Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:12, 22 paź 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:10, 22 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Oj tam...bo się zawstydzę piszę, jak jest
My tak samo wspominamy a wiesz, że Kasia będzie, Zygi winogron musi wykopać, ten olbrzym.
Cieszę się, ze się odezwałaś, bo myślałam i myślałam....
dam ci Miłkę w kroplach deszczu

Ale piękna
U Ciebie wszystko na bogato
Ogrodowe przygody 21:09, 22 paź 2015

Do góry
a także narcyzy
Kiedyś będzie tu ogród 21:08, 22 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Pomroczność jasna mnie dopadła ewidentnie! Przecież ja u siebie, też mam bambusowy lasek!

Agania napisał(a)
Aniu tego Cosia, co okazała, nie rozpoznaję, ostrość złapała fakturę ręcznika papierowego...a co to za gałązka czy to jakaś wierzba?

Agatko ja właśnie nie wiem co to za gałązka- to jest przecież to 'coś'. Podobne trochę do wierzby, ale czy one się rozsiewają? Może jakieś rdestowate? Tego jest mnóstwo. Wielkość kilku cm, a korzenie kilkudziesięciu. Masakra jakaś. Muszę to powyrywać, ale teraz mokro i zjeżdżałam ze skarpy do wody.

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:05, 22 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Chyba wiem od kogo ta ach te kokardki
Ogrodowe przygody 21:04, 22 paź 2015

Do góry

gladiatoty też z Biedronki
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 22 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)

Piękna jesień u Ciebie Mireczko, u mnie jakoś cały czas buro, nie mogę się doczekać takich jak u Ciebie kolorów.
Studzienka ogrodowa - na miejscu gadżet, brakuje mi takich cukiereczków u mnie; jeśli z wodą to super sprawa tak między rabatkami.
A ten drobiazg na ostatnim zdjęciu - cóż to takiego zwiewnego?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 22 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Też pozdrawiam bukietem podobnym w kolorystyce. Robota u mnie ta sama. Zamiast ziemi do rozwożenia mam 5 przyczep obornika.

aaaa to obornik lepszy od ziemi
ja mam jeszcze masę różnych worków do rozpakowania

Co się stało kwiatom ... 21:03, 22 paź 2015

Do góry
Ewelinka,Ewa, Iwonka, miło mi że odwiedzacie mój ledwo zipiący wątek, wrócę za parę chwil...myślę że wrócę....
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 22 paź 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Mira, czy zdążyłaś z jagodnikiem przed zimą? bo tak ma być do marca
Ja w sobotę wrzuciłem do ziemi 200 krokusów ale Tobie nie dorównam, nie mam tyle miejsca Pogoda się jeszcze poprawi więc damy radę przygotować ogrody do zimy. Dobrze,że zabezpieczyłem datury i kordyliny przed śniegiem ale dzisiaj to już muszę schować. Pozdrawiam ciepło

Jagodnik to dłuuuugi temat nawet na zimę, najważniejsze że rośnie, a pogoda musi jeszcze być ogrodowa liczę na listopad, ja mam jeszcze cebule

śnieg stopniał
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:01, 22 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A jednak postawiłabym te skrzynki na kaflach nie na wykładzinie .
Jesteś Babcia na Jabłoni jak nic!

PS Jak jabłonki kolumnowe - wsadzone?

Ewuś.. wykładzina była dla psa.. zbierana po znajomych .. musiałam podłogę czymś zasłać by biedak był w stanie się poruszać.. W niektórych miejscach się została ... dla dzieci.. cieplej szorować na kolanach po wykładzinie niż po płytkach

Dziadziu odkurzył już i śladu nie ma.. a wiaderko płatków jest Pelaśki i tak do przycięcia na zimę Zrywa bardzo delikatnie.. i za moim pozwoleniem

ROma - skupienie było wielkie i bardzooooo dużo roboty A ja dzięki temu mogłam trochę pilnych rzeczy w pracy zrobić .. ... Jutro pozwolę mu oberwać resztę Nie lubi syropu, ale jak powiedziałam ,że jak będzie pił syrop to wyzdrowieje i pójdziemy do ogrodu kopać i sadzić , liście grabić.. to sam przybiegł po syrop.. i MUminek nie ma jeszcze 2 lat. Będzie z niego prawdziwy ogrodnik.. może ktoś jednak jak mnie zabranie zajmie się ogrodem

Po przyjeździe musi koniecznie zrobić obchód ogrodu.. wtedy dopiero idzie do domu..

Widać go nad oczkiem????

Nie widać
Moze tu.. robione zumem..

Ogrodowe przygody 21:00, 22 paź 2015

Do góry
tak większość moich tulipanów jest z Biedronki a te to zakupy z zeszłego roku

np te z przeceny za 49 gr za paczkę w tamtym roku
Ogród w budowie - nieustającej 20:59, 22 paź 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
I jeszcze coś na długie, ciemne wieczory, które już chyba (niestety) zaczną się od przyszłęgo tygodnia.

Do oglądania - nowe róże Redoute'a, których nigdy nie mam dość.

Do czytania - wyszperane na ulicznym straganie starocie za bezcen:

Rozdział pierwszy pt. Dlaczego i dla kogo kwitną kwiaty - poniżej próbka tekstu. Prawda, że urocze?

O sadownictwie:

Przygodowo niemalże, Słynna kiedyś Złota Seria wydawnictwa Wiedza Powszechna.

nooo za tydzień zmiana czasu ale i tak ciemno, zimno i mokro więc dobrze że się zaopatrzyłaś - uprzejmie informuję że dziś 5 nowych róż nabyłam no i posadzić trzeba robisz coś w ogrodzie?
Ogród na Zapłociu 20:56, 22 paź 2015

Do góry
mój poprzedni ogród
Typografia ogrodu 20:56, 22 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I juz na miejscu-doliczylam sie jeszcze 10 bukszpanow gratis-na pewno sie przydadza teraz obie lipy maja kwadraciki.

no no jakie ładne
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:55, 22 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to mój taras

w końcu wylany

Taras będzie odjazdowy...a tynkowanie to fajna zabawa, tylko ja wolę te wnętrzarskie, jak się uda to pokażę
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:55, 22 paź 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
A czemu lawenda nie będzie w tej pod płotem? Jakiś powód czy tak po prostu ?

Zawsze możesz "odgrodzić" roślinki kwaśnolubne jeśli tylko hortki takie będą to przecież możesz skombinować wiadro plastikowe po farbie obciąć spód i w nim wsadzić hortke taka wiesz zapora żeby się ziemie nie mieszała a reszta normalna ziemia i jeżówki/lawenda/trawy ??

Paulinka nie mówione że w donicy nie wsadzę lawendy ale głównie chodzi mi o to, że chciałabym ją posadzić przed basenem tak jak na inspiracji
Co do donicy to cały wcześniejszy plan został przewrócony do góry nogami i muszę na spokojnie przeanalizować nasadzenia

Wstawię poglądowy rysunek jak mniej więcej mogłoby wyglądać. Oczywiście oczami wyobraźni dorysujcie sobie drewniany ekran na płocie i pergolę

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:54, 22 paź 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dobrze myślałaś o róży Dark Pavement - jest cudna i takoż pachnie. Zdobyłam rok temu i będę zaraz wsadzać na miejsce docelowe na Mordorze, bo na razie rosła gdziekolwiek. To są róże z grupy pomarszczonych, ale rosną niższe, co nie znaczy że są małe. Na żywopłot są znakomite, mają wyprostowane pędy, piękny żywopłot z tej właśnie odmiany jest w Wojsławicach, właśnie tam się nią zachwyciłam pierwszy raz.

Gabrysiu dziękuję za wieści - kupiłam jedną będzie w moim żywopłocie taki przerywnik fajnie by mieć cały taki ale potrzebuję dużo

w donicy mam jeszcze lato

za to Twoim przykładem inne już są w wodzie w domu coby za rok mieć swoje sadzonki

pozdrawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:53, 22 paź 2015

Do góry
"przechowalnia" traw wszelakich

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:52, 22 paź 2015

Do góry
Dostałam takie niespodzianki - tralalalalalala

najpierw jedna

potem druga

Dziewczyny Buziaki dla was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies