Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:59, 01 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

super że szałwia się przyjęła
u7 mnie podzielone też będą kwitły
to bardzo wdzięczna roślina uwielbiam szałwię we wszystkich odmianach

Dzięki Tobie mam jej na 3 rabatach więcej Buziak:*
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:53, 01 cze 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Kamila a szałwia jak ładnie rośnie - część już mam przygotowaną do sfotografowania - znaczy wyplewioną a część rośnie jeszcze w warunkach maskującyh
Czosnki białe ME sa super - mają przeszło 1m wysokości, fajnie sie powyginały, szkoda, że kupiłam tak mało - ale...były 3 sztuki w innych paczkach jako pomylone

super że szałwia się przyjęła
u7 mnie podzielone też będą kwitły
to bardzo wdzięczna roślina uwielbiam szałwię we wszystkich odmianach
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:50, 01 cze 2017

Do góry
Kamila a szałwia jak ładnie rośnie - część już mam przygotowaną do sfotografowania - znaczy wyplewioną a część rośnie jeszcze w warunkach maskującyh
Czosnki białe ME sa super - mają przeszło 1m wysokości, fajnie sie powyginały, szkoda, że kupiłam tak mało - ale...były 3 sztuki w innych paczkach jako pomylone
Przerwa na kawę... 12:05, 01 cze 2017

Do góry
Szałwia bulwiasta, przechowana w domu, zakwitła. A róże nic. Nadal w pąkach

Bez i krzewuszki kwitną jak oszalałe. Zapach od Palbina przy wejściu do domu cudny.

A tu mam zagwostkę co się stało z powojnikiem. W tym miejscu był powojnik Mazury. On niebieski jest, jasny. A tu nagle biały mi się rozwinął...
Tu ma być ogród :) 12:02, 01 cze 2017

Do góry
Edi nie doczytałam...sami robiliście te betonowe blaty????
No piękne
Szałwia ślicznie Ci przyrosła....
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:14, 01 cze 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko doszła, doszła tylko mama się zawartością zajęła bo ja do jutra poza domem, nie powiedziała mi co to

Jak nie pomyliłam sadzonek szałwia biała Niska raczej

I masz siewkę lnu co mi się zawieruszył od Sylwi
Uff.. o się ciesze
Z południa Polski - ogród Marzeny 00:09, 01 cze 2017

Do góry
Żurawki będą kwitnąć i szałwia, w tle hortensja:
To miejsce trzeba kochać 14:42, 31 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Zakupy bogate ) U mnie w tym roku pierwszy raz szałwia zagościła a i do kuklików się przekonuję.

Rabatka super

Dziękuję. Ja to najpierw się zbieram, czytam, analizuję a potem jak już mam dość tych przemyśleń to kupuję.
Ale to chyba już koniec na ten rok, bo sporo kasy poszło.
Droga do spełnienia 13:19, 31 maj 2017

Do góry
wczoraj postanowiłam wyplewić dużą rabate
masakra ile chwastów
zakwasy od kucania dzisiaj mam
na dodatek ziemia tak potwornie sucha była że z ziemi się robiły głazy
zauważyłam pełno siewek stipy , ale zanim zauważyłam to trochę wyplewiłam
raczej wątpię żeby zdążyły nabrać masy do jesieni

znalazłam kilka siewek werbeny
ogólnie na tyle nasion ile było to bardzo marnie

szałwia deep blue za chwilę
irysy / kosaćce nie widzę ze pewnie wcale
nowa rabata marnie raczej ...
Ogród w remoncie 09:50, 31 maj 2017

Do góry
Aniu dobre i żurawki i szałwia,zawsze coś. Z moich patyczków hortensjowych coś tam będzie. Z tego co widzę trochę chyba się ukorzeniło bo mają ładne zielone listki i nie da się ich z ziemi wyciągnąć a to chyba znaczy ,że korzonki puściły. Berberysy ,które dzieliłam też ładne. Wstawię wieczorem zdjęcia bo lecę teraz popielić. Strasznie zarosły i nie nadają się do sesji zdjęciowej.
To miejsce trzeba kochać 09:26, 31 maj 2017

Do góry
Zakupy bogate ) U mnie w tym roku pierwszy raz szałwia zagościła a i do kuklików się przekonuję.

Rabatka super
Ogród w remoncie 22:54, 30 maj 2017

Do góry
Za rok dosadzisz. Mnie sadzonkowanie nijak nie idzie. Drugi raz próbowałam z patykami hortensji i znowu nic. Wychodzi mi tylko dzielenie żurawek i szałwia z nasionek, ale one rosną jak głupie i wybaczają wszystkie błędy ☺
Małymi kroczkami do celu... 21:31, 30 maj 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Hej Paula Piękne masz owoce. Truskawki bardziej zaawansowane od moich U mnie dopiero kwiatki.
I szałwia już Ci kwitnie?? Kupowałaś teraz czy ubiegłoroczna?? Moja jeszcze w pąkach.

Nowa piwonia super Biała u mnie też cała w pakach, zobaczymy czy wszystkie zakwitną.
A o wiecznie zarastających chwastach już nawet nie mówię! Jakbym własne słowa czytała
Czasem już też mnie to wykańcza;(

Cześć Jolus szałwia tegoroczna, więc pewnie dlatego już kwitnie, kupiona w tamtym roku zakwitnie na dniach.

Daj spokój ja w sobotę wyplewilam połowę najdłuższej rabaty dzisiaj patrzę, a już zarośnięta, wszystko szybciej rośnie, bo codziennie podlewam, no ale jak chwasty ominąć i nie podlać wczoraj plewilam w skrzynkach warzywnych i na rabacie różanej, dzisiaj przytarasowej, truskawki pasuje wyplewic, dokończyć najdłuższa, a jeszcze rabata przy kojcu psa...nie no daj spokój
Tu ma być ogród :) 21:27, 30 maj 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ooooj, dziękuję za te różyczki wydaje mi sie, ze ładnie się zgrywają odcieniami i na jedną pergole bylyby niezłe

A połączenie szałwii z sesleria zachwyca i zamierzam wykorzystać

O tak szałwia z seslerią to udany duet, polecam!

Giardina z Eden Rose dobrze pasują i fajnie się uzupełniają - bo Eden nie pachnie, a Giardina cudnie.
Tu ma być ogród :) 21:24, 30 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
No mi też gracki z czosnkami sie podobają a jeszcze bardziej jesienna z szałwią. Szałwia to Deep blue bo nie pamiętam...?

Jesienna to moja ulubiona sesleria.
Szałwię kupiłam jako nn, samo potem próbowałam ustalić odmianę i wszystko wskazuje na to, że to właśnie Deep Blue
Małymi kroczkami do celu... 21:13, 30 maj 2017

Do góry
Hej Paula Piękne masz owoce. Truskawki bardziej zaawansowane od moich U mnie dopiero kwiatki.
I szałwia już Ci kwitnie?? Kupowałaś teraz czy ubiegłoroczna?? Moja jeszcze w pąkach.

Nowa piwonia super Biała u mnie też cała w pakach, zobaczymy czy wszystkie zakwitną.
A o wiecznie zarastających chwastach już nawet nie mówię! Jakbym własne słowa czytała
Czasem już też mnie to wykańcza;(
Z Pszenicznej ... 19:01, 30 maj 2017

Do góry
Iryski i u mnie Pasują do huśtawki

szałwia nie długo

różanka zaraz wybuchnie

Moje marzenie 17:09, 30 maj 2017

Do góry
Witaj Makusia Miło, że mnie odwiedziłaś. Sylwik obrzeża kupione w Obornikach. Nie wiem dokładnie gdzie gdyż, kupiła mi je pani Zosia, która pomaga zakładać ogród. Szałwia jest piękna
Makusia zdjęcie dla Ciebie

Dziewczyny wczoraj przyszła nowa dostawa kwiatów. Oniemiałam z zachwytu jak zobaczyłam

No i zdjęcie dębów
Droga do spełnienia 14:52, 30 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
byliny, hortensje krzewuszka zaczyna, szałwia już

A ja myślałam, że na mojej hortensjowej jest gęsto

Fotki z wycieczki super, ogrodowe też, oglądając czuje niedosyt orlików u mnie tylko dwie sierotki kwitną i to jeszcze takie zwyczajne
Tu ma być ogród :) 12:27, 30 maj 2017

Do góry
No mi też gracki z czosnkami sie podobają a jeszcze bardziej jesienna z szałwią. Szałwia to Deep blue bo nie pamiętam...?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies