Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:21, 30 sty 2012

Do góry
przemekg napisał(a)

Sebku,co to za gatunek szafirków,jeszcze nie widziałam takich?

Szczerze to nie wiem - może blue spike?

Ten szafirek nazywany jest potocznie szafirkiem pierzastym i pod taką nazwą można go kupić

No to już wiemy - a ktoś już pisał, że pierzasty - ale skleroza nie boli
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:08, 30 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ten szafirek nazywany jest potocznie szfirkiem pierzastym i pod taką nazwą można go kupić
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:50, 30 sty 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Sebek wczasowicz

To zdjęcie z Goczałkowic
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:50, 30 sty 2012

Do góry

Wrzośce - Erica 19:47, 30 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Noemi zamówiła Golden Starlet przez internet i zgadzają się - tylko na razie są małe.

Potwierdzam, zamówiłam tylko, że były bardzo malutkie, bałam się, że nic z nich nie będzie, na szczęście odmiana się zgadza, bo dwa już zakwitły bardzo ładnie się przyjęły, dużo już podrosły.

teraz widzę, że nie mają ich w ofercie, były bardzo dobrze zabezpieczone w transporcie. U mnie w szkółkach nie do kupienia, więc nie miałam wyjścia.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:45, 30 sty 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:45, 30 sty 2012

Do góry
Sebek wczasowicz
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:44, 30 sty 2012

Do góry
No to lato - na razie wczesne

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 19:39, 30 sty 2012

Do góry
Niee - każda rada cenna.

Róże mogę przenieść w inną część ogrodu - wtedy ostróżki mogłyby być w tym miejscu.
Tylko wiem czy to konieczne?

Z zimozielonych na pewno będą żurawki, pasychandra, zostaną kwiatostany hortensji, floksy, rozchodniki i lawenda zimą też cieszą.

Nie wiem co będzie z tymi roślinami, jeśli tej zimy przezimują to pewnie i w następnych będą.
Beton nie sięga daleko - 30 cm - dalej już jest ziemia - a raczej piach.
Bajki przyrodnicze 19:38, 30 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bogdziu - podziwiam Cię bardzo za te zdjęcia - pomyśleć, że jedyny ptak jaki upolowałem aparatem to drewniany flaming bez głowy

Widziałam tego Twojego ptaka.No cóż może i inne dadzą się sfotografowac. Próbuj, teraz zima, przy dużym mrozie najłatwiej zrobic im zdjecia.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:25, 30 sty 2012

Do góry
A tak mnie wzięło na szukanie zdjęć - i o zmianie awatarka pomyślałem

To co - dzisiaj lato?
Puste pole z wysepką kwiatową 19:19, 30 sty 2012

Do góry
No masz rację Elu, tego Ogrodowiska nie da się już ogarnąć. Nawet Sebek o zaległosciach coś wspominał))
U Przemka w ogrodzie. 17:02, 30 sty 2012

Do góry
Danusiu obszukałem wszedzie i nie mogę odnaleźć katalogu, z którego zamawiałem tego oryginalnego narcyza, mogę jedynie powiedzieć ze kupiłem go od pana Pajdy z Lilypolu.
Bardzo na to liczę że wraz z powiewiem wiosny, poznam pasjonatów roślin i ogrodów w rzeczywistym nie tylko wirtualnym świecie.

Justyno bardzo się cieszę że spodobało się Tobie w moim ogrodzie , zwłaszacza że ja z każdym tygodniem jak pochłaniam informacje na ogrodowisku to mam do swojego ogrodu więcej zastrzeżeń. Jak tylko wyrosną obiekty do ftografowania to będzie wiecej nowych aktualnych fotek, bo z tymi ubiegłorocznymi narobiłem sobie dużo bałaganu i pewnie z czasem je stracę, a ponowne odzyskiwanie ich po jednej sztuce z image, jest bardzo mozolne.

Agnieszko im więcej źródeł wiedzy tym lepiej

Aniu dziękuję za miłe słowa lilie i mnie zachwycają, w lipcu nic ich nie przebije, chociaż jak przekwitają to w ogrodzie robi się spokojniej i też przyjemnie.

Sebek ja hosty też bardzo lubię dlatego zrobiłem juz wiosenne zamówienie, równiez kilka takich mini host póki co mam ponad 20odmian. Jednak jeszcze większym odkryciem ostatnich lat dla mnie są żurawki tych juz jest ponad 40 i to nie jest ostatnie słowo, bo to piekne rośliny, które dobrze się aklimatyzują w ogrodzie i łatwo je rozmnażać
Nadzieja na spełnienie marzeń 14:34, 30 sty 2012

Do góry
No, nie było mnie całą niedzielę bo gości miałam i dziś tez dopiero z pracy wróciłam...

Jak się ciesze, że mam tak fajnie rozrysowane linie dzięki waszej pomocy
Jeszcze raz dziękuję

Sylwia (śliczny awatarek!), fajnie, że naniosłaś to na projekt - i tu od razu mam pomysł na te rabatki - chodzi mi o kule, i te "normalne" i te na pniu. Pomyślę jeszcze co do zadarnienia i gotowe !

Wanda, witaj w moim wątku, nie zazdrość bo Ty to masz już tak fajnie, rozrośnięte roślinki; ale masz rację, dobrze zaplanować to połowa sukcesu. Nie wiem czy czytałaś wątek od początku ale ja już popełniłam parę błędów ale całe szczęście niewiele, co nie zmienia faktu że trochę będę musiała przesadzić...

Ewa, nie wiem co za "zbiornik nie zakopywany do ziemi" masz na myśli - w ogóle nie orientuję sie w tego typu konstrukcjach - do tej pory w ogóle nie myślałam o jakimkolwiek ciurkadełku - ale podoba mi się zwykła kula, popularna tu na Ogrodowisku. To jeszcze do przemyślenia...

Sebek, o ta rabata jak najbardziej kwalifikuje się do skopiowania Dzięki za przypomnienie.

Agnieszka, właśnie o to mi chodziło, żebym miała "swoją ścieżkę" i żeby praca Sylwii nie poszła na marne
I masz rację - owca cała i wilk syty Bardzo trafnie to ujęłaś

To teraz intensywnie myślę nad roślinkami - na pierwszy ogień idą róże - jest tyle pięknych odmian że głowa boli... a trzeba się ograniczyć do paru...
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:46, 30 sty 2012

Do góry
No, no.... Sebek nie do poznania
Ale wracając do tematu...... Sebek, pobudzasz mnie do działania. Czuję, że całą rabatę będę zmieniać!!!!
Ogród Magdalenka 13:10, 30 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Na wiosnę poszukam właściwej odmiany

ale tamtych chyba nie wywalisz spod bonsai ?

Nie Sebuś , ułożę je w kształt rzeki a w puste miejsce na rabacie posadzę właściwe będzie żółto - zielono , a podczas kwitnienia biało- różowo bądź liliowo

Przepraszam Madziu za ciągnięcie rozmowy w Twoim wątku zmykam

Ogród Sylwii od początku :) 11:51, 30 sty 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Spiski jakieś - ACTA Was jeszcze dopadnie i co będzie ?
widzę, że wzięło was tak wiosennie na zmianą awatarów, ale tak to was poznać nie mogę

Ja również , jeśli chodzi o Twoją osobę
Japoński ogródek Anety 10:54, 30 sty 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Masz rację, Sebek. Kandydat dobry. Może w tym roku? Zobaczymy

Cofnęłam się do poprzedniej strony by zrozumiec dla kogo Sebek jest dobrym kandydatem w tym roku i na co jest tym kandydatem i teraz czuję się rozczarowana bo myślałam że o cos zupełnie innego chodzi.

Ha, ha uśmiałam się Bogdziu...Ja mężatka z 10 letnim stażem...ha, ha (bo chyba o tym pomyślałaś)
Ogród Sylwii od początku :) 10:50, 30 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Spiski jakieś - ACTA Was jeszcze dopadnie i co będzie ?
widzę, że wzięło was tak wiosennie na zmianą awatarów, ale tak to was poznać nie mogę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 01:23, 30 sty 2012

Do góry
Sebek coś ty się taki letni zrobił ? Mnie zimno mimo ,że nagrzane jak diabli
Ja też mam na stanie takie szafirki za pierwszym razem zastanaiwałam się czy nie chore ))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies