Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Puste pole z wysepką kwiatową 22:10, 28 cze 2013

Do góry
Elunia, ja dzisiaj w dalszym ciągu ( bo wczoraj również) szalałam z kosiarką. I cięłam tawuły i pęcherznice. A tak mi było żal.... Ale nie ma rady - wszyscy mówią - CIĄĆ ! No to tnę!
Tylko znów pada, a to chyba nie najlepiej, jak się tnie i zaraz pada. Tylko, że teraz stale pada.
Amfulka ma zupełnie sfilcowaną sierść, nien ma czasu porządnie się wysuszyć
Kiedy będzie lato???
Różyczka dla Ciebie!
Elu, jest też fajne parzydło miniaturowe. Na pewno się u ciebie zmieści.
Ja też czekam na hortensje, ale trochę mi je ten grad zniszczył. Nie wiem jak to będzie z kwitnieniem.
Zobaczymy.
Pozdrawiam i lecę złożyć ciało do łóżka, jutro mam bardzo szeroko zkrojone prace ogrodowe , jak zawsze!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:24, 27 cze 2013

Do góry
Aga a wiesz, że ja mam podobną rabatkę z tym że u mnie jest mini mam tam ostróżki, orliki, naparstnice, tawuły, jeżówki, szałwie, trawy, jodły, kossańce tulipany, i czosnki... u mnie jest misz masz, tylko ostróżki są w grupie, ale nie wiem czy u Ciebie nie pogrupować by bałaganu nie było. U siebie mam poczucie bałaganu właśnie ...
Roztoczańskie klimaty 09:59, 27 cze 2013

Do góry
I nie ścięte tawuły

Na skarpie całkiem fajnie wyglądają

I z daleka
Ogród Janiny 16:44, 26 cze 2013

Do góry
Znowu deszcz wygnał mnie do domu , W ogrodzie mokro ,nawet zastanawiam się nad pogłębieniem mojego jeziorka aby więcej wody do niego spływało ..

obok niego powstaje nowa rabatka na liliowce i irysy ,które musiałam wyciągać z wody

Dobrze że mam jeszcze sporo kompostu bo na moich piaskach to bardzo nic nie chce rosnąć .. ale zielsku nie przeszkadza ..

Mój wnusio Antoś pomaga mi w objadaniu truskawek

Antoś wśród róż ..

moje kwitnące róże

firletka z nachyłkiem

Kwitnące tawułki ..
Zaczynają kwitnąć też tawuły krzewiaste ..
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 12:43, 26 cze 2013

Do góry
Samotnie niedaleko orzecha rośnie u mnie tawuła wczesna , na rabacie przed domem mam mam posadzone funkie, tawuły, trzmieliny, floksy. dzwonka skupionego i prawdopodobnie dzwonka karpackiego choć mogę się mylić co do jego nazwy, ogólnie taki misz - masz przed rabatą rośnie 3 letnia śliwowiśnia obsadzona rozchodnikiem. przed domem w tym roku był robiony chodnik jeszcze jedna ściana zostaje nam do ocieplenia, ale w tym roku nie wiem czy nam się to uda, na wiosnę posadziłam tam aksamitki, śmieszne kasie, na samym rogu rośnie macierzanka i wierzba Hacuro
Dwa światy 22:19, 25 cze 2013

Do góry
Haniu, piękne te tawuły i ja sobie takie zakupiłam, ale zanim się rozrosną to trochę potrwa... u mnie też deszczowo, zaglądaj częściej pozdrawiam
Dwa światy 19:43, 25 cze 2013

Do góry
Dziękuję za wizyty w moim ogródeczku

Haniu,Reniu jeśli macie ochotę to zaglądajcie.....,ja z braku czasu wpadam rzadziej ......ale wpadam

dzisiaj leje się z nieba ,więc powrzucam zdjęcia

Tawuły się mocno rozrosły

Mój 4 arowy azyl... 22:07, 24 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Wspaniały szpaler tawuły japońskiej. Chyba Little Princess?

Bardzo możliwe, albo Golden Princess
Bardzo wybujały w tym roku, zapewne przez te deszcze.
Mój 4 arowy azyl... 20:44, 24 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)

A jakie berberysy za nią!
Mój 4 arowy azyl... 20:42, 24 cze 2013

Do góry
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:06, 24 cze 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Witam serdecznie Agusiu bardzo miłą masz buźkę ja jestem od niedawna i tak sobie biegam wpadły mi w oczy u ciebie czosnki super i widzę że masz moje ulubione tawułki slicznie zielono pięknie doceniam pracujące ogrodniczki buźiole lecą

dziękuję za odwiedziny
Tawułek nie mam na razie, ale są w planach zakupowych. Mam tylko tawuły, ale to minimalna ilość. Czosnków też, jednak myślę, że na jesień się to zmieni
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:19, 23 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Świetnie ten Wasz taras wyszedł. Pięknie komponuje się z domem

Będę sadziła do doniczek siewki tawuły 'Gold Flame' ( tak która u mnie rośnie przy schodach). Na razie są malusie, ale do jesieni podrosną. Ponieważ masz duże potrzeby, sprawdź czy masz je w projekcie, to Ci je przekażę.

Pozdrawiam

Nie mam w projekcie oj potrzeby mam ogromne,
chętnie bym przygarnęła bodziszka czerwonego lub runiankę japońską
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:48, 21 cze 2013

Do góry
Świetnie ten Wasz taras wyszedł. Pięknie komponuje się z domem

Będę sadziła do doniczek siewki tawuły 'Gold Flame' ( tak która u mnie rośnie przy schodach). Na razie są malusie, ale do jesieni podrosną. Ponieważ masz duże potrzeby, sprawdź czy masz je w projekcie, to Ci je przekażę.

Pozdrawiam
Ranczo Edy 10:54, 21 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tawuły już pięknie kwitną, moje dopiero zaczynają. Z takim pomocnikiem Synkiem, to wiele prac Ciebie omija chyba? Ale czy na pewno?
Buziaczki przyleciały , ale odsyłam do Lenusi! Urocza!
Witaj Hanus u mnie tawuły kwitną ale też jeszcze nie wszystkie czekam na pięciorniki a synek to za bardzo nie pali się do ogrodu za to koszenie już pojoł ha ha i lata Lenusia sle buźiaki już jeździ z dziadkie na rowerku miłego dnia Hanus życzymy
Ranczo Edy 20:02, 20 cze 2013

Do góry
Tawuły już pięknie kwitną, moje dopiero zaczynają. Z takim pomocnikiem Synkiem, to wiele prac Ciebie omija chyba? Ale czy na pewno?
Buziaczki przyleciały , ale odsyłam do Lenusi! Urocza!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:30, 20 cze 2013

Do góry
szczypiorek napisał(a)
Witam,
wpadłam tu przez przypadek i chyba bedę zaglądac częściej. Twój ogród Anitko bedzie dla mnie inspiacją.Ogród jest piekny, ktoś juz napisał, ze jak z katalogu. To szczera prawda. Perfekcja w każdym calu! Pięknie! Gratuluję, na pewno kosztowało Was to wiele wysiłku! Brawo!!!
Bardzo podoba mi sie skarpa i schody u Ciebie. Oj marzą mi się takie, ale oczywiście w wersji dużo mniejszej. Zapraszam do mnie, właśnie planuje moją skarpe przed domem i skorzystam chętnie z konsultacji. Kamień - to chyba granit, ale kolor chyba nie szary tylko z domieszką? Taki mi się podoba Jakiej wielkości masz te kostki?
Pozdrawiam
PS. Będzie mi miło, jak zostawisz u mnie jakieś foto twojego ogrodu

Miłe są takie przypadki
Granit jest kupiony z odzysku, jest bardzo stary, ma swoją historię. Ma gładką strukturę. Szarość z domieszkami żółtego i rdzy. To są duże kostki, 18-20 cm na obrzeżach, natomiast na tarasie jest ta mniejsza kostka.

Byłam tak szybciutko u Ciebie i zastanowię się,co tam u Ciebie wymyśleć. Ja mam na skarpie głównie jałowce, ale też irgę,kostrzewy i kilka bylin,które chyba jednak trafią gdzie indziej. Przy schodach tawuły.

Bardzo ładnie wyglądają skarpy z barwinka, róży okrywowej, bodziszka lub runianki japońskiej. Tylko trzeba sadzić rośliny w dużej masie, takimi barwnymi plamami.
Jednak z uwagi, że jest to przedogródek, posadziłabym coś zimozielonego i tutaj stawiałabym na runiankę .
Może pokażę przykład Z Legolandu w Danii akurat

Pozdrawiam serdecznie
Szczypiorkowy ogródek 13:30, 20 cze 2013

Do góry
Też tak pomyślałam , ale róże okrywowe chyba dadzą sobie radę.
Na skarpie myśłałam o murku z kamieni, do tego schodki i obrzeża z kamienia w dole mojego przedogródka.
Na skarpie:
róże okrywowe
tawuły
jakieś pionowe iglaki i płożące iglaki wypełniające przestrzeń

A przy płocie ?
Ogród w lesie 10:33, 20 cze 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Co można posadzić w towarzystwie hortensji Anabell? Zakątek rano zacieniony, po południu słoneczny.
Jedna hortensja jest biała a druga różowa.

Nie wiem jak dużo masz miejsca, ale ja u siebie w towarzystwie Anabellek mam liliowce, trawy (śmiałka ), lilak "palibin", jałowce, tawuły, świerki i parę innych roślin. Popatrz na ostatnie zdjęcia u mnie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:21, 20 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
A dlaczego mnie od razu do ostów wysyłasz Paskudo? .. ja mogę przebierać kamyczki w żwirku tarasowym z wiadereczkiem
To co? przyjeżdżać?

W kamyczkach w żwirku tarasowym też coś się znajdzie

gusiarz napisał(a)
Aguś prześledziłam zakupy trawkowo-tarasowe... cudnosci. Carexy wypasione, surfinki fioletowe piękne - ja też baaardzo lubię fiolecik A zdjęcia ogrodu... marzenie - lawenda taka duża jak tawuły!!! Pozazdrościć Pozdrówka

Ja uwielbiam fiolecik Właśnie planuję zakupy na rabatę bylinową i znajduję zaskakująco dużo kffiatków w tym kolorze Muszę szukać odpowiedników białych i pink, bo co za dużo (fioletu) to niezdrowo

kaisog1 napisał(a)
Matko aż wstyd, że tak długo do Ciebie nie zaglądałam
Czytam, że jesteś szczęśliwą posiadaczką koniczyny w trawie..... to witaj w klubie - u mnie stan na dzisiaj: trawnik składa się z 80% z koniczyny, 18% z trawnika i reszty innego dziadostwa.

Gdyby były same czterolistne koniczyny, to mogłabym mówić, że jestem szczęśliwą posiadaczką A tak pozostaję po prostu posiadaczką
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:35, 19 cze 2013

Do góry
Aguś prześledziłam zakupy trawkowo-tarasowe... cudnosci. Carexy wypasione, surfinki fioletowe piękne - ja też baaardzo lubię fiolecik A zdjęcia ogrodu... marzenie - lawenda taka duża jak tawuły!!! Pozazdrościć Pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies