Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Basieksp 13:24, 22 wrz 2023

Pięknie No ja też sobie popatrzę, popatrzę, popodziwiam, może coś podpatrzę piękny widok
Margo2 23:42, 22 wrz 2023

Jeszcze kwitną zawilce?
U mnie już wszystkie przekwitły.
Chyba, że te białe (Honorine Jober?) kwitną później.
Właśnie przymierzam się do wymiany części różowych na nią. Podobno nie rozłazi sie jak te różowe. U mnie to juz prawie chwast.
Aż boję się Twojego przyjazdu.
Ja mam taki przeciętny ogród. Koniecznie za to musze ja Ciebie odwiedzić.
Zobaczyć to cudo na żywo

Magleska 06:19, 23 wrz 2023

mrokasia napisał(a)
Zostawiam poranną fotkę rabaty z zawilcami. No nie mogę się napatrzeć! Miłego dnia!

ja też nie mogę się napatrzeć - temu cytuję -chwilo trwaj
Helen 12:56, 23 wrz 2023

Cudnie na maksa
Muszelka 00:21, 25 wrz 2023

Fotoobraz Uroczy...

Muszelka 00:27, 25 wrz 2023

Mrokasiu, bardzo mi się podoba Twój ogród. Bardzo.
TAR 09:47, 25 wrz 2023

Ten obrazek az nierealny sie wydaje, odbicie drzewka na elewacji sasiadow mega. Dobrze uchwycone.
Anda 11:08, 25 wrz 2023

mrokasia napisał(a)
Przesadziłam wczoraj derenia China Girl, hortkę i tawułę szarą - wszystko na rabacie przy altanie. China Girl zrzucił w ciągu ostatnich chyba 3 tygodni większość liści, nie wiem czemu. Gałązki elastyczne, w przekroju czyste. Bryła korzeniowa w porządku. W sumie dobrze się stało bo dało mi to impuls do jego przesadzania - rósł w ścisku pomiędzy Limką, miskantem Morning Light i małą budleją. Wykopałam, obejrzałam bryłę i wsadziłam metr dalej gdzie miałam sporą dziurę w nasadzeniach, której hortka jakoś nie mogła wypełnić. Mam nadzieję że wszystko przeżyje bo efekt mi się podoba. Trzymajcie kciuki!
Przesadziłam też na inną rabatę małą budleję, którą pożarła hakonka. Zwiesiła wszystko więc przycięłam ją o połowę. A dziś posadziłam za domem fothergillę i przesadziłam tam liatry, które na pojałowcowej były wieczne zeżarte przez ślimaki.
No i zrobiłam kilka fotek .

Kasia, u Ciebie też już prawdziwy park powstał. Nowa rabata pasuje jak ulał
Nie wiedziałam, które fotki powtórzyć, wybrałam na chybił trafił, bo wszystko bardzo fajne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 15:36, 25 wrz 2023

mrokasia napisał(a)
Zostawiam poranną fotkę rabaty z zawilcami. No nie mogę się napatrzeć! Miłego dnia!

Ależ masz bujnie, Mrokaśko!
Też sprawiłam sobie zawilce w półcieniu bardziej cienistym niż nie, zobaczymy jak z nimi będzie. Planuję więcej .
mrokasia 10:04, 27 wrz 2023

Agatorek napisał(a)
Miłego !

Śliczny widok

Cmok!

April napisał(a)
Foty cudne, trawy dorodne, szumiące , kolorów sporo. Byłam, widziałam, posiedziałam na wszystkich możliwych miejscówkach podziwiając widoki. Na żywo jeszcze fajniej Można sobie absolutnie już pozwolić na robienie NIC. Nowe rabaty, jakby planowane tam były od zawsze, świetnie uzupełniają ogród. Gdyby nie dzień roboczy i ponad godzina drogi do domu, to bym jeszcze została

Kochana, baaardzo dziękuję . Zapraszam, wpadaj kiedy chcesz!

TAR napisał(a)

Odżyja innej opcji nie widze

Oby! Ten mój China Girl to już spory jest, ma z 170cm...

Makao napisał(a)
Kasia a Ty penstemony masz w cieniu czy na słońcu?

W półcieniu, ale tam więcej słońca raczej .

Basieksp napisał(a)
Pięknie No ja też sobie popatrzę, popatrzę, popodziwiam, może coś podpatrzę piękny widok

Bardzo proszę, miło mi bardzo .

Margo2 napisał(a)
Jeszcze kwitną zawilce?
U mnie już wszystkie przekwitły.
Chyba, że te białe (Honorine Jober?) kwitną później.
Właśnie przymierzam się do wymiany części różowych na nią. Podobno nie rozłazi sie jak te różowe. U mnie to juz prawie chwast.
Aż boję się Twojego przyjazdu.
Ja mam taki przeciętny ogród. Koniecznie za to musze ja Ciebie odwiedzić.
Zobaczyć to cudo na żywo

No i widzisz, nie udało mi się do Ciebie dojechać . Trzeba to konicznie nadrobić w przyszłym sezonie! A do mnie też zapraszam!
Zawilce kwitną u mnie w najlepsze . Różowe na cienistej też choć ledwo zipią zaduszone przez bluszcz, chyba muszę je przesadzić na drugą stronę ścieżki...