Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:46, 14 maj 2012

Do góry
Iza opisuj nam proszę wszystko, w twoim przypadku nawet tzw pismo obrazkowe nie jest konczne. Do Ciebie będziemy wpadać aby rozkoszować się czytaniem. Od czasu do czasu nam
Iękn fotkę cyknij coby jakaś inspiracja była do oderwania si od kompa....

O matko pranie muszę poskładać bo nie będę miala gdzie spać, walnęłam na łóżko....
Ogród w Holandii 22:37, 14 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
No nie mogę się na te nowe hosty napatrzeć! I codziennie ganiam i patrzę czy już urosły

I co urosły???? PIękne!!!
Ogrodnik mimo woli 22:35, 14 maj 2012

Do góry
Haniu cala prawda o Ani
Ania i przeczytaj o polskim u mnie
Ogród w Alei Lipowej... 22:32, 14 maj 2012

Do góry
Justyna dla mnei możesz codziennie avatarek zmieniać i tak cię poznam
Ogród Magdalenka 22:25, 14 maj 2012

Do góry
Magda sadzi.... Sadzi.... Sadzi.... Chyba ogród vertykalny zakłada.....
Sprawdze jutro postępy prac!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:08, 14 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ach Wy maturzystki !

Aniu już kiedys pisałam, że zamiast botoxu bukszpan nas odmładza
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:05, 14 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Marzena..ja nie polonistka... i to moja pięta Achillesowa.... zawsze mi mówiono, że jestem jak druga Orzeszkowa..... zdania bez początku i końca..... zapisz nazwy rośłin, pooglądaj. Podzieliłam Ci na czas kwitnienia.... dobierając "chciane" kolory. I sprawdzone przez mnie odmiany .....

Ania nie chodzilo o styl tylko tak profesjonalny wykład otrzymalam z zakresu roślin skalnych, że stwierdziłam , że zielona jak żaba jestem Moglam użyć słowa, że po chińsku do mnie napisałaś
A najważniejsze, źe specjalistką od konstrukcji stnalowych jesteś !!! Od pisania są inni
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:05, 14 maj 2012

Do góry
Zawsze mnie zastanawia kiedy ktoś na ogrodowisku pobije rekord, że z powodu świętowania kolejnej setki sto stronek nabije Nie wiem czy jasno sie wyraziłam, bo ja rownież Orzeszkowa nie jestem, tylko miałam być księgową ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:58, 14 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenko .... gratulacje dla Ciebie

Sylwia, dzieeeekuję, biegnę sprawdzić co znów dzisiaj wykonałaś u siebie.
Nie wiem jak u Was u nas przedostatni egazmin, jutro chemia i w środę ostatni ustny angielski. Na razie chyba do przodu...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:57, 14 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

[

Ania mąż nie cyknął fotki skalniaczka ale jest płaski. W projekcie cały miał być dzownkiem karpackim i żagwinem obsadzny. Miałł być na niebiesko, lilowo, różowo.
Czyli mam kupić goryczkę, astry alpejskie i floksy???

Płaski skalniak...do (_;_) ....aaa nauczyłam się od Ani Monte..fajny znaczek... Jak skalniak to muszą być kamienie.... pomiedzy kamieniami możesz podnieśc trochę teren..... płaski skalniak nie ma efektu...
Proponuje oprócz floksów, żagwina koniecznie też dzwonek Poszarskiego dłuuuuuuugo kwitnie. I najładniej rośnie w szczelinach skalnych. Mam posadzonego na płaskim i w szczelinkach...to dwie różne rośliny. Na skalniak możesz wrzucić sasnki. Posadzić krokusy.. Najlepiej aby kwitł cały sezon.... Wszystko zależy od wiekości sklaniaka... napewno kamienie i zróznicowanie terenu. Aby nie było smutno zimą pasuje miniaturowe iglaczki... bardzo wolno rosnące..mozesz z nich robić bonsai (lubisz ciąć )
Najpierw krokusy.... potem żagwin i floksy, goryczka, sasanki, potem kwitną gożdziki takie miniaturki.... siny ma ładne niebieskozielone liscie i łodygi, goździk Alwooda (zimozielony), kropkowany i pierzasty, razem z goździkami kwitną astry alpejskie, następnie dzwonek karpacki., Poszarskiego.... w lipcu na niebiesko kwitnie przetacznik z siwo-niebieskimi liśćmi... bardzo ładny (spr. w ksiażce i chyba to odmiana incana). Latem kwitną mikołajki..na skalniak ładniejszy taki z tych drobnych odmian.... Na jesień i zimę rozchodnik okazały (są o białych lub różowych kwiatach) oraz trawy zimozielone (kostrzewy) Na dole w miescach złonecznych i niezbyt suchych można posadzić bodziszka czerwonego np. Max Frei. U mnie rośnie na rabacie, ale naprawdę długo kwitnie i ładnei zadarnia ..i nie jest ekspansywny..... Do ogrodu skalnego fajne są posłonki..... są też białe i rózowe. Mój rosnie na rabacie, ale bezproblemowy i zimozielony. Na sklaniak nadają się miniaturowe iryski i są w twoich kolorach..ja mam takie malutkie na wysokośc max 5 cm. Którko kwitną jak wszystkei irysy, ale są fajniusie i potem ładne zielone liscie. Na sklniak ładna by była litodora..są takie fajne odmiany biało-niebieskie..ale na zimę trzeba okrywac..mi w tym roku przezimowała.... Fioletowa delosperam, ale raczej traktowac ją nalezy jak jednoroczną..ale z to jaka fajna..całe lato kwitnie ima fjne zielone liście..takie wałeczki. ładnie sierozrasta i z kilku sadzonek masz cały fioletowy łan. Na niebiesko-liliowo masz jeszcze lawendę i kocimiętkę , u mnie daja sobie radę na skalniaku rozwary... prawie dzwonki, macierzanki
A teraz co Ci się podoba i co uda się kupić Wszystko co napisałam polecam

Ani czy Ty do mnie po polsku napisałaś????? Kobieto ja muszę to z pięć razy przeczytać aby zrozumieć. Dziękuję, kopiuję do notatniczka z pomysłami i będę działać i Ci relacjonować jakie postępy robię....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:38, 14 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Marzena, no nie nadążam ...biegniesz szybciutko - z pracą w ogrodzie i stronami w ogrodowisku...
gratulacje

Marzenko ja tak zawsze w pośpiechu żyję. Tylko ogród mi trochę wytchnienia daje i okazuję się, że też pędzę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:29, 14 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Marzena albo przy tych bukszpanach postawiłaś dziecię ... albo jak na tę 300 trzymasz się nadzwyczajnie ... tak czy inaczej gratuluje

zwłaszcza, że wczoraj ... nie wróć to już dziś było szwędałam się pomiędzy 1 a 300 ... o kulach się szwędałam ... w końcu to ja z 'żeromszczyzny" jestem ... od embriona karmiona literackim westchnieniem szklanego domu ... szefowa to mnie obanuje bo ja tylko to szkło pamiętam ... roślinki tak jakby mniej ... oczywiście, że obejrzę jeszcze raz ... ale jak się pozbieram po nokaucie ... tymczasem

Iza a ja sobie Twojego bloga obejrzałam i jestem pod wrażeniem artystycznej duszy!!!! Będę u Ciebie stale gościć na kawce przy stole Czy możesz mi przesłać linka abym więcej zdjęć Twojego wnętrza obejrzała?
Szklane domy z żeromskiego chodziły mi po głowie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:25, 14 maj 2012

Do góry
Boćku żartami, żartami !
Kubusiowo 21:05, 14 maj 2012

Do góry
Małgosiu pół dnia mnie nie było a już dobiłaś do 400 setki!
Życzę Ci aby każda nadchodząca setka dawała Ci więcej czasu na Kubusiowo i wytchnienie, niekoniecznie od łopaty bo ją kochasz
Ogródkowe perypetie:) 20:58, 14 maj 2012

Do góry
Abiko a czym ty obsadzisz podstawę balkonu. Ja bym tam jakiś żywopłot posadziła. Bo miskanty wiosną zetniesz i znów zbiorniki na wodę odsłonisz. Cyba że nie doczytałam jakie masz plany.
A tej róży nie mozesz reklamować??
Daj mi znać kiedy dostaniesz trawy, tzn ile czekasz na realizację.
Ogrodnik mimo woli 20:50, 14 maj 2012

Do góry
Ania rozchodniki lepsze niż w Ogrodzie Botanicznym ,serio, powiem im żeby od Ciebie wzięli sadzonk bo tylu odmian nie mają
I obym się nie spóźniła to składam gratulacje z okazji 500 -tki. Zaraz pod Danisu to jesteś rekordzistką w szysbkości tworzenia wątku
Ledwo na ogrodowisku zaistaniałaś a zaraz cz II będziesz musiała zakladac
Rododendronowy ogród. 20:41, 14 maj 2012

Do góry
Bożenko przybiegłam się przywitać i zapytać Jak sprawdzasz czy należy teraz Rh i azalie podlać? U mnie liściaste wymagają podlewania a obawiam się, że rh i azalie również, z drugiej strony nie chcę im korzeni przelać ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:36, 14 maj 2012

Do góry
Malgosia, przepraszam za szefowanie
Aleś uzbierała skarbów, a szabrownicy jeszcze się niepojawili???
U nas zlomiarze wybredni, ale wystraczy cynk dać że coś dobrego (złom) leży lub kartony to wymiotą do czysta
A jak kontenerek w czasie przerowadzki z dobrem wszelakim leżał to nawet starego aparatu fotograficznego ani walizeczki do przenoszenia podręcznego ekwipunku nie wzięli.... Prędzej sąsiedzi cos do kontenerka dołożyli niż złomiarze zabrali
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:30, 14 maj 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Jak patrzę Marzena na te Twoje graby to serce moje już się cieszy , bo Magnolia mi zaprojektowała też u mnie i jak pomyślę jak się zacznie kiedyś zmieniac i zielenić i będę miała tak pięknie że hej !!
I dla dzieciaczków też będzie miło jak zieleń nas przytuli na wiosnę Ja blowkowa i nigdy nie miałam takiej szansy dorastania wśród przyrody więc się cieszę że dzieci moje skarby najważniejsze będą to miały

Malkul graby są naprawdę piękne, nawet zimą. Nie ma dla mnie piękniejszego widoku niż mlodziutkie listki grabowe wiosną a potem jak buchną zielenią to aż milo. Posadź graby na żywopłoypt jak najszybciej bo jendnak 2-3 lata musisz poczekać na odpowiedni efekt. Oczywiście zależy jakie posadzisz, bo może kilkuletnie od razu uformowane na żywopłot ?

Ja jestem miejska dziewczyna ale wychowana na podwórku wśród starych kamienic. Cale dzieciństwo spędziłam na papierówce, antonówce lub trzepaku i mimo, że nieraz z tego drzewa spadlam to warto było
A smak kradzionych truskawek z ogrodków działkowych, nigdy tak truskawki nie smakują lub czerwona jarzębina zrywana w sierpniu w drodze powrotnej z basenu...
I jeszcze cała ulica była obsadzana kasztanami, och jak spadaly jesienią gdy wracalam ze szkoły a noski przyklejane z klonów na nosy????
Chyba dlatego tak kocham liściaste drzewa, bo w mojej dzielnicy nie rósł ani jeden iglak i tak bardzo czekaliśmy na pierwsze liście bo wtedy zabawy na podwórku trwały aż do zmroku...
Zyczę Twoim dzieciom beztroskich lat spedzonych z przyrodą. Ae mnie wzięlo na wspomnienia
Pszczelarnia 20:18, 14 maj 2012

Do góry
Ewa nie wiem jak go fachowo przyciąć bez. Jedyny pewnik to cięcie zaraz po kwitnieniu lub nie póżniej niż w czerwcu. Wycięłabym mu te wszystkie cienkie odnogi aby zostawić główny pień i kulistą koronę. Nie tnij go u góry mocno bo będziesz długo czekala na obfite kwitnieni. Od sierpnia tworzy pąki na przyszly rok.
Ja też głosuję za lawendą i różą no a może hortensja i bukszpan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies