebie,zależy mi na skarłowaceniu drzewka do wysokości ok. 2m i odgiętej postaci od domu w stronę niższego piętra przyszłej rabaty - tam jest lekka górka.
Tnę też głóg dwuszyjkowy (Crataegus laevigata )- z niego jest jedna "chmurka" Oba drzewka są na tej samej rabacie, głóg na początku, sosna dalej, na końcu sumak, ale on jest tymczasowo.
Nie mogę znaleźć aktualnych zdjęć. Poniżej zdjęcia z 2014 roku z wiosny, widać poligon doświadczalny.

A poniżej kosodrzewiny cięte już któryś tam rok
2014
2015
jak je sadziłam wyglądały tak samo, po czasie okazało się, że każda rośnie inaczej i ma różne igły. Stąd różnica w wysokości, ale mnie to nie przeszkadza, wygląda nawet lepiej, niż gdyby miały być równe jak pod linijkę. Cieszę się, że u mnie nawet eksperyment może wyglądać naturalnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:48, 07 lis 2015

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:47, 07 lis 2015

Do góry
Witam porannych gości, dziś już nawiedziłam ogródek. Karpy dalii i kosiarka już w piwnicy w domu. Co raz mniej jest już prac w ogrodzie szczególnie jak pada deszcz. Jeszcze tylko śmiecie po kątach ogarnąć i zimowanie.

U mnie mżawka, ale jak tylko się rozpogodzi znów wybiorę się na spacer.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:41, 07 lis 2015

Do góry
No i jest drewutnia jeszcze trzeba położyć plyty betonowe i będzie bo te fury drewna mnie osłabiają a teraz sie porządek zrobi. Jeszcze kolor trzeba walnąc myśle o takim szarym jak u Oli na altanie tylko musze odszukać jaki to był. No i podziwiam moje miskanty jak sie pieknie przebarwily. Miłego weekendu kochani. No mały resecik wczoraj był to baterie naładowane.

Ogród w deszczu 10:39, 07 lis 2015

Do góry

Droga Pani Danusiu, dobrodziejko nasza. Nie potrafię tego wykonać. Dumny jestem z tego, że udało mi się utworzyć wątek. Nadal nurzam sie w zieloności, są roślinki wspierające.

naparstnica i cząber górski - zdjęcie sprzed godziny

... i po przymrozku. A było tak zielono.

tak zarosło winoroślą okno sypialni, na lato doskonałe zacienienie.
Kiedyś będzie tu ogród 10:17, 07 lis 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
zrób zdjęcia, napisz co tam chcesz posadzić i wrzucę to na gardenpuzzle.

Nie wiem czy takie zdjęcie coś pomoże, ale mój aparat nie jest w stanie uchwycić całości i musiałam kleić. Żółta kropka to miłorząb, czerwona dąb, tam gdzie zielona miał rosnąć tulipanowiec.

Co chcę posadzić?- Napewno miłorząb zostaje, pośrodku dojdą trzy serby pendule, resztę możesz improwizować według różnych opcji.
Pogubiłam się po drodze... 10:15, 07 lis 2015

Do góry
Siąpi i u mnie
Hortensjada 10:12, 07 lis 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Tak , to rozchodnik pstry, moja roślina mateczna, zrobiłam już z niej sporo sadzonek

Moich hortensji nie okrywam bo bukietowe i drzewiaste tego nie potrzebują a ogrodowych mam mało, większość w donicach, które przenoszę do garażu ( tych, które rosną w gruncie też nie okrywam), jeśli coś zmarznie- znaczy nie nadawało się do mojego ogródka.

o,widzisz ..nie znałam nazwy tego rozchodnika;zaskoczyłaś mnie podejściem do okrywania lub nie..może i to słuszne
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:02, 07 lis 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Znasz to powiedzenie "kobieta zmienną jest"?

Moja radosna twórczość

Życzę wszystkim miłego weekendu
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:51, 07 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ścięłam bo była brzydka i wnerwiała swoim wyglądem.Poza tym dosadziłam dalszy ciąg czyli dłuższy szpaler i te w doniczkach były już zmaltretowane ,a te w gruncie nawet trochę kwitły.. Teraz wszystkie takie same..czyli nie widać ich
Małe sprzątanko.... potem poszłam wywalać tojeść kropkowaną i pysznogłówki i takie tam.. Kłączy otrzepanych z ziemi... zebrałam taczkę.. a to jeszcze nie koniec, ale łapki zmarzły, zrobiło się ciemno i po robocie

To u mnie wycinka co brzydkie..

Aniu
Czyli jak mnie nie wnerwiaja to mogę zostawić na zimę?
Ty to masz tej roboty Podziwiam Cię za energię i jeszcze tyle czasu poświęcasz wnukowi Szacun
Czasem słońce czasem deszcz 09:49, 07 lis 2015

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:47, 07 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to i ja się pochwalę swoimi wyszywankami, choć jeszcze nie doczekały się ramek, ale na wszystko przyjdzie czas

Następna zakręcona krzyżykowo hafciarka, szkoda, że takie piękne prace trzymasz w szufladzie. Zasługują na oprawę i na ścianę. Po oprawie te obrazki zyskają na urodzie, zobaczysz... dawaj, dawaj kobieto...do dzieła...
Czasem słońce czasem deszcz 09:46, 07 lis 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies