Elfik - ja myślałam ,że Ty chcesz tą biedną hortensje wepchnąć między te pęcherznice
A ona ma być przed nimi i dobrze, bo inaczej by ją udusiły .
Vanille Fraise miała cień ,że tak brzydko się przebarwiała ?
U mnie na słonecznym stanowisku ma piękne kolory i długo kwitnie .Ten biały kwiat to też od niej
Bea - zdjęcia hortensji i innych zieloności zawsze mnie interesują
Sebek - butelkę trzeba dobrze wbić w ziemie, albo zakopać do połowy wysokości , wtedy woda tak szybko z niej nie wyleci. Ja podlewam ogród zazwyczaj wieczorem i przy okazji napełniam butelki .
Niektórym hortensjom taka butelka wystarcza na cały dzień, a niektórym nie .Zależy od wielkości
krzewu i od stanowiska
Ja tak samo, Ewo. U mnie powojniki też słabo, ale trochę w tym winy psów, trochę zbiegu okoliczności. Mnie cały czas interesuje czy ktoś uprawiał powojniki na leżąco. Mam jakąś taką wizję, że puszczam na ziemię bluszcz a na wierzch powojnik. I nie wiem czy ktoś to sprawdzał. Na kratkach powojniki już mniej mnie kręcą, chyba że też w jakimś towarzystwie.
Szczerze to mój sobie w tym roku wybrał taką drogę - fajnie wyglądał
Mam pytanie, czy te roślinki zasadzone pod brzozami będą ładnie rosły jak brzoza będzie duża i będzie zacieniała teren? Pytam bo pięknie to wygląda i może u siebie bym to rozwiązanie zastosowała. Tylko kurczaki u mnie jest wszystko zacienione bo ten gaik brzozowy to juz las i jeszcze od strony północ - zachód. Brrrr a tak mi się to podoba. Pięknie.
To są szlachetne odmiany z tego co pamiętam.
Według mnie na pewno będą, bo po pierwsze mają nawadnianie, dobrą ziemię i co najważniejsze konserwację gardenarium
Bogdziu najbardziej lubię ogród w czerwcu, kwitną piwonie, róże, jarzmianki , wtedy też najwięcej motyli przylatuje do ogrodu . Przyciąga je jak magnes kwitnąca budleja.
Przepraszam ,ale dopiero teraz mogę odpisać .Czosnek kazachstański kiedyś miałam ,ale zniknął( chyba mu nie służyła ziemia gliniasta ),jest to niski ,drobny ,delikatny czosnek ,wygląda ładnie w dużych nasadzeniach ,ale lubił się pokładać .Ja mam :
czosnek okazały-a .aflatunense(chyba)
czosnek troszkę ciemniejszy od poprzedniego ,ale nie wiem ,jaka odmiana (chyba Purple Sensation)
czosnek karatawski
czosnek Mount Everest
cdn
Czosnki są przepiękne - oby moje tak pięknie kwitły jak Twoje
Zmiany na razie zachodzą u mnie w domu...... Szykuje się pokój dla Kuby w poważniejszej odsłonie ..... Miał zwierzaczki a teraz motywem przewodnim będzie Ferrari 458 Italia ....... W końcu od września szkoła