Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 08:56, 24 maj 2012

GabiK napisał(a)
Kasiu warto czekać na takie zdjęcia. Wszystko wygląda przepięknie.

Nie obudziła się tylko Little Zebra, a największa była, ale i najpóźniej kupiona. Reszta róźnie, ale żyje.

Czy kłosówka miękka się mocno rozłazi? Te białe są śliczne, ale czy nie ekspansywne?

Gabi wiesz u mnie leż Little Zebra się nie obudziła, bardzo mi jej żal bo miałam aż trzy i wszytkie zamrzły.

Kłosówka przy sprzyjających warunkach, czyli w próchniczym i wilgotnym podłożu rośnie bardzo szybko, w zeszłym roku przeniosłam kilka sadzonek z bardziej zbitego podłoża właśnie w takie miejsce i mam teraz jej całkiem sporo, w sumie z kilku sadzonek podzieliłam już kilka osób i rozsadziłam w moim ogrodzie. Wg mnie rośnie szybko, ale można z łatwością regulować jej wzrost ponieważ pędy nie rosną głęboko i łatwo się usuwa.
Ta trawka jest śliczna i delikatna w dotyku.
Kaisia 08:57, 24 maj 2012

Marta napisał(a)

Jak zwykle ślicznie u Ciebie Co to za roślinka za irysami, a przed tują? Pozdrawiam

Marto to lawenda, całkiem ładnie rośnie i o dziwo nie zmarzła tej zimy nic a nic, została przycięta wiosną i teraz jest bardzo gęsta.
GabiK 10:37, 24 maj 2012

Kasiu, dziękuje za odpowiedź. Najważniejsze, że łatwo się usuwa w razie rozpanoszenia. Może się skuszę.
Masz jakieś zdjącia z nią w kompozycjach?
Marta 21:36, 24 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Jak zwykle ślicznie u Ciebie Co to za roślinka za irysami, a przed tują? Pozdrawiam

Marto to lawenda, całkiem ładnie rośnie i o dziwo nie zmarzła tej zimy nic a nic, została przycięta wiosną i teraz jest bardzo gęsta.

Fajnie się prezentuje. Moja lawenda zmarzła, ale zamierzam znów posadzić
malwes 16:05, 25 maj 2012

Przepiękny ogród. Zaraz wnoszę tu swój leżak i zostaję na trochę
hania 21:46, 25 maj 2012

ale bujna lawenda!
Madzenka 09:35, 26 maj 2012

Kasiu z bambusów na razie tylko 1 z 11 oskubałam i ta takiego co jest zielony i sporo listków zostaje .....
Moje lawendy mocno ucierpiały, niektore krzaczki (przy domu) są piękne i gęste jjak w Prowansji, niektore w połowie przemarźnięte, suche badyle.

Możesz zrobić zdjęcia swoich tyczek i zamieścimy na bambusy.pl w celu identyfikacji, na tym formum są specjalisci od bamboo
Kaisia 10:04, 26 maj 2012

malwes napisał(a)
Przepiękny ogród. Zaraz wnoszę tu swój leżak i zostaję na trochę

Gosiu zapraszam, lezaczki stoją nie musisz brać swojego miejsce się znajdzie dla kazdego.
Matka 10:06, 26 maj 2012

O Kasia, jest to i nowe fotki będąhurra
Kaisia 10:06, 26 maj 2012

Marto, Haniu lawenda tej zimy o dziwo zupełnie nie ucierpiała teraz szykuje sie do bujnego kwitnienia.