Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 12:15, 19 maj 2014

hosta white weather, ale jeszcze nie white
dorciabe 12:18, 19 maj 2014

marta_d napisał(a)

o tym samym pomyślałam tylko ja żebym faktycznie coś uskrobała do skarbonki, to musiałabym mieć sejf, a klucz do niego musiałby trzymać mąż jak rzuciłam papierosy , to obiecałam sobie, że równowartość paczki petów będę odkładać do słoika na kwiaty... no i tylko na marzeniu się skończyło trzeba mnie ubezwłasnowolnić

Masz całkowitą rację, łatwo powiedzieć, gorzej zrobić Pocieszy Cię, że nie jesteś jedyną bez silnej woli?
marta_d 12:33, 19 maj 2014

dorciabe napisał(a)

Masz całkowitą rację, łatwo powiedzieć, gorzej zrobić Pocieszy Cię, że nie jesteś jedyną bez silnej woli?

pocieszy mnie i to nawet bardzo ale od dziś mam kolejne postanowienie: odkładać do słoika
marta_d 12:49, 19 maj 2014

lilie
marta_d 12:53, 19 maj 2014

pierwsza piwonia już zakwitła

reszta pąków prawie
zbigniew_gazda 13:22, 19 maj 2014

Marta tak mi się wpadło do Ciebie. Poczytałem i zobaczyłem. Czosnki cudo! U mnie taka sama odmiana piwonii też startuje. Dobrze dziewczyny radzą aby się nie pchać z roślinami na trawnik. Pozdrawiam ten piękny uśmiech.
marta_d 13:32, 19 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Marta tak mi się wpadło do Ciebie. Poczytałem i zobaczyłem. Czosnki cudo! U mnie taka sama odmiana piwonii też startuje. Dobrze dziewczyny radzą aby się nie pchać z roślinami na trawnik. Pozdrawiam ten piękny uśmiech.

Witam panie Zbyszku bardzo mi miło pana wątek znam od długiego czasu, jeszcze podglądacza incognito, film z formowania jałowca - oczywiście również urzekł mnie bardzo żywopłot z berberysu, hosty no i oczywiście paprocie nigdy w moich stronach u nikogo nie widziałam, żeby były tak piękne jak u pana, widzę, że mamy też identyczną odmianę żurawek o różowych kwiatach ogród baaardzo inspirujący porady i wskazówki doświadczonych ogrodników - bezcenne pozdrawiam również baardzo serdecznie zapraszam do siebie jak najczęściej
Jag_58 14:59, 19 maj 2014

marta_d napisał(a)
pierwsza piwonia już zakwitła

reszta pąków prawie

Matra u Ciebie juz kwitna piwonie u mnie duże paki ale kwiatów jeszcze brak : a przecież mieszkamy prawie w tym samym rejonie piękne piwonie
Napia 06:45, 20 maj 2014

marta_d napisał(a)
czosnek, kupiłam tylko 4 cebule i już wiem, że na jesieni będzie ich znacznie więcej są piękne!

Śliczne te czosnki Też mam kilka, ale bardziej wpadają w niebieski. Chyba też zacznę zbierać do słoika
marta_d 09:06, 20 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Matra u Ciebie juz kwitna piwonie u mnie duże paki ale kwiatów jeszcze brak : a przecież mieszkamy prawie w tym samym rejonie piękne piwonie

powiem Ci, że widzę różnicę w rozwoju roślin między zieloną górą a Janami ( 12 km od zg , przy stolarni męża) np w zg kalina już przekwita, wszystkie płatki kwiatów opadają a sąsiad w Janach ma jeszcze piękny krzak jakby dopiero rozkwitł. W zielonej chyba cieplej i wszystko jakoś szybko rusza i szybciej przekwita