Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:03, 03 cze 2016

Malgosik napisał(a)
Widuję w sklepach i na forum dwa różne rodzaje rozplenicy Hameln.
Jedna właśnie niska i rozłożysta, a druga o pokroju bardziej pionowym, fontannowym. I któż może orzec która to Hameln? I na jakiej podstawie?
Jeszcze nie spotkałam takiej osoby. To musiałby być jakiś spec od traw.

Moja stara stipa puszcza już kwiatostany. Natomiast siewki są bardzo malutkie.

No ja na pewno nie jestem az takim specem od traw ... już coś tam wiem ale to ciągle za mało ... zaufalam pani, która do samego końca twierdziła, że to Hameln. Może Ty Małgosiu masz rację? i ta pani też ... ostatecznie mam teraz takie jak większość osób, które mi doradzały
A pokazywałaś u siebie te "malutkie" siewki? bo jak obserwuję to u Ciebie raczej wszystko duże
ren133 23:10, 03 cze 2016

lojalna_ napisał(a)
Reniu zazdroszcze Ci tej konsekwencji i pomyslow na rabaty slicznie i spójnie u Ciebie .

Moj zawilec wiosenny okropnie sie rozłazi lubie go ale nie panuje nad nim

Znalazłam wczoraj osobiste moje siewki werbeny mikrusie jak to mozliwe ze tak pozno sie pojawiły. Twoje prezenty juz ogromne ))

Kto jak kto ale Ty przeciez nie masz mi czego zazdrościć Tak wymuskany, przemyślany, dopracowanyw każdym calu ogrod jak Ty masz to mało kto na forum ma
Zawilec się rozłazi tzn że będę go miała duuuużo?
To dobrze, ze Ci się wysialy czy raczej niekoniecznie? Fajnie, że rosną ... u mnie też przerwane szybko rosną ... już je trochę uporządkowałam na mojej rabacie różanej zbędne poszly na kompostownik a reszta mam nadzieje, że da czadu jak w ubiegłym roku
ren133 23:12, 03 cze 2016

Asiuniaa napisał(a)

Teraz można powiedzieć że to jest Hameln.Może Hakine też tak byś sprawnie wymieniła i nie byłoby problemu hi

Z hakone był większy problem bo nigdzie w pobliskich szkółkach nie mieli zielonej
ren133 23:14, 03 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
przetaczniki za ysokie nie sa szalwia u mnie bez nawadniania i bez podlewania i nie narzeka.i z nieba za wiele jej nie leci

No to będzie przesadzanie
A ja ma linię na rabacie a szałwią i AM ...ale tam szałwia dobrze rośnie. To jak to jest?
siakowa 23:24, 03 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
przetaczniki za ysokie nie sa szalwia u mnie bez nawadniania i bez podlewania i nie narzeka.i z nieba za wiele jej nie leci
zależy jakie moje równe z szalwia a szalawia nie liliput
nawigatorka 07:54, 04 cze 2016

A jaka masz odmiane przrtacznika?
Asiuniaa 08:43, 04 cze 2016

ren133 napisał(a)

Z hakone był większy problem bo nigdzie w pobliskich szkółkach nie mieli zielonej

Wiem ☺Stąd żarcik ☺
lindsay80 09:27, 04 cze 2016

ren133 napisał(a)

A ja sobie wczoraj jedną kupilam i chyba jest taka jak ta Twoja - Na pewno ma się przebarwiać na czerwono, ale Pan nie wiedział czy to Beni Kaze czy Nicolas, bo mu się wymieszały.
siakowa 12:17, 04 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
A jaka masz odmiane przrtacznika?
obawiam sie ze nie wiem
Kasya 17:55, 04 cze 2016

ren133 napisał(a)

Mi się wydaje, że z tymi jeżówkami efekt wow można uzyskać na większej powierzchni lub gęsto je sadząc ... jak myślisz? Nie wiem czy na moim malym kawałku mi się to uda?
A oto moje krwawniki:

juz kwitna ? super
bardzo ladnie wygladaja
moje byly ladne w zeszlym roku a w tym poszly w liscie i zrobily sie wielkie kępy a wypuszczaja po 1 kwiatku
nie wiem czemu...