Obiecane dla Oci i Irenki lampy solarne M się habilitował zdjęciami
Super
No to już jestem na bieżąco te lampy pasują, ale jestem ciekawa światła, kiedyś obejrzę na żywo, bo mimo, że mężus habilitację w fotografii robi, trudno to światło uchwycić
ale pasują do twojego ogrodu i to najważniejsze
Irenko co do swiatala to malutkie jak to rzy solarach. Ale wieczorem dają fajny efekt wizyalny do białych mebli i donic. Lampy są bardzie ozdobą niż oświetleniem. Zdecydowanie lepiej wieczorem wyglądają
A na rekonesans lamp zapraszam
Ulubiony obiek zdjęć mojego M - żywopłot grabowy. Rośnie jak szalony a strzyżenie dopiero pod koniec czerwca
Marzeno, czy i jak nawozisz swój żywopłot grabowy? Ja swojemu dałam zeszłej jesieni dużo kompostu i obornika i teraz dopiero widzę, że będzie żył. Ale nie wiem, czy nie doprawić go czymś tam jeszcze. On jest na słońcu i widzę, że nie przepada za nim za bardzo (tak jak ja ).
Pszczółko sypie je azofoską podobnie jak wszystkie inne zielone rośliny za wyjątkiem kwasolubych. Nie dużo ale wychodzę z założenia, że im nie zaszkodzi. Gęste to sie praktycznie dopiero po dwóch latach robią i to po ostrym cięciu trzy razy w sezonie. W ubiegłym roku naprawdę szybko zaczęły rosnąć (po nawozie). W tym roku w marcu gdy jeszcze były w śnie zimowym znów je mocno przyciełam bo były za rzadkie w górnej części,, dlatego taki niziutki jeszcze jest, ale traz grab szaleje, z dnia na dzień rośnie
Marzenko, moje gratulacje... szybkość rozrastania się Twojego wątku masakryczna Fajne te lampki..oj fajne
Abiko to zasługa odwiedzających
Staram się wszystkich odwiedzić i coraz częściej robię literówki przy pisaniu bo nieraz zasypiam i piszę.... Jak czytam następnego dnia to mi wstyd Wybaczcie !
Kulaski super! Wstawiaj nam więcej zdjęć z ogrodu, bo ja tu mam niedosyć...a robi się czadowo
Gratuluję 300etki!
Justi w weekend porobię, bo musze poczekać na piwonie, irysy i pierwsze liliowce Codziennie zmieniasz avatarka??? Efekt spotkania w Lublinie ?
Balkonowe dopiero posadzone na razie w ceniu marnieją więc do pozowania się nie nadają.
Czekam również na nową dostawę traw i doczekać się nie mogę.
Jutro mają przyjechać stożki do powojnikow ale dopiero je w środę sfotografuję bo jutro nam się mini spotkanie ogrodowiskowe zapowiada
Jak patrzę Marzena na te Twoje graby to serce moje już się cieszy , bo Magnolia mi zaprojektowała też u mnie i jak pomyślę jak się zacznie kiedyś zmieniac i zielenić i będę miała tak pięknie że hej !!
I dla dzieciaczków też będzie miło jak zieleń nas przytuli na wiosnę Ja blowkowa i nigdy nie miałam takiej szansy dorastania wśród przyrody więc się cieszę że dzieci moje skarby najważniejsze będą to miały
Jak patrzę Marzena na te Twoje graby to serce moje już się cieszy , bo Magnolia mi zaprojektowała też u mnie i jak pomyślę jak się zacznie kiedyś zmieniac i zielenić i będę miała tak pięknie że hej !!
I dla dzieciaczków też będzie miło jak zieleń nas przytuli na wiosnę Ja blowkowa i nigdy nie miałam takiej szansy dorastania wśród przyrody więc się cieszę że dzieci moje skarby najważniejsze będą to miały
Malkul graby są naprawdę piękne, nawet zimą. Nie ma dla mnie piękniejszego widoku niż mlodziutkie listki grabowe wiosną a potem jak buchną zielenią to aż milo. Posadź graby na żywopłoypt jak najszybciej bo jendnak 2-3 lata musisz poczekać na odpowiedni efekt. Oczywiście zależy jakie posadzisz, bo może kilkuletnie od razu uformowane na żywopłot ?
Ja jestem miejska dziewczyna ale wychowana na podwórku wśród starych kamienic. Cale dzieciństwo spędziłam na papierówce, antonówce lub trzepaku i mimo, że nieraz z tego drzewa spadlam to warto było
A smak kradzionych truskawek z ogrodków działkowych, nigdy tak truskawki nie smakują lub czerwona jarzębina zrywana w sierpniu w drodze powrotnej z basenu...
I jeszcze cała ulica była obsadzana kasztanami, och jak spadaly jesienią gdy wracalam ze szkoły a noski przyklejane z klonów na nosy????
Chyba dlatego tak kocham liściaste drzewa, bo w mojej dzielnicy nie rósł ani jeden iglak i tak bardzo czekaliśmy na pierwsze liście bo wtedy zabawy na podwórku trwały aż do zmroku...
Zyczę Twoim dzieciom beztroskich lat spedzonych z przyrodą. Ae mnie wzięlo na wspomnienia