ooo taki sam jak u mnie, tylko moje były zielone!!!
Czy możliwa jest opcja, że jak było te -8 to zmroziło młode przyrosty? są to malutkie kulki, obok rosły wielkie krzaczory margerytek i te bukszpany były zasłonięte nimi. Pospieszyłam sie z wycięciem kwitnących, za kilka dni pomroziło i potem listki zrobiły sie jasne
PS. hameln mam, o tej moudry poczytam i dam znać
Dawno mnie nie było to zajrzałam.. od 1 listopada tak sobie o tobie myślę.... cofałam sobie i cofałam.. dano mnie nie było. Wszystkiego nie obejrzę, ale doszłam do rabaty... super wyszła A paw i kurka to już rewelka. te trawy w tle je ładnie eksponują.
Witaj Kamilo----- kwitnący Zebrinusek mnie tez zauroczył
Iwonko jak się dobrze przyjrzysz to tego buksa też przymroziło widać na czubeczkach rude końcówki listków . Będę go okrywać , bo jest u mnie pierwszy rok i zależy mi na nim U mnie takie jasne listki miał cały sezon
Aniu wiem ze nie wszystko już się obejrzy i nie do wszystkich się dotrze dzięki za pamięć a nad tą rabatą to jak Hania mówiła że za dużo przy niej majstrowałam ale wymajstrowałam nareszcie i dam jej spokój na trochę .na wiosnę znowu mam co robić .Uwielbiam Ml, smiem twierdzić że to najpiękniejsze trawy
No i ja te ML chyba muszę w końcu do siebie sprowadzić. Zaglądam , czy co nowego się dzieje. Mój zebrinus chyba nie zakwitnie, chociaż końcówki napompowane były. Za mało wody latem dostał. Chyba muszę go bliżej źródła ulokować.
Co to "laurka"? Laurowiśnia?
Zgapię chyba pomysł, też sobie laurowiśnię na patyku zrobię.
Zebrinus mi nigdy nie zakwitł, zazdroszczę, bo ma cudne kłosy.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Haniu na wiosnę będę przesadzać Ml to się podzielę tylko wyślij do mnie przypomnienie na pw bo wiesz jak jest a na pw to sprawdzę i będę wiedziała co komu choć już przyrzekłam sobieże nie bedę wysyłać bo tyle nerwów mnie to kosztuje .Nie chodzi o paczkę a o cholerną /przepraszam/ pocztę ,To czekanie czy dojdzie i w jakim stanie rośliny
Tesi tak to Laurowiśnia zgapiaj ja też robię eksperyment .Wiem że muszę pilnować żeby nie rosła w górę jak te moje stare po pół metra a uszczykiwać przyrosty wcześniej .Jak nie zmarznie to może się uda eksperyment