Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 12:04, 14 maj 2012

No..to moja rabata z zawijaskiem dostanie niedługo miskanty do towarzystwa. Zamówiłam właśnie u naszego Mariusza Morning Light oraz Hollcus'y do towarzystwa Już się nie mogę doczekać. Jeszcze lawenda.. szałwia..pachysandra..oj będzie tego trochę.
abiko 15:20, 14 maj 2012

Tak się zastanawiam..w planach miedzy różanką a moimi rh miała być śliwa wiśniowa Pissardi, a może zamiast niej dać wiąż Wredei?? Kolor żółtawy jest właściwie w całym moim ogrodzie, od zawijaska począwszy na rabacie z lawendą skończywszy, bo tam jest żółta tawuła..być konsekwentnym i dać tam wiąz? wysoki, ale nie za szeroki..czy szukać dla niego innego miejsca. wydaje mi się, że by tam pasował, a śliwę dałabym bliżej wyjścia z ogrodu..jak myślicie?
Madzenka 20:58, 14 maj 2012

Abiko a czym ty obsadzisz podstawę balkonu. Ja bym tam jakiś żywopłot posadziła. Bo miskanty wiosną zetniesz i znów zbiorniki na wodę odsłonisz. Cyba że nie doczytałam jakie masz plany.
A tej róży nie mozesz reklamować??
Daj mi znać kiedy dostaniesz trawy, tzn ile czekasz na realizację.
abiko 09:09, 15 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Abiko a czym ty obsadzisz podstawę balkonu. Ja bym tam jakiś żywopłot posadziła. Bo miskanty wiosną zetniesz i znów zbiorniki na wodę odsłonisz. Cyba że nie doczytałam jakie masz plany.
A tej róży nie mozesz reklamować??
Daj mi znać kiedy dostaniesz trawy, tzn ile czekasz na realizację.

Marzenko, zbiorniki będą zakryte drewniana kratką po której będzie się piął bluszcz, już nawet posadzony. Przed nią miskanty i z boku Anabelki. Oczywiście napiszę. Na razie nie mam żadnych wieści, a chciałam sprawdzić jak działa system sklepu bez pisania na PW Zobaczymy.
abiko 09:22, 15 maj 2012

Ell specjalnie dla Ciebie, Franceska w rozkwicie, choć w realu jest dużo ciemniejsza..wyobraź sobie takie ładne ciemne winko

i mój ubiegłoroczny no name..który miło mnie zaskoczył w tym roku...

i Helsinki..niestety jeszcze nie posadzony..

ell 09:24, 15 maj 2012

Piękna - inne zresztą też. Trzeba przyznać, że rh są niesamowite.
AniaDS 22:12, 16 maj 2012

Śliczne Rh .
Te trawki to od Mariusza S.?
Klamber 23:22, 16 maj 2012

Witaj Agnieszko, masz fajny teren, roślinek już też Ci się nazbierało podobają mi sięTwoje floksy szydlaste, jeśli będziesz chciała, mogę sięz wymienić na floksy. Mam kilka odmian derenia i berberysy i wiele innych roślinek. Daj znać jak będziesz potrzebować.
abiko 13:17, 17 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Śliczne Rh .
Te trawki to od Mariusza S.?
U niego zamówiłam, na razie czekam, ale chyba tam zadzwonię..
abiko 13:19, 17 maj 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Agnieszko, masz fajny teren, roślinek już też Ci się nazbierało podobają mi sięTwoje floksy szydlaste, jeśli będziesz chciała, mogę sięz wymienić na floksy. Mam kilka odmian derenia i berberysy i wiele innych roślinek. Daj znać jak będziesz potrzebować.
Za dużo tych odmian floksa nie mam, ale jak chcesz to na jesieni będę je przesadzać mogę coś wysłać, tylko się przypomnij. Ogródek bardzo młody i na razie jak ja to mówię, nijaki..ale wiem, że się rozrośnie.