Marta tak mi się wpadło do Ciebie. Poczytałem i zobaczyłem. Czosnki cudo! U mnie taka sama odmiana piwonii też startuje. Dobrze dziewczyny radzą aby się nie pchać z roślinami na trawnik. Pozdrawiam ten piękny uśmiech.
Witam panie Zbyszku bardzo mi miło pana wątek znam od długiego czasu, jeszcze podglądacza incognito, film z formowania jałowca - oczywiście również urzekł mnie bardzo żywopłot z berberysu, hosty no i oczywiście paprocie nigdy w moich stronach u nikogo nie widziałam, żeby były tak piękne jak u pana, widzę, że mamy też identyczną odmianę żurawek o różowych kwiatach ogród baaardzo inspirujący porady i wskazówki doświadczonych ogrodników - bezcenne pozdrawiam również baardzo serdecznie zapraszam do siebie jak najczęściej
powiem Ci, że widzę różnicę w rozwoju roślin między zieloną górą a Janami ( 12 km od zg , przy stolarni męża) np w zg kalina już przekwita, wszystkie płatki kwiatów opadają a sąsiad w Janach ma jeszcze piękny krzak jakby dopiero rozkwitł. W zielonej chyba cieplej i wszystko jakoś szybko rusza i szybciej przekwita