Grażynko woda daje faktycznie fajny klimacik ,jeśli nie masz małego stawiku to może małe ciurkadełko w kamieniu tez daje fajny efektcałość jednak to posadzone rośliny i można stworzyć romantyczny zakątek
A kalina w tym roku faktycznie super,jeszcze tylu kwiatów nie miała
przekwitająca magnolia Nigra
Irenko i pieski i kotki lubią się bawić, nie zawsze tym czym byśmy chciały.
Iwonko, kalina pachnie cudownie.
Ewuniu, dziękuję za wizytę. Myślę, że będzie super.
Kurdile,zapomniałam ze miałam tę pachnąca kalinę kupić.Musze to nadrobić
Tulipki i żonkile śliczne. Ja z tych wywijanych tulipanów, białych mam tylko jeden,więcej nie wyszło
I jeszcze ci zdradzę,kusicielko że mam ponad 100 róż od tamtej jesieni
dziękuję Marku dzisiaj pierwsze miejsce zajęła kalina Bukwooda, bo ładnie się otworzyła wczoraj miała tylko kilka pojedynczych kwiatków a dziś cala w kwieciu, zapach ma niesamowity
Kalina Bukwooda kwitnie, a jak pachnie szczególnie po południu aż do wieczora
kwitnie Galaxy
majowa piwonia w pączkach
powychodziły jeżówki
hosty też mają nie tylko kiełki ale i liście
Zaglądam i nadrabiam zaległości. Kilka dni mnie nie było a tu parę stron trzeba sie cofnąć. Kalina bardzo ładna i pachnąca, szukałam takiej ale nie było. Mam tą zwykłą ale pączki ledwo widoczne. Pozdrawiam
Chociaż tawuła później jest tak "zwykła" to jak kwitnie naprawdę robi wrażenie - cudna. A i kalina mi się bardzo podoba - czy ona pachnie?
Te zółte pełne tulipany - bardzo fajne - na pierwszy rzut oka to można by się zastanawiać co to za kwiat Pozdrawiam Marysiu
Oj słaba ze mnie encyklopedia .. ale od Hani pierwsza śnieżyca letnia pokazała kwiatki Muszę pamiętać by w inne miejsce przesadzić cebulki jesienią, bo m tu mi piesio niszczy.. a i M depcze po rabacie bo prostuje drzewa, wiec codziennie wchodzi by naciągnąć pasy..
Ta kalina - widzę pierwszy raz. Mam w planach plecy dla rabaty bylinowej z kalin właśnie (wpływ Dzidki i Magnolii). Kilka kalin już mam (m in. dzięki Hani, bo zobaczyła jak u nas ciężko o towar roślinny ).
Najważniejsze, żebyś nam wrzucała zdjęcia u siebie. Encyklopedia chodząca, trójwymiarowa, digitalna.