Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 13:54, 15 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
wspaniała Twoja kalina
moja to jeszcze takie maleństwo, że może ze 3-4 kwiatki będzie miała
macham z Wilczej

ta moja dwa razy przemarzła zupełnie a ma raptem 4 lata ...więc szybko będziesz mieć krzaczorek
anna_g 14:59, 15 maj 2014

Alinka - śliczne te zdjęcia zza okna Widać całą urodę ogrodu. Supcio. Pozdrawiam
Sebek 15:19, 15 maj 2014

Cudne te obrazy zza okna Kanciki masz takie, że nic tylko siem zachwycać Słyszałem o poszukiwaniach wilca...Też będę szukać - jak znajdę to dam Ci znać
zbigniew_gazda 17:31, 15 maj 2014

Tak jest- zdjęcia piękne a ławeczka w głębi stoi na swoim miejscu. Zaraz mi sie przypomniał zjazd u Ciebie Alinko.
Madzenka 20:21, 15 maj 2014

Deszczowy ogród z okna pięknie wygląda
Jutro się wzbogacę o roślinki od Marty: jeżówki, astilbe i szałwię purpurową
alinak 21:30, 15 maj 2014

SEBEK .....szukaj i daj znać ..wszak ty najbliżej jesteś ...aż wstyd . że jeszcze u ciebie nie byłam ...wproszę się jak już dostaniesz dyplom maturalny . kanciki już zaczęłam poprawiać w tym roku , ale teraz po tych deszczach to długo jeszcze reszta będzie czekać . na mokrym nie da się z nimi działać, a po za tym z racji rychło nadchodzącej STAROŚCI pracę w ogrodzie ważę już teraz na dekagramy a nie na kilogramy ...

ANIA G------czy widać urodę ?, czy mankamenty projektowe ?..oto jest pytanie ...

ZBYSZKU -----spotkanko trzeba kiedyś powtórzyć ....ale póki co daje pole do działania innym ...

MARZENKA ----no ty to szalejesz .....ale zakupy popieram .wszak to same moje ulubione roślinki...
a tawułki jakie sobie kupiłaś ?

anna_g 21:44, 15 maj 2014

Alinka - ja widzę urodę Zdecydowanie urodę... Bo na projektowaniu to się nie znam i tylko widzę czy mi się podoba czy nie - a Twój mi się podobywuje zdecydowanie

Dzięki że zajrzałaś do mnie - ja też sie martwię o tych co mogą się spotkać z wielką wodą... Nawet nie wiem jak u nas rzeki wyglądają... Miejmy nadzieję, że jakoś damy wszyscy radę i niedługo deszcze się zmniejszą...

A moje fotki były w majowej Magnolii, ale niewiele trzy tylko I okrojone jakby cuś Ale i tak mnie to ucieszyło Za to w tej obecnej jest ogród WilczejGory I artykulik. Bardzo ładny i fotki też. Miłe to takie widzieć w gazetach "naszych"
alinak 22:09, 15 maj 2014

mnie to akurat nie dziwi że gazety łykają wasze fotki . wszak na O . dużo talentów fotosikowych ....
a i rośliny mamy przednie ..prawda ?
alinak 22:36, 15 maj 2014

Już mnie pomalutku zaczyna nudzić ciągłe odmładzanie kulek Thuji danica ...chyba je wykarczuje . takie smoki rosną a do tego nie równo ....co trzy lata mam takie widoczki patyczaków ...i cały rok z tymi patykami mam przedogrodek ...do kitu mama dość ..karczowanie będzie jak nic ...skarpa mam być bezobsługowa ...a tu roboty z nią najwięcej ...

irga też chwasty przepuszcza ..buuu . cisy z rośnięciem się ślimacza ...ale mnie ta skarpa denerwuje ...

.

Sebek 22:48, 15 maj 2014

alinak napisał(a)
SEBEK .....szukaj i daj znać ..wszak ty najbliżej jesteś ...aż wstyd . że jeszcze u ciebie nie byłam ...wproszę się jak już dostaniesz dyplom maturalny . kanciki już zaczęłam poprawiać w tym roku , ale teraz po tych deszczach to długo jeszcze reszta będzie czekać . na mokrym nie da się z nimi działać, a po za tym z racji rychło nadchodzącej STAROŚCI pracę w ogrodzie ważę już teraz na dekagramy a nie na kilogramy ...

Nom...teraz Ty masz powód do wstydu Oczywiście zapraszam
Starość to pojęcie względne Robiąc killera z Ewką zawsze stwierdzam, że mam metabolizm 90-latka

Co do skarpy to może po prostu wytnij te kulki do końca i dosadź wpuść na ich terytorium tawuły - będzie fajnie wyglądać taki dywan