Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 10:09, 26 maj 2012

Bogda napisał(a)
O Kasia, jest to i nowe fotki będąhurra

Bogusiu fotki to dopiero musze biec popstrykać, właśnie nabieram na to ochoty, mam nadzieję ze bateria nie rozładowana, bo ostatnio niestety mi sie tak trafiło i z fotek nici....
Matka 10:12, 26 maj 2012

no to brykaj pstrykaćja dzisiaj obrażona na moj ugorek, nie wychodzę

a brzuszek rośnie?pokaż choć kawalek
Kaisia 10:15, 26 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu z bambusów na razie tylko 1 z 11 oskubałam i ta takiego co jest zielony i sporo listków zostaje .....
Moje lawendy mocno ucierpiały, niektore krzaczki (przy domu) są piękne i gęste jjak w Prowansji, niektore w połowie przemarźnięte, suche badyle.

Możesz zrobić zdjęcia swoich tyczek i zamieścimy na bambusy.pl w celu identyfikacji, na tym formum są specjalisci od bamboo

Marzenko sadzenie lawendy blisko domu na słonecznym miejscu to bardzo dobry pomysł, mam sama tak posadzoną i jeszcze nigdy nie zmarzła, rośnie zupełnie przy murze.

Zdjęcia zrobię tyczek bo już się rozwijają i chetnie dam do identyfikacji bo jestem ciekawa co to za diabeł.
Ogólnie bardzo podobają mi się bambusy i gdyby nie nasze zimy miałabym ich wiecej w ogrodzie, w zeszłym roku nawet kupiłam sobie Fargesie Murielae, ale niestety była w tak kiepskim stanie, że nic z niej nie zostało, na szczęście dostałam zwrot pieniędzy. Może jeszcze się na jakiegoś skuszę, tylko gdyby nie te ceny....
Kaisia 10:19, 26 maj 2012

Bogda napisał(a)
no to brykaj pstrykaćja dzisiaj obrażona na moj ugorek, nie wychodzę

a brzuszek rośnie?pokaż choć kawalek

Dlaczego się obrażasz na Swój Piękny Ogród Bogusiu, nie masz na co.
Ja podziwiam Cię za pracę w nim połączoną z wychowywaniem trójki dzieci, masz sporo terenu dlatego wydaje się, że jest ciągle nie ogarnięty, poczekaj jak roślinki podrosną będzie pięknie. Zresztą już jest.
Madzenka 10:22, 26 maj 2012

No właśńie ceny bambusów straszne. Polecam jednak szkółki Źbikowskie mają donre ceny a bambusy rewelacyjne, potwory jakieś, wielkoludy
Ale można też kupić mniejsze, prze zdwa-trzy lata przezimować w donicach w garażu i potem wsadzic na stałe do gruntu.
Ja kupiłam marne do ogrodu zimowego, po 45 zl za sztukę (spectabilis). Mialy być ponad metrowe a były 50 cm. A teraz powypuszczaly już 1,5 m tyczki. Za rok będę je rozdawać Poczekaj dostaniesz za darmo
Muriale mialam mieć na podjeździe, bo nie są ekspansywne a bardzo gęste. Ale nie lubią słońca i wiatru a u mnie słoneczna patelnia i wietrznie jak na Helu....
Mille 12:23, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Jaki cudowny zakątek! W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakaś inspiracja z Chelsea Flower Show
Irysy, lawenda, brzózka w kamyczkach... bosko! Pozdrawiam
Kaisia 12:54, 26 maj 2012

Marzenko zdjęcia bambusa

baraga1904 12:55, 26 maj 2012

Witam Kasiu, Ogladałam i przeczytałam wszystko o Twoim ogrodzie który jest urzekający. Postanowiłam więc się przywitac i jesli pozwolisz będę do Ciebie wpadac częściej. Lawenda wspaniała i pewnie ma nieziemski zapach w takiej dużej kępie.
Kaisia 12:56, 26 maj 2012

Mille napisał(a)

Jaki cudowny zakątek! W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakaś inspiracja z Chelsea Flower Show
Irysy, lawenda, brzózka w kamyczkach... bosko! Pozdrawiam

Witaj Mileno u nas w ogrodzie, gdzie tam temu zakątkowi do inspiracji z Chelsea Flower Show, tam to dopiero będą inspirację, ale dziękuję za bardzo miłe słowa
Kaisia 12:58, 26 maj 2012

baraga1904 napisał(a)
Witam Kasiu, Ogladałam i przeczytałam wszystko o Twoim ogrodzie który jest urzekający. Postanowiłam więc się przywitac i jesli pozwolisz będę do Ciebie wpadac częściej. Lawenda wspaniała i pewnie ma nieziemski zapach w takiej dużej kępie.

Witam Cię serdecznie i zapraszam na odwiedzinki. Lawenda pachnie mocno zwłaszcza jak się przy niej przejdzie i poruszy, rośnie przy ścieżce.