Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenia

Spełnione marzenia

Julka 11:02, 17 wrz 2023

Julka 11:03, 17 wrz 2023

anuska2507 13:27, 17 wrz 2023

Piękny, słoneczny wrzesień

W jakich odstępach masz posadzone brzozy?
Julka 15:23, 17 wrz 2023

anuska2507 napisał(a)
Piękny, słoneczny wrzesień

W jakich odstępach masz posadzone brzozy?

Tak, jak dla mnie taki mógłby być cały rok, cieplutko, słonecznie, cudownie ..
Brzozy są posadzone co dwa takie ogromne moje kroki, może będzie z 2,5 metra. One są dość blisko ale ja tak chcialam bo mialy zasłonić dom sąsiada
DariaB 09:48, 20 wrz 2023

Cudowny wrzesień u Ciebie! Czuję lekki niedosyt zdjęciowy Ładne warzywne plony, pewnie dodatkowo pyszne
anuska2507 10:54, 20 wrz 2023

Julka napisał(a)

Tak, jak dla mnie taki mógłby być cały rok, cieplutko, słonecznie, cudownie ..
Brzozy są posadzone co dwa takie ogromne moje kroki, może będzie z 2,5 metra. One są dość blisko ale ja tak chcialam bo mialy zasłonić dom sąsiada

Dziękuję za odpowiedż U mnie chyba wyjdzie podobna odległość, ale może to i dobrze - jak urosną też zasłonią przyszłego sąsiada
Julka 14:21, 21 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Cudowny wrzesień u Ciebie! Czuję lekki niedosyt zdjęciowy Ładne warzywne plony, pewnie dodatkowo pyszne

Ale połechtałaś moją próżność ))
Jak tylko znajdę chwilkę to porobię wiecej fotek. Warzywnik mnie zadziwił, od czerwca praktycznie wykarmia naszą sześcioosobową rodzinę, do tego jeszcze porobiłam słoiki i pomroziłam. Radość ogromnaaaaa.
Angelika95 14:35, 22 wrz 2023

Planuję podobną rabatę tylko z przodu białe jeżówki i kocimiętka. Masz z tyłu miskanty Morning light? A hortensje jaka odmiana? Zastanawiam się czy dawać u siebie hortensje czy tylko rząd jeżówek, żeby hortensje nie zasłaniały ML. Nie mam dorosłych okazów tego miskanta i nie wiem jaki wysoki rośnie. Internet podaje różnie

U Ciebie oczywiście pięknie
Julka 21:22, 22 wrz 2023

Angelika95 napisał(a)

Planuję podobną rabatę tylko z przodu białe jeżówki i kocimiętka. Masz z tyłu miskanty Morning light? A hortensje jaka odmiana? Zastanawiam się czy dawać u siebie hortensje czy tylko rząd jeżówek, żeby hortensje nie zasłaniały ML. Nie mam dorosłych okazów tego miskanta i nie wiem jaki wysoki rośnie. Internet podaje różnie

Tak, z tyłu są miskanty Morning Light, posadzone na przemian z werbeną patagońską, z przodu Hortensja Annabell, niestety nie strong wiec się lubi pokładać po deszczu, mam teraz takie czarne obręcze ale są paskudne i marzę o takich kurych ale to jak będzie luźna kaska ;) na samym przodzie oczywiście obwódka z bukszpanu
Julka 21:24, 22 wrz 2023

Angelika95 napisał(a)

Kocimiętka napewno będzie wyglądała pięknie, ale pomyśl też nad szałwią caradonna z przodu, bardzo ładnie by odbijała na tle białej hortensji, na dodatek powtarza kwitnienie jak przytniesz