Jeden raz tak prowadziłam ogórki,nawiązałam się ,a pojednym zbiorze przyszła
zaraza i ogórki uschły i tak mam co roku,czy stosujesz jakieś opryski ?lub masz jakąś swoją odmianę?
Ale bardzo podoba mi się sposób zastosowania tych płytek,ja takie płytki dałam na ścieżki ale taki sposób jest lepszy,zatrzymuje wode,pomyślę o tym,to lepsze jak skrzynie drewniane.
Kurczę, muszę iść spać, bo rano zaśpię. Dobrze, ze mam na ósmą
Dobranoc.
Mam kilka zimowych fotek aktualnych, śnieg zalega, ale przyjemniej jest pobuszować po wiośnie. Bynajmniej powód jest do wspomnień
Miłych i kolorowych snów:
W maju w tym samym czasie kwitną w tej okolicy ogrodu:
Migdałek:
rajska jabłoń:
Tulipany
bergenia:
Kolorów nie da się sterylnie odizolować, one się przenikają.
Tak wyglądał przód na początku czerwca:
Teraz linie są wyprostowane, jak w pozostałej części ogrodu
21 czerwca:
Goździk sam się tam wysiewa i kolorem pasuje mi do wiciokrzewu, o którym zapomniałam wspomnieć, wspina mi się po pergoli. Pasują kolorem. To raczej karminowy Potem wiciokrzew ma kuleczki owoców w kolorze wina
Prawa strona to Robusta - pędy pionowe.
Wojtka nie mam, ale on jak większość tego pokroju po wielu latach ma kształt maczugi - rozszerza się ku górze, jednak można przecież smiało korygować strzyżeniem. To cudowna zaleta cisa
Ok. Sylwia, jutro mam krótko zajęcia, to wpadnę do domu i w południe ci narysuję na kartce jeszcze raz z wymiarami.
Tak, czerwony mam w ogrodzie na rabacie przytarasowej z lewej strony:
Natomiast w przedogródku początek rabaty różowy (rododendrony, róże, floksy, naparstnice) przechodzi poprzez fiolet, niebieski do bieli (jeżówki, róża Artemis i Mary Knnopires) i żółtego (róża Graham Thomas otoczona lawendą, perovską i przetacznikiem ) . I niech tak zostanie w przedogódku.
To są rabaty, które widzi się jednocześnie z tą planowaną
Naprzeciw w rogu w donicy murowanej:
Przy ulicy:
Przy ciurkadełku:
Zapraszam, Kasiu. Co roku jest zlot morsów z całego świata w Mielnie. Imprezy około kąpielowe i nie tylko w tym roku będą trwały 3 dni. To się będzie działo.
Ja w takim zimnym morzu się nie kąpię. Już za późno na zmianę przyzwyczajeń.