Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

zszywka 17:15, 07 cze 2017

Zobaczymy Kasiu czy za tydzień czy za dwa dobrze że mam szałwię bo pusto by było, a na róże napatrzę się u Was Na swoje mogę czekać! Oby tylko wasze kwitły i relacje były
ewsyg 17:20, 07 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Mam nadzieję, że rosną W piątek sadzone były. Czekamy na efekt

Już pisałam wcześniej Bogusiu o piwonii, ale jeszcze powtórzę teraz. Dostałam od Ciebie piwonię, która mi kolorem nie pasuje. To ta

muszę ją stamtąd wysadzić i szukam czegoś bardziej w czerwieni. Masz może naddatek takiej piwonii???

Kasiu, ja chętnie ją od Ciebie odkupię
Luki 22:46, 07 cze 2017

Ojj a u mnie taka piwoniowa czerwona nowinka rozkwita, Red Charm się zwie, a już pokazuje, że pikna będzie
Madzenka 06:37, 08 cze 2017

Kasiu czekam na przegląd Twoich piwonii
Kindzia 10:41, 08 cze 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu znalazłam na 377 st. tam mam wszystkie kolory.

Już Ci na privie odpisałam Dziękuję
Kindzia 10:43, 08 cze 2017

Grodzia napisał(a)
Witam Panie bardzo serdecznie szukając inspiracji na swój ogród który własnie tworzę trafiłam tutaj jeśli miałyby Panie nadmiar sadzonek piwonii i zechciały się podzielić to chętnie bym je przyjęła każdą odmianę uwielbiam piwonie a w swoim ogrodzie mam dużo miejsca do obsadzenia. Oczywiście pokryję koszty dostawy.

Na razie się nie pozbywam, napisałam wysadzę tylko Wysadzę z tamtego miejsca...
Myślę, że jednak taniej kupić sadzonkę niż płacić za wysyłkę takiej kobyły...ale nie ma o czym mówić, bo pewnie będzie u mnie rosła, tylko w innym miejscu po prostu
Kindzia 10:51, 08 cze 2017

eee_taam napisał(a)

bardzo ten wpis jest ciekawy nie wiem jak Kindzia na to zareaguje ...ale ja sie wypowiem z własnego doswiadczenia ....sama przynosiłam piwonie od sasiadow ...dwie taczki tego były ....a jak szlam po nie to miało byc niduzo ...bo niestety ale jesli ktos ma do oddania jakies sadzonki ze swojego ogrodu ...to to naprawde sa sadzonki ...i raczej nie nadajeą sie to do wysyłania czymkolwiek

dodatkowo w zeszłym roku przerabiałam a Agania temat sadzonek anabelek ...bo to bardzo podobna sadzonka jest do piwoni ...objetosciowo ...poprostu musiała Agatka do mnie przyjechac ...bo odkopanie jednego kłączyka nie jest takie hop siup ...bryła korzeniowa ledwo sie do wiadra zmieściła ...z dwma gałazkami.

tak wiec podsumowojac podział roslin z ogrodu tak zeby sie bez problemu przyjeły nie jest taki prosty ...wysyłac jedynie mozna nasionka ...bo wszelkie inne byliny to juz jest bardzo trudne ...a wiekszośc ludzi mysli że to beda takie kłacza ktore sie kupuje w skelepie stacjonarnym czy internetowym .....a ktore zakwitna po 2-3 latach o ile nie zgniją w tzw miedzyczasie .

jeśli kogos uraziłam tym wpisem to przykro mi ...bo tak to wyglada w rzeczywistości....no i jeszcze pora roku własciwa na kopanie to wrzesień jak juz sie zetnie liscie

Kindzia zrobi jak uważa ...ale jak widze po fotkach to jej piwonie do podziału za 2-3 sezony beda dobre ...bo one same wytworza takie fajne do odkopania dzieci z bryła korzeniowa wielkosci wiadra albo taczki

Ja się najzupełniej z Tobą zgadzam Justynko. Wysyłanie wielkich sadzonek jest kłopotliwe, najczęściej właśnie organizujemy sobie własny odbiór. Chociaż zdarzyło mi się wysyłać duże paczki z roślinami...ale to zupełnie inna historia

Za tydzień też odbieram sadzony Moudry z Wrocławia, ale osobiście, bo przejazdem będziemy. Gdybym nie jechała akurat, to kupowałabym u siebie na miejscu na pewno.

Dlaczego miałaś urazić? Tylko ten może się czuć urażony, kto nigdy wielkich paczek z ciężkimi sadzonkami nie wysyłał...
Kindzia 10:54, 08 cze 2017

mirkaka napisał(a)
Ach, wiedziałam kiedy wejść, Alchymist zaczyna
Kasiu, ja myślę że róże które kwitną tylko raz nie wymagają wycinania przekwitłych kwiatów, będą i tak pięknie kwitły. Bo roboty masz z tym ogrom.
Moje też lada dzień strzelą pąkami,

Zaczyna
Nie wymagają myślisz? A zawiązywanie takiego ogromu nasion nie osłabi kwitnienia w następnym roku? Chyba nie będę eksperymentować...
No mam robotę, nie ma za darmo
Kindzia 10:56, 08 cze 2017

Milka napisał(a)

Jak łaże za psimi, mnóstwo siewek widzę, jak z goścmi, żadnej
Poszukam i w donice dam, białe dam Tobie od razu wielkie

Już obgadałyśmy temat telefonicznie wczoraj
Kindzia 10:58, 08 cze 2017

zszywka napisał(a)
Zobaczymy Kasiu czy za tydzień czy za dwa dobrze że mam szałwię bo pusto by było, a na róże napatrzę się u Was Na swoje mogę czekać! Oby tylko wasze kwitły i relacje były

Tak, szałwia kwitnie teraz już i dobrą robotę robi
A ja mam zagwozdkę z nową szałwią od Finki...miały być różowe, są fioletowe...

Teraz u mnie też relacja z różami będzie, na pewno nowe zakwitają