Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Mala_Mi 14:41, 03 lip 2013

Głową muru nie przebije... wiec chociaż ... obsadzi sie różami i ostróżkami
Konstancja30 19:08, 03 lip 2013

asc napisał(a)

Moje najwyższe mają całe pół metra... tak zabiedziłam, ale wyhodowałam z nasionek.. i zaczyna kwitnąć.. wypierdek mamuta.. ale ona jeszcze pokaże Tak mimo woli

no właśnie w drodze od nasionka do roślinki to ja jestem beznadziejna ... potem jakoś ... nawet pikować mogę ale od nasionka ... nawet bazylia mi się buntuje
Konstancja30 19:25, 03 lip 2013

Wieloszka napisał(a)

To ja się dopraszam o podanie terminu domniemania i zapraszam do dużego ogrodu

I tak jeszcze w temacie tawułek (bo od końca czytam wątek) - bo to tawułki są przecież, arendsa na dodatek Tawuły japońskie to te takie co ma Ania-studio (Lecę w kulki) i ja tyż mam
lfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82y+japo%C5%84skie&client=firefox-a&hs=9Yf&rls=org.mozillalfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976

Tawułki też chwilowo mam, ale trafią na banicję do przechowalnika, aż się poprawią i upodobnią do Twoich

dużego ogrodu no tak ... tylko z gpsem bo siem zgubię oczywiście damy znać ...

tawuła w/w jest uprzejma kwitnąć raz za to pięknie ... nie fochaj się na nią ...
Konstancja30 19:31, 03 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)
I ja pokochałam ostróżki - sama nawet wysiewałam.
Iza, inspirujesz drzwiami, kancikami, ostróżkami i cleome.
Masz mur a to większa połowa sukcesu.

tak mur już jest

zbłądziłam dziś do marketu po drodze z pracy ... miałam nawet nie zerkać na kfiatki ale te róże mnie normalnie same przyciągnęły ...

spojrzałam na kwiat ... i poczułam ... widziałam to już (nic dziwnego od kilku dni z uporem siedzę na stronach o różach i popadam w absolutne uwielbienie dla tych dam ) ... czytam i zgadza się ... Heritage ... Crocus ... Pastella ... a potem Eden Rose ... i

o i po tym i to mi nogi ugięło bo i to był Lenardo da .... wszyscy wiemy ... uwielbiam tę różę ...

byłam dzielna jak żołnierz bo wyszłam ... bujało mną jak wychudzonym majtkiem na łajbie w czasie sztormu ale wyszłam (jak daleko mi do wychudzenia to zostało nie tak dawno opublikowane ))) więc to tylko labilność emocjonalna była ) ... tylko chyba wrócę ... przecież jak kupię jedną ... no może 2 edenki na pergolę to jesień nic nie straci ... ??? ... prawda ...
anula_wn 20:42, 03 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
muszę wrócić do wklejonego kiedyś obrazka ... wiedziałam tylko, ze pięknie a dziś wiem gdzie to pięknie jest ... i tego piękna jest tam więcej ... duuuuuzo więcej ...

LEVENS HALL

ojć..... piękne to jest , że aż boli !!!
chyba......będę przekopywać rabatę brzozową !
prześliczne !!!! a u mnie tylko na brzozowej słonko i przestrzeń.....
Mala_Mi 22:50, 03 lip 2013

Dzielna jesteś
ana_art 23:15, 03 lip 2013

asc napisał(a)
Dzielna jesteś
dzielna, że nie kupiła czy dzielna bo dzielnie działa?
Mala_Mi 23:27, 03 lip 2013

Dzielna bo nie kupiła.. ja mam z tym straszny problem.... i zawsze polegnę...... nawet jak kasy nie mam (jakimś cudem dają na kreskę), nawet jak mi te cisy do auta się nie mieszczą..... i potem mam co mam
Dzielna nie jestem
ana_art 23:33, 03 lip 2013

wiedziałam o co Ci chodziło ;P tak tylko się droczyłam.... mi w moim ogrodniczym też na kreskę dają, niestety!!!! Osanio powiedziałam że na torach przy wyjeździe powinien być szlabam który by mnie nie przepuszczał....
Madzenka 23:37, 03 lip 2013

Iza kupuj austinki!!! Przecieź te w donicach moźesz sadzić caly rok. Moja austinka, pod koniec czerwca w ubiegłym roku zakupiona, cieszyła mnie kwitami cale lato.
Nie wiem dlaczego uparłaś się na jeisień? Ja wolę w donicach mam pewność, że się zawsze przyjmą....

Ps. Wolę do róż nawóz w granulacie/proszku, sypnę ze dwa razy w sezonie i jest spokój. Za lewniwa jestem aby biegać z konewką i podlewać MS.... Poza tym mam już pół ogrodu róż... Rozrosły się niemiłosiernie.... Mysle jak je ograniczyc.....
Skoczka nie widzialam tylko żerowanie na listkach jako efekt jego działalności