Żeby nie było, że ja tylko ogród i remont. W garach też coś tam grzebię np powidła ze śliwowiśni
Ogórki też zakisiłam i zrobiłam ciut buraczkóww do słoików.
A w ogrodzie wyrosło mi takie coś? Liście trochę mniejsze niż brunera, przynajmniej narazie Wygląda nawet ładnie. Wyczytałam, że może to być lepiężnik różowy, ale to coś ma małe liście i napewno sam się wysiał?
Asia dopomóż proszę. Idzie do mnie paczka z Caradonną Compact. W jakich odstępach je sadzić? Ile średnicy mają? Czy taki plan sadzenia jest dobry? Fioletowym szałwię zaznaczyłam, tam 3 szt obok siebie w dwóch miejscach.
Przekonuję się, po raz kolejny, że buki to terminatory
Kto zna historię z moim pierwszym bukiem to wie, że 2 lata przeżył w uśpieniu, teraz ma już 4m wysokości.
A ostatnio karczownik mi podgryzał dwa kolejne i wiecznie wywracał. Ponieważ jakiś korzonek został to udało się im odbić z dołu, pomimo że wiele gałązek pobocznych wycięłam. Pierwszy ma dosłownie jednego zdrowego listka, drugi więcej.
Ufff…dokopałam się. Jakie odstępy tu dałaś? Masz tutaj szałwie z seslerią czy hakone? Przypominam co już kiedyś pisałam, że to dobry moment na wizytówkę Skąd ŚŚ i po ile? Kule tujowe?
Wiola, Aneta, a jak porozrzucać? Czyli z hakone nie robić obwódki? Podoba mi się wersja kul cisowych rożnych wielkości. Jak zerkam na dostępne miejsce to wcale nie ma go tak dużo - czy zmieści się więcej niż 3 cisy?
Będę też mieć na stanie Caradonnę Compact (idzie do mnie przesyłka z nimi, mają trafić na wąskie rabaty), w tych miejscach co z przodu dałam to myślałam o wersji Compact, a w środku o tej wyższej - zwykłej Caradonnie.
Wrzucam ponownie pusty plan.
Edit: poukładać tak jak u Nawigatorki?
Metasekwoja Hamlet's Broom, dokupilam sobie jeszcze cypryśnika błotnego szczepionego na kijku i kolumnowego Peve Minaret. Mam na nie warunki u siebie to czemu nie skorzystac, bardzo je lubie
Szukam jeszcze drzewka o nazwie Modrzewnik - niestety nie do dostania
Skorzystalam z okienka pogodowego i pare pstrykow uwiecznilam
Sango Kaku dla Kasyi
w cieniu:
w półcieniu
Osakazuki w barwach jesiennych, co dziwne z 3 szt. 2 sa czerwone a 1 szt. normalnie zielona jeszcze
Emerald Lace
Tsatsumi Silhuette. Przy okazji popelnilam do konca rabate przy podcieniu, zostaly do dosadzenia sadzoneczki runianek na zadarnienie. Jestem zadowolona. Jak to sie bujnie, rabata bedzie jedną zielona masa z kwiatkami hortensji, żurawek i tiarelli. Na chwasty nie ma szans