Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:13, 07 lip 2013

Do góry
Może Unique wreszcie pokaże mi swoją urodę

Tutaj dodałem dwie tawuły japońskie i powstał mini żywopłocik

Dokupiona żurawka

Ogrodowe skarby 22:10, 05 lip 2013

Do góry
Kilka dni byłam nie obecności ale to wcale nie znaczy że próżnuje Upał doskwiera ale jak się da to coś tam robię Po wzejściu trawy pozostałe nasionka( które jeszcze nie wykiełkowały) niestety spłynęły z deszczem i urosły tam gdzie ich nie chciano chwastów nie ma za to jest trawa!! Więc pielenie mnie nie ominie i tak po woli kiedy słońce "maleje" ja idę i działam

Dzisiaj na przykład odbyło się coś czego nigdy nie robiłam!!!!
Formowałam bukszpany w stożek .... co prawda malutkie są no ale to zawsze coś hahaha

a tawuły w kulki

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:35, 05 lip 2013

Do góry
No i zakupy
Tawuły Golden Princess- będą kulkami

Trawy- mam nadzieję, że to Morning Light

Imperiata Red Baron

Kupiłam jeszcze 3 Heuchery Souhern Comfort.

no i tak znoszę, jak ten ptaszek gałązki.
Niestety u mnie w mieście jeśli są jakieś rośliny to po 2-3 egz max

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

pudrowy róż i som piękne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:25, 03 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To ja się dopraszam o podanie terminu domniemania i zapraszam do dużego ogrodu

I tak jeszcze w temacie tawułek (bo od końca czytam wątek) - bo to tawułki są przecież, arendsa na dodatek Tawuły japońskie to te takie co ma Ania-studio (Lecę w kulki) i ja tyż mam
lfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82y+japo%C5%84skie&client=firefox-a&hs=9Yf&rls=org.mozillalfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976

Tawułki też chwilowo mam, ale trafią na banicję do przechowalnika, aż się poprawią i upodobnią do Twoich

dużego ogrodu no tak ... tylko z gpsem bo siem zgubię oczywiście damy znać ...

tawuła w/w jest uprzejma kwitnąć raz za to pięknie ... nie fochaj się na nią ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:32, 03 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

i nie wiem czy Aga nie wypowiedziałaś tego w tą minutę ... istnieje poważne domniemanie )))))

To ja się dopraszam o podanie terminu domniemania i zapraszam do dużego ogrodu

I tak jeszcze w temacie tawułek (bo od końca czytam wątek) - bo to tawułki są przecież, arendsa na dodatek Tawuły japońskie to te takie co ma Ania-studio (Lecę w kulki) i ja tyż mam
lfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82y+japo%C5%84skie&client=firefox-a&hs=9Yf&rls=org.mozillalfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976

Tawułki też chwilowo mam, ale trafią na banicję do przechowalnika, aż się poprawią i upodobnią do Twoich
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 03 lip 2013

Do góry
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:08, 02 lip 2013

Do góry
Nie pomerdałaś nazwy.. ale są dwie tawuły i jak dla mnie niczym się nie różnią... a może sie różnią ,ale jakoś nie chce mi sie robić doktoratu z tego
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:07, 02 lip 2013

Do góry
Tawuły mam ale w tym roku jakieś takie mizerne, wiec nawet nie focę.. ale Cię zdziwię, że w tym kolorze mogę nie mieć... mam jasną różwą, bardzo ciemną, biała, czerwoną... muszę jutro sprawdzić
Igiełkowy ogródeczek 00:31, 02 lip 2013

Do góry
Jejku, jaki Ty masz piękny ogród A dlaczego tak tniesz tawuły? nie chcesz żeby Ci kwitły?
Gosiu, udanego wypoczynku Ci życzę
Pszczelarnia 23:23, 01 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Toś się Ewa namęczyła, ale efekty widoczne truskawki wyglądają smakowicie pozdrawiam
Pszczelarnia 23:06, 01 lip 2013

Do góry
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Ogród u stóp klasztoru 21:39, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Macham do wszystkich odwiedzających ,
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wszyscy spodziewają się ujrzeć wielkie HALO a będzie wielka hAŁA .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio

Typowe objawy przedspotkaniowe, ale na pewno bedzie cudnie. Pozdrawiam.
Ogród u stóp klasztoru 21:36, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio
mówiłem że pomogę to się uparłaś hi hi hi hi
Ogród u stóp klasztoru 21:31, 01 lip 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 21:17, 01 lip 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Gosiu cudne fotki robisz!!!!!!

ślicznie masz ....już nie raz to pisałam

dzwoneczki takie cudowne .....

wypoczywaj i ładuj akumulatory....

miłego wczasowania Gosieńko
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 19:02, 01 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Witam. Mam niedosyt zdjęć, takie obrazki to można oglądać, oglądać.....

Mam jeszcze pytanie: Co to za trawka i co masz posadzone pod trzmieliną? Bo jestem na topie poszukiwania obsadzeń dla trzmieliny w tym kolorze co ty masz.

Trawa, to molina. Na tej rabacie posadzone są tawuły japońskie, trzmieliny i krzewuszki.
Igiełkowy ogródeczek 17:30, 01 lip 2013

Do góry
Dziś cięłam tawuły, a rozplenice coraz większe:

Kulki już też przycięte

Powojnikowo:

I pasujący do niego kolorem dzwonek:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 01 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

tutaj
wysiane, samo zapełni przestrzeń, będziesz chodzić, dotykać i czekać
wyślę ci, ale za jakiś może tydzień; jak się zrobią nasiona wysiej i tyle
tu wypełnią wszystko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 01 lip 2013

Do góry
z drugiej strony (podoba mi się mniej... ) ta sama rabata wygląda w tej chwili tak (ale chcę jeszcze dosadzić w prawym rogu jeżówki i szałwie)

pomiędzy jodłami są dwie różowe tawuły, dwa zebrinusy i jeden giraffe, jeżówki (miały być różowe) ale że kupowałam nie kwinące tylko w pąkach to są jakie widać ,

w jeżówkach widać przekwitnięte pęcherznice (biała i różowa)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies