Tak, jak dla mnie taki mógłby być cały rok, cieplutko, słonecznie, cudownie ..
Brzozy są posadzone co dwa takie ogromne moje kroki, może będzie z 2,5 metra. One są dość blisko ale ja tak chcialam bo mialy zasłonić dom sąsiada
Ale połechtałaś moją próżność ))
Jak tylko znajdę chwilkę to porobię wiecej fotek. Warzywnik mnie zadziwił, od czerwca praktycznie wykarmia naszą sześcioosobową rodzinę, do tego jeszcze porobiłam słoiki i pomroziłam. Radość ogromnaaaaa.
Planuję podobną rabatę tylko z przodu białe jeżówki i kocimiętka. Masz z tyłu miskanty Morning light? A hortensje jaka odmiana? Zastanawiam się czy dawać u siebie hortensje czy tylko rząd jeżówek, żeby hortensje nie zasłaniały ML. Nie mam dorosłych okazów tego miskanta i nie wiem jaki wysoki rośnie. Internet podaje różnie
Tak, z tyłu są miskanty Morning Light, posadzone na przemian z werbeną patagońską, z przodu Hortensja Annabell, niestety nie strong wiec się lubi pokładać po deszczu, mam teraz takie czarne obręcze ale są paskudne i marzę o takich kurych ale to jak będzie luźna kaska ;) na samym przodzie oczywiście obwódka z bukszpanu
Kocimiętka napewno będzie wyglądała pięknie, ale pomyśl też nad szałwią caradonna z przodu, bardzo ładnie by odbijała na tle białej hortensji, na dodatek powtarza kwitnienie jak przytniesz