Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mrokasia 07:37, 22 wrz 2023

Makao napisał(a)

….Pozbyłam się ataków katarowych właściwą dietą. Powiedzmy że odtrułam organizm i mam spokój od wielu lat.

Zdrówka życzę.

Napiszesz coś więcej???
Gosialuk 10:40, 22 wrz 2023

Też jestem ciekawa co tak rewelacyjnie zadziałało.
Basieksp 13:49, 22 wrz 2023

Zdrowia życzę Kaszubskim ludem bym się nie przejmowała, a co tam, taka nowa moda ogrodowa co do supertuni, to buzia mi się uśmiechnęła, bo moja jedyna, też trochę kiepska, jakby słabo podlewana
Gruszka_na_w... 21:10, 22 wrz 2023

Dolegliwości katarowych współczuję. Dobrze, że już lepiej. Myślałam, ze wyruszyłaś na wypoczynek.

Jedz dużo kiszonek, pij zieloną herbatę i miksuj jarmuż z siemieniem lnianym i owocami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:30, 22 wrz 2023

Madzia - dzięki Ja też u Ciebie na bieżąco, w miarę

Ania-Makao - też dzięki I podobnie jak Koleżanki - ciekawa jestem diety odtruwającej

Basia - moje supertunie doniczkowe już w kompostowniku W przyszłym roku - żadnych doniczek, no nie mam do nich ręki choć to niewytłumaczalne

Haniu - ale trafiłaś w punkt z "wyruszeniem na wypoczynek"
My dziś po małżeńskim sporze, odnośnie tego co ważniejsze - działka czy atrakcje Małżonek sfochowany (tak, tak, ta grupa rośnie w siłę ), bo mu zarzuciłam, że ma za wysokie progi jakościowe odnośnie remontowania wszelakiego, ergo - jesteśmy udupieni na miejscu, bo wysokie wymogi = dużo roboczogodzin
Kiszonki jem non stop, jarmuż mi mega nie smakuje, siemienia nie znoszę, ale piję zieloną herbatę z miodem lipowym - pycha
Magara 23:38, 22 wrz 2023

Dziś dotarł do mnie św. Mikołaj - ten sam, który o mnie zapomniał w grudniu zeszłego roku
Takie "drobiazgi" od Helen dostałam:

W tle, dla porównania, konewki 10litrowe
I w gratisie jarzmianki, ale nie załapały się na fotkę

Posadzić nie dało rady bo spadł deszcz - drugie szczęście tego samego dnia
Ale miejsce wybrane i doły wykopane

Helen - buziaki wielkie
Agatorek 08:19, 23 wrz 2023

Ale piękne, tfu, tfu, hakonki ❤️

Mikołaj się postarał

Magarku, a co z tymi Twoimi supertuniami było nie tak? Bo eMowi się zachciało na przyszły rok jakichś „dużych” kwiatów do „jego” donic, zamiast aksamitek. I myślałam właśnie o supertuniach.
Dorii 10:21, 23 wrz 2023

U mnie dwie sadzonki supertuni złapały jakieś chorubsko, wyglądają marnie. Podejrzewam że miesiąc deszczu i niskich temperatur sprzyjał grzybom. Te dwie sztuki były na oknie gdzie zawsze mi kwiaty najgorzej rosną. Chyba przewiew tam większy i deszcz zacina.

A co do twojego małżonka to ja chyba ten sam typ jestem bo narzekania na mnie słyszę bardzo podobne :⁠-⁠P
Gruszka_na_w... 10:57, 23 wrz 2023

Magara napisał(a)

Kiszonki jem non stop, jarmuż mi mega nie smakuje, siemienia nie znoszę, ale piję zieloną herbatę z miodem lipowym - pycha

Jarmuż i siemię miksuje w blenderze wysokoobrotowym wraz z wodą, imbirem, bananem, paroma daktylami, jabłkiem i wszystkim, co tam jeszcze jest pod ręką. Gdyby mnie ktoś zapytał o wpływ jarmużu i siemienia na smak owego koktajlu, to odpowiedziałabym, że żaden.

Perfekcjonizm może wywoływać katusze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 22:34, 23 wrz 2023

Ja planuję supertunie zamienić na koleusy, u mnie ładnie rosną nawet jak zpomnę podlać