Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 08:58, 30 kwi 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ania zrób zdjęcie liścia tego bodziszka z bliska. Chce taki ale tu w szkółkach mie ma czasami metek.

Proszę bardzo. Uwielbiam ten gąszcz świeżutkich liści
Ogród w dolinie 08:54, 30 kwi 2023

Do góry
Roocika napisał(a)

Czyściec lekarski te świetny na mokre, nawet go nie dotykałam.wiosna infajnie się zachęcił.

Bardzo lubię czyściec lekarski, bezproblemowy łanie kwitnie i długo zachowuje dekoracyjne listki. Jestem pod wrażeniem rozmachu robót. Czy szczypiorki obok piwonii to pustynniki

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 08:53, 30 kwi 2023

Do góry
nyna76 napisał(a)
Te tulipki są obłędne. Tylko 2 paczki zmiksowane, ale dają po oczach. Ciekawe czy wyjdą w przyszłym roku.

A tu powędrowała róża Laguna, muszę jej jeszcze dorobić jakąś pergolę i muszę upolować powojnika Kermesinę. Moja mama miała ją w ogródku i kwitła obłędnie i długo.
Jest tam jeszcze ciemno różowa The Fairy- te róże u mnie rosną nienajgorzej. Mam aż 4 te blado różowe. Plus kocimiętki nie do zajechania Jeszcze jakiś wczesny powojnik się tam przyplątał.

Nie wiem tylko co zrobić z tymi kamieniami- wszystkie były zastane na działce, wcześniej nie chciało mi się ich wywozić. Teraz nie wiem czy wszędzie robić rabatki kancikowane, czy je zostawić w tym jednym miejscu.

Dzisiaj mimo deszczu ogarniałam domek, 1 maja inauguracja sezonu- grill ze znajomymi. Jest to wielkie wydarzenie gdyż wiąże się z przybyciem mojego eMa, a to rzadkość wierzcie mi
Mam nadzieję, że mnie dziad pochwali [

No to pracowite przeweekendzie
Możesz juz odpoczywać ?

Tez lubie te tulipanki ale w tym roku w paczce miałam pomieszane kolory nawet z białym a w zeszłym albo 2 lata temu okazały się pojedyncze
No jak to z marketu…,
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:49, 30 kwi 2023

Do góry
W nocy pokropiło, mokro na trawie i otwartej przestrzeni
Ale kupiłam klapki na wysokiej platformie wiec z obchodu wróciłam z suchymi nogami

Ogród w malinówkach 08:47, 30 kwi 2023

Do góry
Wczoraj wysiałem buraczki i posadziłem pory i selery z rozsady. Ktoś podpowiedział na forum, że pory głęboko sadzić, a selery płytko i tak też zrobiłem.

Pory malutkie, ale coś tam widać. Selery całkiem spore.

Starsza część warzywnika, widać pomału marchew, koper i sałatę.

Nowsza część, tutaj rzodkiewka i widocznie już szczypiory cebuli.

Edit:
Widać, że nie widać Zdjęcia straciły na jakości po wstawieniu...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:46, 30 kwi 2023

Do góry
Glicynia

Deren

Stewartia różnie, styrak podobnie

Actinidia i robinia -falstart, musza zaczynać odbpoczątku

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:44, 30 kwi 2023

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:42, 30 kwi 2023

Do góry
Kwitną truskawki

Wczoraj cały dzień zajęło mi sadzenie nowych sadzonek
A tylko 45 krzaczków
W donicach i w skrzyniach
Czym je wysciolkowac żeby było estetycznie i nie syfiło się dookoła ?

I kompostownik juz stoi, prawie pełny, muszę dokupić drugi

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:37, 30 kwi 2023

Do góry

Susan nadal cieszy, zrzuciła większość brązowych kwiatów a inne widoczne z bliska

Sunsation najbardziej zaawansowana oberwała najbardziej

A piruette otwiera kolejne pąki

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:32, 30 kwi 2023

Do góry
Liliowce czekoladowe są najszybsze

Ogród Muszelki 07:35, 30 kwi 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Czym nadziewasz? Pieczesz potem je? Nasiona masz ze zwykłego sklepu ogrodniczego? Nie widziałam takich.

Jest wiele przepisów, ja głównie dodaję do sera ricotta trochę gotowanego ryżu, jakieś zioła. Z kwiatu trzeba usunąć znamię (widać wnętrze kwiatu na fotce), włożyć łyżkę nadzienia, końcówki zawinąć i upiec razem z cukinią. W wersji cięższej, ale jeszcze smaczniejsze są same kwiaty moczone w cieście naleśnikowym (np. z dodatkiem piwa) i smażone na głębokim tłuszczu.

Cukinię na kwiaty siałam, roślina na długich pędach wydaje dużą ilość owoców i są zbliżone rozmiarami. Pnącą wysieję w tym roku.

Muszelko, usunąć potem fotkę?
Ogród prawie wymarzony … 00:22, 30 kwi 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Miłej Majówki ❤️

I to jest życie ❤️

Tulipany przecudowne
Magary Dramaty z Rabaty 00:21, 30 kwi 2023

Do góry
Tak wyglądał "szpaler" późnym latem 2022:

Sensu, żadnego nie miał, ale i żadna budowa za płotem się nie rozpoczęła więc uznałam - niech wszystko sobie rośnie, pomyślę o tym jutro

"Jutro" nadeszło szybciej niż myślałam - FP umarł, a budowa się zacznie najpóźniej w lipcu.
Mały, żywy judaszowiec po raz kolejny zmienił miejscówkę, a jako numer 2 i 4 w moim cudacznym szpalerze pojawiły się Amanogawa i Kanzan Teraz tylko Kiku musi nadgonić

Można się śmiać na głos, nie poczuję się urażona Jak czytam o swojej pomysłowości to sama się zastanawiam czy ja na pewno się uczę na błędach czy może raczej niekoniecznie
Ogród z koniczynką 00:13, 30 kwi 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ogród zażółcił się jak wielkanocny kurczak...

Tak jak Martce, bardzo mi się tu podoba

Widać z dnia na dzień nowe rośliny i kolory
Grzebiuszka ziemna 23:51, 29 kwi 2023

Do góry
Przyszły wreszcie supertunie w sześciopakach x2 bubblegum i silver cieszę się, choć kwiaty wypasione zbyt mocno jak na to zimno, musiałam chronić z powodu przymrozków, muszę doczytać kiedy można będzie je wystawić na stałe na powietrze, na razie hartuję:

Tulipy nadal buchają i cieszą oko, Tulipan Triumph 'Happy Generation':

Bardzo jestem ciekawa tej odmiany, są krępe, niskie, mają grubsze łodyżki z kilkoma kwiatami na jednej:

Grzebiuszka ziemna 23:37, 29 kwi 2023

Do góry
Dzięki Sylwio

Elisko sasanki białe widziałam pierwszy raz w życiu w tym roku na Ogrodowisku, są piękne
inspekt nadal trwa

Jolu włożyłam do środka znicz nieduży i z duszą na ramieniu (żeby nie spłonęło!) sprawdzałam co pół godziny. Na zewnątrz było -1 °C a w mobilnym temperatura ustabilizowała się na +8, więc całkiem nieźle

Zakwitł ulubiony migdałek, pomimo, że mróz go dość poharatał:

zakwitła różowa wiosenna bergenia (bo mam też ciemne jesienne):

Nie wiedziałam, że moja magnolia uprawia małą jogę palców połączenie palców wskazującego (powietrze) i kciuka (ogień) to mudra wiedzy

April podbija las... 22:54, 29 kwi 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

Ale fajne łupy, Agnieszko.
Co jest na pierwszym planie?
Przypomina hakonki, ale jakieś zbyt wyrośnięte jak na początek maja.
April podbija las... 22:40, 29 kwi 2023

Do góry
Też byłam, jadłam i piłam, rozmawiałam i oglądałam .
Jola, masz bosko!!! A jak sobie pomyślę ile Cię to pracy kosztowało…
Hortensjowo 22:35, 29 kwi 2023

Do góry
Helen witaj, przejrzałam wątek i jestem w szoku. Niesamowicie Pięknie Ciekawa jestem czy i jak zmieni się w tym roku.
Helen napisał(a)

Helen napisał(a)

Helen napisał(a)
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 22:30, 29 kwi 2023

Do góry
Te tulipki są obłędne. Tylko 2 paczki zmiksowane, ale dają po oczach. Ciekawe czy wyjdą w przyszłym roku.

A tu powędrowała róża Laguna, muszę jej jeszcze dorobić jakąś pergolę i muszę upolować powojnika Kermesinę. Moja mama miała ją w ogródku i kwitła obłędnie i długo.
Jest tam jeszcze ciemno różowa The Fairy- te róże u mnie rosną nienajgorzej. Mam aż 4 te blado różowe. Plus kocimiętki nie do zajechania Jeszcze jakiś wczesny powojnik się tam przyplątał.

Nie wiem tylko co zrobić z tymi kamieniami- wszystkie były zastane na działce, wcześniej nie chciało mi się ich wywozić. Teraz nie wiem czy wszędzie robić rabatki kancikowane, czy je zostawić w tym jednym miejscu.

Dzisiaj mimo deszczu ogarniałam domek, 1 maja inauguracja sezonu- grill ze znajomymi. Jest to wielkie wydarzenie gdyż wiąże się z przybyciem mojego eMa, a to rzadkość wierzcie mi
Mam nadzieję, że mnie dziad pochwali [
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies