Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:00, 26 maj 2012

Do góry
Mille napisał(a)

Bardzo mi się podobają porozrzucane po ogrodzie niebieskie irysy. Pokochałam je dopiero w tym roku, bo do tej pory raczyły mnie pojedynczymi kwiatami za sprawą ciena, jaki miały. Zniknął problem cienia i pojawił się rząd cudownych kwiatów. Teraz tylko zacieram łapki, żeby je czym prędzej przenieść w ładniejsze miejsce. Tylko zastanawiam się jak takie zielone kępki będą prezentować się w kamykach jak już znikną kwiaty? Ale u Ciebie widzę, że też chyba rosną w żwirku? Czy liście pozostają równie soczyste i ozdobne jak teraz wiosną? Szczerze mówiąc kompletenie nie pamiętam jak prezentują się irysy syberyjskie latem i wczesną jesienią...? Jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi...

Odpowiadam za Kasię kosaćce gdy znikną kwiaty są równie piękne, liście są ładne aż do jesieni, wyglądają jak szlachetne trawy Ale potrzebują wilgotnej ziemi i świetnie się spawdzają nad oczkiem wodnym.
A u Kasi kosaćce i lawenda to mistrzostwo świata!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:28, 26 maj 2012

Do góry
No to Irena wygra!!!
Jutro otwieraj szmpana
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:25, 26 maj 2012

Do góry
Przemku dziękuję!!!!! Wysłałam maila.
Ogród z Czerwonym mostkiem 10:22, 26 maj 2012

Do góry
No właśńie ceny bambusów straszne. Polecam jednak szkółki Źbikowskie mają donre ceny a bambusy rewelacyjne, potwory jakieś, wielkoludy
Ale można też kupić mniejsze, prze zdwa-trzy lata przezimować w donicach w garażu i potem wsadzic na stałe do gruntu.
Ja kupiłam marne do ogrodu zimowego, po 45 zl za sztukę (spectabilis). Mialy być ponad metrowe a były 50 cm. A teraz powypuszczaly już 1,5 m tyczki. Za rok będę je rozdawać Poczekaj dostaniesz za darmo
Muriale mialam mieć na podjeździe, bo nie są ekspansywne a bardzo gęste. Ale nie lubią słońca i wiatru a u mnie słoneczna patelnia i wietrznie jak na Helu....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:14, 26 maj 2012

Do góry
Aga jak wrócisz do domu to pewnie szaleństwo bedzie w ogrodzie Po wyjeździe, po komunii, energia będzie Cię rozpierać
Jak się bedziesz wybierała po żurawki to prosz daj znać bo potrzebuję sporo palace purple a nigdzie nie ma i drogo. Czy byłaś w Żmigrodzie po żurawy.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:12, 26 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Hania pokazywała wczoraj swój miszmasz, a ja dziś swój ]
a tu wszystko co sie nawinęło, większość ma tu poczekalnię

Ja dziękuję , poczekalnia.. W wielu ogrodach tak reprezentacyjny przedogródek wygląda
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:57, 26 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Widzę,że u ciebie złotokap pięknie zakwitł,a mój to porazka.

Małgosiu mój też nie rośnie tak fajnie jak bym chciała, coś mu w tym miejscu nie pasuje, ale zakwitł

Mój złotokap rośnie od wiosny ubiegłego roku, wybujał na 4 m wysoki, ma tylko trzy badyle i nie kwitnie. Może go przyciąć???
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:39, 26 maj 2012

Do góry
Diana napisał(a)

beta , Nika , sylllwia dzięki wielkie.Jak miło Mój M patrząc na to co zrobiliśmy i nadal robimy,(zresztą same wiecie ile pracy, czasu i serca trzeba włożyć w każdy szczegół) cieszy się że jest jak jest i gdy na początku rośliny były mu totalnie obojętne - teraz sam podgląda jak rosną .....
A trawa nie jest idealna , to napewno, ostatnio walczę z koniczyną (zrobiłam oprysk),zobaczymy co będzie.W wielu miejscach jako niedoświadczona ogrodniczka posypałam za dużo nawozu i totalnie wypaliłam trawę.....ale już jest uzupełniona (sąsiadka poleciła mi magiczną dosiewkę i po problemie,trawka odrosła)

Woda, woda jeszcze raz woda i koszenie, koszenie, koszenie

koszę minimum raz w tygodniu, mam tylko problem z nawadnianiem , nie wiem ile powinno się podlewać minut. Trawnik założyliśmy w zeszłym roku. Mamy system nawadniania tylko sama nie wiem na ile ustawić i co ile dni.W tamtym sezonie gdy trawa była młoda to nawadniała się nad ranem i po zmierzchu, chyba tak około po 15-20 minut.Ale słyszałam że trawa powinna sama już szukać wody i żeby tak raz na 3,4 dni ustawić ale na ile minut???Może ktoś mi podpowie

Niestety leję na oko, lepiej podlewać w upaly co dwa dni ale mocno niż codziennie po troche, ale ile minut nie potrafię ci odpowiedzieć. Leję aż jest grząsko.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:37, 26 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu, szalejesz z nasadzerniami. Fajnie się już zrobiło.
Co to są za lampy -kule?

A gdzie Ty się zapodziałaś kobieto?
Kule wypatrzone, podpatrzone u olci, a kupione tutaj, przyszły bardzo szybko
http://allegro.pl/lampa-solarna-kula-4-diody-led-srednica-30-cm-i2356863915.html

uzupełnili stany bo wszystko wykupiłyśmy
Ogród z Czerwonym mostkiem 09:35, 26 maj 2012

Do góry
Kasiu z bambusów na razie tylko 1 z 11 oskubałam i ta takiego co jest zielony i sporo listków zostaje .....
Moje lawendy mocno ucierpiały, niektore krzaczki (przy domu) są piękne i gęste jjak w Prowansji, niektore w połowie przemarźnięte, suche badyle.

Możesz zrobić zdjęcia swoich tyczek i zamieścimy na bambusy.pl w celu identyfikacji, na tym formum są specjalisci od bamboo
Lecę w kulki... 00:37, 26 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przez tydzień słowa nie powiem ... a jak dojadę do tego Wrocławia to nie wiem jeszcze jaka kara będzie ... ale na pewno długa i uciążliwa ... tu jest perfekcyjnie a Anna skakać ma z satysfakcji ...

nie wiem czy cię nie spakuje do bagażu podręcznego ... i na mój brak trawnika nie zabiorę ... hm ... może same zdjęcia wystarczą ? ... ale jak zacznę publikować to mnie Ronin usunie ... ... coś wymyślę

Iza ale ten trawniczek to w Rybniku
Lecę w kulki... 00:12, 26 maj 2012

Do góry
CUUUUUUUUUUUDNIE!!! Więcej nie piszę po prostu mnie zatkało !!!!!
Ogród w Alei Lipowej... 23:57, 25 maj 2012

Do góry
Justi nadrobiłam zaległości.
Avatarek świetny, chyba już przywykliśmy do nowego image co tydzień ?
Rh, hortensja i nasadzenia w skryznkach przepiekne.
Gdzie kupiłaś taki superowy leżak????
Lecę w kulki... 23:33, 25 maj 2012

Do góry

Mnie też to olewanie ogrodu już męczy, codzinnie do zmroku... Powoli dojrzewam do linii kroplujacej.
Ogród z perspektywą na przyszłość 23:29, 25 maj 2012

Do góry
Monika siedź proszę na kanapie tarasowej i podziwiaj hortensje i nawadnianie Czas się wykulkować Trzymam kciuki !!!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:44, 25 maj 2012

Do góry
Diana napisał(a)
beta , Nika , sylllwia dzięki wielkie.Jak miło Mój M patrząc na to co zrobiliśmy i nadal robimy,(zresztą same wiecie ile pracy, czasu i serca trzeba włożyć w każdy szczegół) cieszy się że jest jak jest i gdy na początku rośliny były mu totalnie obojętne - teraz sam podgląda jak rosną .....
A trawa nie jest idealna , to napewno, ostatnio walczę z koniczyną (zrobiłam oprysk),zobaczymy co będzie.W wielu miejscach jako niedoświadczona ogrodniczka posypałam za dużo nawozu i totalnie wypaliłam trawę.....ale już jest uzupełniona (sąsiadka poleciła mi magiczną dosiewkę i po problemie,trawka odrosła)

Woda, woda jeszcze raz woda i koszenie, koszenie, koszenie
Lecę w kulki... 22:42, 25 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Ania chyba zaszaleję i taką fuksjową sobie kupię z różowymi kwaitami wygląda bosko. Do moich szarości by chyba pasiło
A emigrować nie musze bo takie centrum mam 5 min od pracy tylko wolę już tam nie jeździć bo bankrutuję
Ale od dzisiaj zaczynam zbierać na taką wielgachną donice.
Lecę w kulki... 22:39, 25 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)
Ale doooooonica - super
ciekawe za ile ?

U nas taka jest za 1399 zł....
Lecę w kulki... 22:35, 25 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Coś dla dziewczyn z Dolnego Śląska

A u nas pusto, prawie wszystko wymiotło...
Lecę w kulki... 22:33, 25 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Druga kulka dla Marzenki...,też ze sklepu...

...królowa i jej damy dworu........

O Matko, Ania zlituj się, nie katuj mnie, bo wyemigruję do Holandi ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies