Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:22, 02 sty 2016

Do góry
Richie napisał(a)
Widzę że w tym samym czasie zabezpieczaliśmy rośliny przed mrozem.
Bukiecik bardzo elegancki
Dobrego Nowego Roku życzę.

To był dobry rzut na taśmę, pewnie Ty zabezpieczyłeś jak trzeba ja tylko zrobiłam kopce i już nie okryłam - się zobaczy - a za tydzień znów na plusie i to sporo
śnieg by się przydał oj oj mogę sobie tylko pomachać.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:18, 02 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A to Ci się trafiło jak ślepej ...
My póki co wylegujemy się na kanapach i ani nam się myśli zatęsknić za tego typu pracami ... jeśli chodzi o planowanie rabat to już inna sprawa ... zaczynam właśnie przeglądać różne wątki w poszukiwaniu inspiracji ... powinnam odpalić pin... ale nie mogę się tam ciągle odnaleźć

Widzisz ja pina uwielbiam, za to fb niecierpie.
Na zachete z pina (zrodlo http://design-milk.com/12-modern-gardens-water-features/)
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:16, 02 sty 2016

Do góry
Witajcie!
No to mamy 2016 - ogrody nam dorośleją

Co prawda do nowego sezonu jeszcze trochę
za to rozpoczyna się piękny czas planowania, zapisywania złotych myśli, przeglądania zdjęć i ładowania baterii
i tego życzę wszystkim aby ładowarki dobrą moc miały

Makowo na Kociewiu 22:12, 02 sty 2016

Do góry
Lipiec 2015
Pod brzozą trudne warunki - cel na sezon 2015 było to rozjaśnić ten zakątek - powoli trawy i żółte funkie robią swoją robotę

Powstała i została obsadzona też skrzynia -zielnik - nareszcie

i moje ukochany fireworks

dostałam podarunek od Juzi

Pszczelarnia 22:10, 02 sty 2016

Do góry

Pozwolisz że jeszcze się wrócę do tej gwiazdki.Takie na zajęciach technicznych w szkole przed świętami robilismy i bardzo to lubiłam.
Widząc Twoją przypomniałam sobie że mam książkę 100 zabawek na choinkę i pozwolę sobie wstawić jak się robi takie cudo może się komuś przyda.
Kalendarz ach - uprasza się o kartkę co miesiąc.

pozdrawiam

Podwórkowa rehabilitacja 22:09, 02 sty 2016

Do góry
Sylwia, dziękuję bardzo. Te widoczki mam jak jadę do Mamy. To 25 km od miejsca w którym mieszkam.
Jana dziękuję.
Ponieważ niedawno wróciłam i nie mam zdjęć świeżych z ogrodu przedstawię przyrodę znad Bałtyku, cudownego i zimą.
Pozdrawiam serdecznie zaglądających
Ogródek Iwony 22:06, 02 sty 2016

Do góry
Róże się pięknie rozrosły, szalały przez cały sezon. Było kolorowo i pachnąco

A potem nastala jesień, pierwsze przymrozki zmieniły barwy na rabacie. Było w kolorach czekolady, wina i koniaku

Ogródek Iwony 22:06, 02 sty 2016

Do góry
Jesienią posadziliśmy róże, berberysy kolumnowe i miskanty:

Rok 2015:
Murki tarasowe zostały otynkowane, blachę wymieniliśmy na płytki elewacyjne.
Rabaty dostały obrzeża betonowe, to pomysł na piaszczystej ziemi, gdzie kanciki nie do końca się udawały.

Dostałam roślinki, za które jestem wdzięczna: trawy, żurawki, bukszpany, jeżówki ...
Wymieniliśmy tuje na szmaragdy, jednak część przez czerwcowe upały się nie przyjęła i uschła. Jesienią dostałam nowe w ramach reklamacji

W sierpniu Miskanty ML (poszły na inną rabatę) wymieniłam na stipę, którą wiosną siałam na parapetach

Ogródek Iwony 22:05, 02 sty 2016

Do góry
Największa chyba rewolucja u mnie:
Rok 2013:
Buszlandia

Rok 2014:
Wycinamy, wykopujemy, orzemy :

Murujemy donice przy tarasie:

Potem nasadzenia, wysiewamy trawę:

Makowo na Kociewiu 21:58, 02 sty 2016

Do góry
Lipiec 2015 był gorący !!
Donice trzeba było podlewać 2 razy w ciągu dnia

Nowe jezówki fajnie wyglądają ze starymi Bonicami

różanka w ciągłej rewolucji po jednej

i po drugiej stronie

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:54, 02 sty 2016

Do góry
Joanna rozrywkowość to raczej nie po mnie odziedziczył ale wspinaczki to i owszem

na podsumowanie kociego tematu
fotki zrobione w Wigilię 2007 "czekając na pierwszą gwiazdę"
Makowo na Kociewiu 21:48, 02 sty 2016

Do góry
Czerwiec 2015
zakwitły róże - ale niestety pożarte przez bruzdownice w niewielkiej ilości i tylko na pojedynczych krzaczkach w 2016 będę bardziej uważna.

przyszły następne róże ale niestety połamane - nie przeżył jeden krzaczek

na wejściowej szałwie i turzyce dają czadu

odwiedziłam ogród, który pomagałam stworzyć Jest piękny a właściciele zadowoleni

Zakwitła MW, na którą najbardziej czekałam

Morze woni i kolorów... 21:45, 02 sty 2016

Do góry
Imienniczka napisał(a)
Wreszcie trochę pobieliło

Przepiękne zdjęcie.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:45, 02 sty 2016

Do góry
JPG[/img]

Jak zobaczyłam tę fotkę to się uśmiałam bo mi się przypomniało jak lata temu kiedy pojawiły się fototapety zamarzył mi się las i przy małych dzieciach /to był wyczyn/ położyliśmy tę tapetę - a w nocy spadła nam na glowy mam nadzieję że Twoja się trzyma
Trzymaj się cieplutko i powodzenia w Nowym Roku

Życie w wiejskim ogrodzie 21:38, 02 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Byłem dziś rano na zakupach a tam już są ... stojaki z nasionami Miło z ich strony że na mój przyjazd się postarali

Oczywiście nie omieszkałem zrobić małego przeglądu i również zakupów Głównie nabyłem nasiona dyniowatych Warzywnik jak zawsze będzie obfity w te warzywa które jesienią przydadzą się również do dekoracji ogrodu Skusiła mnie kukurydza ozdobna Gdzieś ją u kogoś widziałem i bardzo mi się podobała Ciekaw jestem jak będzie u mnie rosła
Nie omieszkałem wziąć nasion dmuszka (jednoroczna trawa ozdobna) którego w tamtym roku miałem i byłem z niego bardzo zadowolony ale niestety nie zebrałem sobie nasion Gapa ze mnie
Werbena patagońska zawsze się sama sieje ale w tym roku też wysieję na parapecie by była wcześniej

Przygotowania do sezonu ogrodowego 2016 ruszyły

No proszę, a dziwiłeś się, że już chcę nasiona kupować. Tymczasem u mnie zakupów nie było, bo największy sklep ogrodniczy miał dziś remanent. Za to stoją obok mnie nasiona z poprzedniego sezonu i zrobię dziś przegląd
Makowo na Kociewiu 21:29, 02 sty 2016

Do góry
Maj 2015 CD
przybyły do Makowa nowe drzewa
dwie amanogawy i następna trzecia śliwa wiśniowa dopiero w tym sezonie (mam nadzieję) zobaczę ich kwitnienie

doszły też róże

i graby do donic

no i zakwitły czochy

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:29, 02 sty 2016

Do góry
Haniu,pomnik Vikingów wspaniały. Ja w obstawie aniołów i z tyłu i z przodu przesyłam pozdrowienia z największego wodospadu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 02 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A z młodszym synusiem podziałaliśmy twórczo i pomysł zrealizowany eMuś też ma swój udział bo elementy pociął piłą

Takich gości ogrodowych teraz mamy......i szkód nie zrobią

Jednak zaprosiłaś zające do ogrodu
Fajne są i nawet cechy osobnicze mają, bo się różnią uszami
Rododendronowy ogród II. 21:24, 02 sty 2016

Do góry
Bogdziu, narzekam bo najładniejszych luminacji nie zrobiłem, ale ogólnie było pięknie. To ja przesyłam całuski w obstawie aniołów i z tyłu i z przodu
Ogrodowe przygody 21:15, 02 sty 2016

Do góry
Witam w klubie Dorotko to samo myślałam na szybko okrywając choć trochę moich ukochanych róż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies