Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:46, 02 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
szczerze watpie ale raz się poświecę sukcesywnie będę zastępować jakims pewniakiem
Szkoda, że stipa nie jest pewniakiem. Chyba nie ma drugiej takiej trawki... do głaskania
Mała Eleczka 13:15, 02 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale Ci wszystko ładnie zimuje!!!
Werbena wielka! Stipa wielka! Carexy ładniutkie!
Echhh....

Wypadły mi dwie werbeny i buchanani, w sumie mało

Werbenę miałam ładniejszą w tamtym roku. Tusiawka mówiła rok temu, że starsza gorzej jej kwitła i ja tez to zauważyłam. Na jesień zastąpie ją nowymi siewkami.

Stipie zaczynają już wychodzić dredy. Teraz jest w moim ulubionym stadium. Piękna zieleń delikatnie poruszająca się na wietrze

Ptasie łapki odżyły, były posadzone z lawendą wiec ich nie podlewałam Ja nie iwem jak ode przeżyły zeszły rok, zwłaszcza letnie mocne upały.
To tu... 11:05, 02 cze 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
możesz podjeżdżać kiedy chcesz - daj tylko znać z godzinę wcześniej to wykopię dzieci, bo jeszcze siedzą przy cycku
wczoraj "wyszarpywałam" te co upchnęły się pod buksowym lizakiem i stąd wiem, że to najlepszy monet na bezbolesne przenosiny
Ile chcesz? - 10, 20, 30? Pisałam, ze na pęczki mogę rozdawać
W tym roku mam też inwazję fioletowych maków, fioletowej szałwii, zaczęło się od fiołków... stipa zaczyna szaleć w najdziwniejszych miejscach... w tym wszystkim cytrynowe czosnki Obliquum, tez z samosiewu...

Ach miałam się ciebie zapytać o twoją ogoloną na wiosnę hortensję ogrodową... Moją ogoliłam tak jak ty i niespodzianka - będzie kwitnąć! Lubię takie niespodzianki

Toszka jak chcesz się pozbyć "dzieci" to ja zaadoptuję tyle ile chcesz z domu wywalić. Mam jeszcze dwa ogrody zastepcze (poza moim) do obsadzania. Także każda ilość praktycznie każdej rośliny znajdzie swoje miejsce i będzie cieszyła oczy moje, mojej mamy lub dziadków. Także śmiało. "Pęczkuj" czego chcesz się pozbyć, a ja z chęcią odbiorę.

Ptasie łapki kcesz?

Moja hortensja na razie wypuściła piękne liście. Ale nad ziemię niewiele jeszcze wystają. Z kopyta ruszyła niedawno. Kwiatowych pąków się nie doszukałam jeszcze.

Za to lawenda wygolona w lutym (!) do ziemi (dosłownie) szaleje.
Ogród, mydło i powidło. 09:51, 02 cze 2016

Do góry
katel napisał(a)

No z tym specjalistą to grubo przesadzone, jestem raczej wielbicielem .
Trudno jest podpowiedzieć, muszę mieć więcej danych. Na jakie stanowisko, jakiej wysokości, po czym ma się piąć, ? Mam przepięknego różowego powojnika Ai-Nor jest niewymagający i od początku przyzwoicie kwitnie ale ma praktycznie łysy cały dół, kwiaty są dopiero od 1,3m no i muszę mu inne stanowisko znaleźć - pewnie go na jakieś drzewo nie za wysokie puszczę.

Kasiu stanowisko będzie słoneczne-od południa.Chciałabym powojnika puścić na gabion, który będzie z boku tarasu. Coś tam w nogach będzie-bo ma być nasadzona lawenda i stipa. Te dwa ostatnie clematisy prezentowane przez Ciebie skradły moje serce.Princess Diana też mi się podoba-ale czytałam, że już wymagająca. A jakby dwa posadzić obok siebie, żeby się przeplatały?
To tu... 09:47, 02 cze 2016

Do góry
możesz podjeżdżać kiedy chcesz - daj tylko znać z godzinę wcześniej to wykopię dzieci, bo jeszcze siedzą przy cycku
wczoraj "wyszarpywałam" te co upchnęły się pod buksowym lizakiem i stąd wiem, że to najlepszy monet na bezbolesne przenosiny
Ile chcesz? - 10, 20, 30? Pisałam, ze na pęczki mogę rozdawać
W tym roku mam też inwazję fioletowych maków, fioletowej szałwii, zaczęło się od fiołków... stipa zaczyna szaleć w najdziwniejszych miejscach... w tym wszystkim cytrynowe czosnki Obliquum, tez z samosiewu...

Ach miałam się ciebie zapytać o twoją ogoloną na wiosnę hortensję ogrodową... Moją ogoliłam tak jak ty i niespodzianka - będzie kwitnąć! Lubię takie niespodzianki
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:20, 02 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Dzięki Aga.
Wekend był pracowity. Powstaje drewutnia ale też chciałabym aby e-M sklecił kilka domków dla pożytecznych owadów. Kilka propozycji znalazłam w czasopismach. Mam już trochę materiału. Podobają mi się też takie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=3

Te domki na owady to super sprawa ja może sobie na urlopie coś takiego zrobię
zdjęcia o poranku masz super i stipa jaka ładna
oczywiście pamiętaj o zdjęciach drewutni
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:22, 02 cze 2016

Do góry
Zdjęcia o poranku bardzo ładne
Po deszczu w ogrodzie wszystko inaczej wygląda. Można podlewać, ale jak popada to zupełnie inna bajka dla roślin. Mam wówczas wrażenie, że rosną w oczach.

Stipa z perełkami ślicznie wygląda
Czosnki masz różowe?
Ostróżki giganty i sporo ich masz. U mnie też glina, więc może dobrze im będzie. Na próbę kupiłam jedną sztukę. Czy Ty je jakoś podtrzymujesz, nie pokładają się?
Ogród z rzeźbą 01:03, 02 cze 2016

Do góry
Anula, dotarłam ponownie Twoj wątek nadrobiony! I dobrze, bo oprócz pięknych zdjęć ogrodu pojawił się cudny rudasek! Glasku glasku

Widzisz, a ja mam u siebie i różowe i niebieskie (fioletowe?)szalwie -kupowałam w CO na Glebockiej

A to CO na Plochocińskiej to gigant! Ale wyszlam tylko z zurawka, stipa i carexem. Miałam mało czasu i męża na karku

Pytalas o białe kwiatuszki u mnie-to lepnica nadmorska-na słoneczko się nadaje. Jutro będę cykac fotki, bo wsadzalam już prawie po ciemku
Na Łowieckiej 23:38, 01 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)
Po dwóch dniach deszczu wszystko podrosło w oczach. Nawet stipa mnie zdziwiła. Niby wszystko podlewane codziennie ale jednak deszcz to co innego. Po nim rośliny zachowują się jak ciasto na drożdżach. (Teraz też pada)

No nie noooo ... ale Ty masz wypasioną stipę
To ja mojej dobrego losu nie wroże
Na Łowieckiej 23:25, 01 cze 2016

Do góry
Ilonka stipa bardzo okazała po deszczu
U mnie irysy już przekwitają.
Artemis hmmmmm no jak to możliwe, że moje ponad miesiąc wcześmiej kupione i posadzone, a pąków nie mają?
Zaraz jutro im pokażę kuzynki u Ciebie i niech się zbierają hi hi
Na Łowieckiej 23:05, 01 cze 2016

Do góry
Deszczyku przyszłam pozazdrościć..moja stipa też zaskakuje...normalnie olbrzymy
Na Łowieckiej 22:54, 01 cze 2016

Do góry
Po dwóch dniach deszczu wszystko podrosło w oczach. Nawet stipa mnie zdziwiła. Niby wszystko podlewane codziennie ale jednak deszcz to co innego. Po nim rośliny zachowują się jak ciasto na drożdżach. (Teraz też pada)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 01 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Madżenko to zdjęcia muszę zacytować, wybitnie mi się podobają
Piękne, piękne

Trawa to stipa?

Tak to stipa, z moich własnych siewek ogrodowych. jednak na pokaz róz z trawami trzeba czekać do kolejnego kwitnienia
Mała Eleczka 17:43, 01 cze 2016

Do góry
Ale Ci wszystko ładnie zimuje!!!
Werbena wielka! Stipa wielka! Carexy ładniutkie!
Echhh....

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:16, 01 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
szczerze watpie ale raz się poświecę sukcesywnie będę zastępować jakims pewniakiem

Kasia mojem mamie zimuje już nie pamiętam odkąd, ale stare robią się brzydkie ... jak to trawy. Podzieliła się ze mną dzieląc kępę i u mnie były super w pierwszym sezonie (choć wtedy bladego pojęcia nie miałam, że to stipa Ale co jakiś czas któraś wypada ...
Zielonym do góry... :) 10:28, 01 cze 2016

Do góry
Krakus napisał(a)

a gdzie się spotykacie?? w jakiej szkółce ? u mnie pytałaś i w sumie od jutra urlop - tzn 3 dni "wolnego"...dziś przyjdą jeżówki to przymierzę z moją stipa i pewnie mi wyjdzie ile braków to na obiecane "żebry" wpadnę

Dawaj, a jakie jeżówki zamówiłeś i gdzie?
Zielonym do góry... :) 10:26, 01 cze 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Gosia wiesz że mi lepiej jutro pasuje - w piątek chce wyjść wcześniej z pracy. Ale dla Ciebie to nie będzie duży kłopot?

a gdzie się spotykacie?? w jakiej szkółce ? u mnie pytałaś i w sumie od jutra urlop - tzn 3 dni "wolnego"...dziś przyjdą jeżówki to przymierzę z moją stipa i pewnie mi wyjdzie ile braków to na obiecane "żebry" wpadnę

Kiedyś będzie tu ogród 09:14, 01 cze 2016

Do góry
Aniu, co tam nowego? Fajne masz ptaszki na tarasie
Jak tam Twoja stipa gigantea, bo u mnie zakwitła i bardzo mi się podoba. Będę rozmnażać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 05:30, 01 cze 2016

Do góry

Madżenko to zdjęcia muszę zacytować, wybitnie mi się podobają
Piękne, piękne

Trawa to stipa?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 31 maj 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Ładne zestawienie i jakie eleganckie. Aż miło popatrzeć. Na trawach się nie znam, ale stipa wkrótce powinna ruszyć. U mnie też jeszcze malutka, ale w ubiegłym roku też taka była na początku, a potem pięknie wybujała.

Aga Miło mi, że zaglądasz. Powiem Ci, że też podoba mi się ta rabata
Jeśli chodzi o stipe to mam wrażenie, że stoi w miejscu
Ale może w końcu jednak ruszy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies