Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 08:23, 12 lis 2015

Bukszpan dwukolorowy .Już go rozsadzam, bo jest ładny
kamila66 08:38, 12 lis 2015

zawitka napisał(a)

Kwiaty Zebrinusa mnie zadziwiły bo jak jest słoneczko to są takie rozchylone a jak pada to zwijają się i te wiechy są gładkie

Witam się
Piękny jest
iwka 09:13, 12 lis 2015

zawitka napisał(a)

Bukszpan dwukolorowy .Już go rozsadzam, bo jest ładny

ooo taki sam jak u mnie, tylko moje były zielone!!!

Czy możliwa jest opcja, że jak było te -8 to zmroziło młode przyrosty? są to malutkie kulki, obok rosły wielkie krzaczory margerytek i te bukszpany były zasłonięte nimi. Pospieszyłam sie z wycięciem kwitnących, za kilka dni pomroziło i potem listki zrobiły sie jasne

PS. hameln mam, o tej moudry poczytam i dam znać

Mala_Mi 18:32, 12 lis 2015

zawitka napisał(a)

Ta sama część 2015

Dawno mnie nie było to zajrzałam.. od 1 listopada tak sobie o tobie myślę.... cofałam sobie i cofałam.. dano mnie nie było. Wszystkiego nie obejrzę, ale doszłam do rabaty... super wyszła A paw i kurka to już rewelka. te trawy w tle je ładnie eksponują.
zawitka 18:53, 12 lis 2015

Witaj Kamilo----- kwitnący Zebrinusek mnie tez zauroczył

Iwonko jak się dobrze przyjrzysz to tego buksa też przymroziło widać na czubeczkach rude końcówki listków . Będę go okrywać , bo jest u mnie pierwszy rok i zależy mi na nim U mnie takie jasne listki miał cały sezon

Aniu wiem ze nie wszystko już się obejrzy i nie do wszystkich się dotrze dzięki za pamięć a nad tą rabatą to jak Hania mówiła że za dużo przy niej majstrowałam ale wymajstrowałam nareszcie i dam jej spokój na trochę .na wiosnę znowu mam co robić .Uwielbiam Ml, smiem twierdzić że to najpiękniejsze trawy

hanka_andrus 19:58, 12 lis 2015

No i ja te ML chyba muszę w końcu do siebie sprowadzić. Zaglądam , czy co nowego się dzieje. Mój zebrinus chyba nie zakwitnie, chociaż końcówki napompowane były. Za mało wody latem dostał. Chyba muszę go bliżej źródła ulokować.
Tess 19:59, 12 lis 2015

zawitka napisał(a)

Młoda laurka zobaczę jak przetrzyma zimę chcę żeby była na patyku

Co to "laurka"? Laurowiśnia?
Zgapię chyba pomysł, też sobie laurowiśnię na patyku zrobię.
Zebrinus mi nigdy nie zakwitł, zazdroszczę, bo ma cudne kłosy.
zawitka 08:16, 13 lis 2015

Haniu na wiosnę będę przesadzać Ml to się podzielę tylko wyślij do mnie przypomnienie na pw bo wiesz jak jest a na pw to sprawdzę i będę wiedziała co komu choć już przyrzekłam sobieże nie bedę wysyłać bo tyle nerwów mnie to kosztuje .Nie chodzi o paczkę a o cholerną /przepraszam/ pocztę ,To czekanie czy dojdzie i w jakim stanie rośliny

Tesi tak to Laurowiśnia zgapiaj ja też robię eksperyment .Wiem że muszę pilnować żeby nie rosła w górę jak te moje stare po pół metra a uszczykiwać przyrosty wcześniej .Jak nie zmarznie to może się uda eksperyment
Iwk4 08:22, 13 lis 2015

Rabatka zacytowana przez Anię bardzo ładnie wyszła. Czy z przodu jest runianka?
zawitka 08:29, 13 lis 2015

Ewa nie te trójkąty bo Ci chyba o nie chodzi to trzmielina runianka nie dałby chyba rady bo tu słoce pali cały dzień