Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 16:07, 02 sty 2016

Katkak napisał(a)
Kasiulka noc sylwestrowa spędzona dość nietypowo, ale jak fajnie . Ślicznie wyszło . Wybieranie mebli i dodatków, czyli najfajniejsze przed Wami. My już mamy nowiutkie łóżko, ale jeszcze materac musimy dokupić. Mebelki wykorzystam w części te co mam. Dostanę jeszcze od cioci taki stary mebel z lat 60. Taki wiesz, w stylu artdeco, na wysoki połysk. Jak go przerobię, przemaluję będzie ekstra, już mam plan . Buziaki noworoczne .

No cóż czas jest na wagę złota, a ja nie wyrabiam
Zresztą o 23 przerwałam i mężusiem byliśmy juz razem
My mamy materac a musimy dokupić ramę i nakasliki i... nic więcej bo chcemy mieć tam przestrzeń (no może jeszcze lustro w srebrnej ramie mi sie marzy).
kasiek 16:08, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Ciekawie spędziłaś noc sylwestrowąładnie zrobione, a najlepsze przed Tobą wszystkiego Najlepszego.

No w każdym bądź razie oryginalnie, tak jeszcze nie spędzałam
Najważniejsze że jesteśmy zadowoleni a przeciez do końcowego efektu jeszcze daleka droga
Agania 16:31, 02 sty 2016

Jutro czekam na foty z ogrodu
Katkak 17:22, 02 sty 2016

U nas też postępy: panele położone, łózko złożone, materace kupione (czekamy tylko aż przyśla). Zastanawiam się teraz nad ustawieniem i na której ścianie powiesic obrazy . Moze w przyszłym tygodniu przywieziemy ten mebelek od cioci, który będę jeszcze przerabiac . Buziaki.
mira 21:45, 02 sty 2016

JPG[/img]

Jak zobaczyłam tę fotkę to się uśmiałam bo mi się przypomniało jak lata temu kiedy pojawiły się fototapety zamarzył mi się las i przy małych dzieciach /to był wyczyn/ położyliśmy tę tapetę - a w nocy spadła nam na glowy mam nadzieję że Twoja się trzyma
Trzymaj się cieplutko i powodzenia w Nowym Roku

AGDULA 23:49, 02 sty 2016

kasiek napisał(a)

Panele - brawo Wy
Malowanie prawie skończone - dzis ostatnia warstwa w garderobie bo żle chwyta biały po niebieskim. Całość pokaże jak skończę , na razie jest wymalowane i pewnie dziś zacznę kłaść tapetę. Wszystko teraz musi być w kolorze by przełamać monotonie koloru ścian - to zabieg celoy, by dodatkami nadawać charakter.
Póki co mała przymiarka tapety na tym kolorze ścian:

Wow
ale żeś miała pracowitego sylwestra
Mówią jaki sylwester taki cały rok , to się pracowity zapowiada Oby.. w ogrodzie
kasiek 09:54, 03 sty 2016

Agania napisał(a)
Jutro czekam na foty z ogrodu

Tylko tak zimno brrrr - moze sie przemogę
kasiek 09:55, 03 sty 2016

Katkak napisał(a)
U nas też postępy: panele położone, łózko złożone, materace kupione (czekamy tylko aż przyśla). Zastanawiam się teraz nad ustawieniem i na której ścianie powiesic obrazy . Moze w przyszłym tygodniu przywieziemy ten mebelek od cioci, który będę jeszcze przerabiac . Buziaki.

Była m widziałam - przesłodkie
A mebelka jestem faktycznie ciekawa - tzn po przerobieniu Ty Zdolniacho
kasiek 09:59, 03 sty 2016

mira napisał(a)
JPG[/img]

Jak zobaczyłam tę fotkę to się uśmiałam bo mi się przypomniało jak lata temu kiedy pojawiły się fototapety zamarzył mi się las i przy małych dzieciach /to był wyczyn/ położyliśmy tę tapetę - a w nocy spadła nam na glowy mam nadzieję że Twoja się trzyma
Trzymaj się cieplutko i powodzenia w Nowym Roku

Ja też ją kładłam przy małych dzieciach - w 2008 albo 2009r I tez uważałam to za wyczyn z tym że ja sporo tapet już kładłam i musze przyznać że nie mam z nimi problemów - akurat w tej kwesti jestem cierpliwa
Ta trzyma się cały czas - bo teraz jest w części garderobianej jak już pokazywałam :

I zostawiam ją tu bo jest fajna i cieszy oko Zresztą garderoba będzie zabudowana szafkami i relingami, zobaczymy ile jej zostanie
Dzieki za życzonka i się odwzajemniam
kasiek 10:04, 03 sty 2016

AGDULA napisał(a)

Wow
ale żeś miała pracowitego sylwestra
Mówią jaki sylwester taki cały rok , to się pracowity zapowiada Oby.. w ogrodzie

A nie Wigilia? Bo małżonek się załamie jak to przeczyta
W domu jeszcze malowanie dołu mnie czeka i wymiana części mebli, powinno juz pójść szybko. Mam jeszcze marzenie przerobić salon z jadalnia tzn. wybić ścianę między nimi i zrobić taki duży przestronny pokój ale... na razie daję sobie spokój bo to bardzo duża inwestycja - wraz z kuciem ściany trzeba by było wycyklinować parkiet, położyć nowe płytki, ściana jest nośna więc trzeba specjalnych wzmocnień.... ech kupa kasy a w przyszłym roku obchodzimy z eMusiem 20 małżeństwa więc kasę trzeba na coś innego zbierać - w końcu taka rocznica to musi być porządnie zapamiętana