Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

inka74 21:45, 04 cze 2016

frezja napisał(a)
Inko, doczytałaś u mnie, że miał 3 listki ? teraz suche badyle (: i nie wiem, co z nim począć ? już fotek pewnie nie chcesz

Miałam kiedyś 2 brzoskwinie...kędzierzawośc miały na 100 procent...ja daleka od chemii i uschły...teraz wiem, że jak mus to należy ratować. Dzięki za wątek..poczytam.

Jeżeli dobrze ten wątek zrozumiałam i artykuły dwa dodatkowe to póki ma żywe gałązki jest szansa go uratować. Ścinasz wszystkie krótko i teraz miedzianem do potraktowania choć to już chyba symbolicznie bo niby od wilgoci na kwiatach dostaje zarazy. On odbija. U mnie już ładny jest. Po zarazie nie ma śladu ale ja mu wszystkie te czarne gałązki wycięłam do końca. Nie psikałam. Na jesieni wraz z brzoskwinią dostanie oprysk profilaktyczny. I potem na wiosnę. Wklej zdjęcie może u siebie i w tamtym wątku. Może jakaś mądra głowa podpowie czy ma szansę. Ja już byłam mojego gotowa wykopsać.
Mirka 21:48, 04 cze 2016

Chcę poprzedni avatarek☺Ewo czy kwitnie ci już ta szałwia co nasionka mi przysłałaś?
frezja 22:00, 04 cze 2016

inka74 napisał(a)

Jeżeli dobrze ten wątek zrozumiałam i artykuły dwa dodatkowe to póki ma żywe gałązki jest szansa go uratować. Ścinasz wszystkie krótko i teraz miedzianem do potraktowania choć to już chyba symbolicznie bo niby od wilgoci na kwiatach dostaje zarazy. On odbija. U mnie już ładny jest. Po zarazie nie ma śladu ale ja mu wszystkie te czarne gałązki wycięłam do końca. Nie psikałam. Na jesieni wraz z brzoskwinią dostanie oprysk profilaktyczny. I potem na wiosnę. Wklej zdjęcie może u siebie i w tamtym wątku. Może jakaś mądra głowa podpowie czy ma szansę. Ja już byłam mojego gotowa wykopsać.

Jeszcze tam nie doszłam a Ty już biegniesz z pomocą...dzięki. W poniedziałek ciachnę krótko i masz rację...będę obserwować; na ten moment nie widzę czarnych gałązek...jutro z rana lecę na dokładne oględziny.
frezja 22:02, 04 cze 2016

Mirka napisał(a)
Chcę poprzedni avatarek☺Ewo czy kwitnie ci już ta szałwia co nasionka mi przysłałaś?

No dobra ) Mirko, nie kwitnie..a Twoja ??
Mirka 22:09, 04 cze 2016

Dziękuję za zmianę. Szkoda myślałam że pokażesz jakie ma kwiaty.Moja nabiera masy liściowej chyba dopiero w przyszłym roku zakwitnie.Szkoda trzeba poczekać ☺
frezja 22:21, 04 cze 2016

Podobnie z jeżówkami, które wysiałam...ponoć jeszcze nie teraz..czas pokaże; będę dmuchać i chuchać na nie
inag 23:15, 04 cze 2016

Fajna już ta Twoja stipa!
frezja 23:16, 04 cze 2016

inag napisał(a)
Fajna już ta Twoja stipa!

Skromnie powiem...wiem )
inag 00:28, 05 cze 2016

jolka 08:38, 05 cze 2016

Ewusia stipa-gigant A ja szczególnie uważnie oglądam to czego sama nie mam.. krwawniki, goździki, wydawało mi się, że widzę różowy floks, ale to chyba za wcześnie?? Za to też lubię O., jak czegoś u siebie nie mam, to się mogę u innych pozachwycać