Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród prawie wymarzony … 22:08, 20 wrz 2021

Do góry
No widzisz każdy daje radę z tym adresem. Myślałam że ty Ola a ty Justyna.
Trawy to wdzięczne rośliny bardzo dekoracyjne. 130 traw to dużo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, ale wierzę na słowo.

Też kocham trawy które teraz dają popis mam ich dosyć sporo ile nie wiem.
Ogród prawie wymarzony … 13:42, 20 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
O matko jak masz pięknie i w dzień i wieczorem.
Ile ma metrów ogród to sama wszystko robiłaś, sądziłas.
Rabata nad którą się meczylas 6 lat bardzo ładna.

Dziękuje bardzo. Tak sama i dalej będę się męczyć po poszerzam jedną z rabat. Tak wszystko sama- planowanie kopanie nasadzenia ogólnie działka ma 1500 m a cały ogród jest na Ok 700 metrach
Ogród prawie wymarzony … 13:18, 20 wrz 2021

Do góry
O matko jak masz pięknie i w dzień i wieczorem.
Ile ma metrów ogród to sama wszystko robiłaś, sądziłas.
Rabata nad którą się meczylas 6 lat bardzo ładna.
Mirkowy ogród (początki) 12:06, 20 wrz 2021

Do góry
Mirka pomyłka nastąpiła z tymi wątkami

Elu nie nastąpiła . Justyna nie ma jeszcze wątku i zdjęcia u mnie wstawiła.
Ma piękny ogród i pewnie założy wątek . Trzeba ją zachęcić
Ogród prawie wymarzony … 10:52, 20 wrz 2021

Do góry
O widzisz wątek już jest jeszcze tylko adres. W linku od Danusi chyba u Mirki jest napisane jak to zrobić sama się z adresem mordowałam.
Popatrz po prawej stronie "Mój profil" tam chyba wszystko jest.
Chodzi.o adres przez który łatwo będzie się dostać na Twój wątek ten u dołu każdego wpisu na zielono np Ela-ptadi gaj

No właśnie z tym adresem będę miała problem
Ogród prawie wymarzony … 10:32, 20 wrz 2021

Do góry
O widzisz wątek już jest jeszcze tylko adres. W linku od Danusi chyba u Mirki jest napisane jak to zrobić sama się z adresem mordowałam.
Popatrz po prawej stronie "Mój profil" tam chyba wszystko jest.
Chodzi.o adres przez który łatwo będzie się dostać na Twój wątek ten u dołu każdego wpisu na zielono np Ela-ptadi gaj
Ogród prawie wymarzony … 10:28, 20 wrz 2021

Do góry
Witam i pokazuj fotki napisz coś jak powstaje czy powstał. Adres sobie zrób.

Dziękuje bardzo.
Mirkowy ogród (początki) 10:14, 20 wrz 2021

Do góry
Mirka pomyłka nastąpiła z tymi wątkami
Ogród w Klein Kottorz 10:11, 20 wrz 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ogród dzisiaj

Danusiu u ciebie tak wszystko wygląda jakby deszcz nie padał. U mnie bardzo trawy ucierpiały byle do czwartku ma być lepiej.

Zachwycam się ta trawa na 2 focie czy to ta sama o której pisałam w zeszłym roku. Jeżeli tak to jak się nazywa ją sobie ją ściągnę przez internet. Ewentualnie zrób fotki z bliska poszukamy w katalogu u ogrodnika.
Albo jak dasz radę jednak uszczknąć tejntrawkinpracuj nad tym.

Jest przepiękna. U ciebie gaury jakieś niskie u mnie wyrosły wysokie jak się nazywają twoje.
Ogród prawie wymarzony … 09:59, 20 wrz 2021

Do góry
Witam i pokazuj fotki napisz coś jak powstaje czy powstał. Adres sobie zrób.
Ptasi gaj 09:29, 20 wrz 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie słońce prześwieca. Trawnik jak dywan we wzorki.
Deszczu mam już dość. Tydzień ładnej pogody i znowu leje.
Ja też rośliny wycinam na wiosnę. Patykami zaznaczam przeważnie maluszki albo miejsca gdzie coś posiałam.

Gosiu mam nadzieję, że od czwartku zawita u nas piękna słoneczna pogoda i będzie tak jak w zeszłym roku o tej porze. Patyki i jeszcze raz patyki za dużo potrafiłam roślin aby zlekceważyć to że tam rosną jeżówki.

To fotka z 19 września 2020

Ta też a w tym roku już mam przyboczku trawy przyciete od tygodnia i przykryte siatka od liści.

Ptasi gaj 09:22, 20 wrz 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Elu ten Rosi od tamtego roku bardzo Ci przybrał?

Nawet bardzo 3 szt i każda przybrała ten najbardziej. Wczoraj nie zrobiłam fotki jak jednego rozsadzałam. W korzeniu ma mnóstwo odrostów szykujących się na przyszły rok do wyrośnięcia.

Ptasi gaj 22:35, 19 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Trawy u Ciebie zachwycają piękne i dorodne.

Masz jakiś ulubiony gatunek?

Agnieszka wszystkie głaszcze po liściach a teraz kwiatostany. Dzisiaj się z nimi nawet przytulałam musiałam bo wysokie i trzeba było wiązać namoczone i się łamią.

Bardzo lubię tego miskanta to Siux. Z niższych miskantow wcześnie kwitnie i bardzo ładnie się przebarwia.

Taka inna trawa jasne kłoski jest wanilla skay. To fotka z zeszłego roku wcześniej też fotka. Ma przepiękne seledynowe wpadające w srebro kwiaty.

Memory lubię ale u mnie są wysokie i niestety nie mają twardych grubych lodyg i się łamią no po deszczach.

Rosi też ładny ale wysoki za to pięknie się przebarwia. Mam tylko taką fotkę to jest listopad 2020 roku. Jak się przyjrzysz (za Kalina Watanabe) to zobaczysz jego piękne czerwone, bordowe, amarantowe liście.
Ma być jeszcze piękna pogoda to kolorki będą.

Oprócz prosa wszystkie trawy lubię.
Ptasi gaj 20:34, 19 wrz 2021

Do góry
Drugie kwitnienie Jeżowek

Pamiętajcie o ogrodach 14:26, 19 wrz 2021

Do góry
Grzesiu piękne astry kwitnące. U mnie jeszcze nie kwitną.
Trzmielina już zmienia kolory u ciebie. U mnie Cina zieleń. W ogóle wszystko jakieś tej jesieni nie normalne. Wodę mogę oddawać za darmo.
Bardzo dużo deszczu u nas więc znowu pompy chodzą.

Grzesiu jestem mile zaskoczona trzcinnikiem heju du u mnie bardzo ładna. Ale muszę cały rondel przerobić i dać mu więcej miejsca.
Wstawiłam fotkę na wątku.
Ptasi gaj 14:03, 19 wrz 2021

Do góry
Dzisiaj przynajmniej nie pada trawy powiazalam aby się nie połamały. Wszystkie Memory kwitną różem 6 szt słoneczna pogoda i będzie biel,silver.
Rosi też piękne są, jedna wysoka na 3 metry, chyba przedobrzylam ziemia dla niej. Jedna dzisiaj dzieliłam i połówkę przesadziłam do uboższej ziemi.

Memory i po prawej zaskakuje bardzo piękny trzcinnik heju du

Mirkowy ogród (początki) 11:14, 19 wrz 2021

Do góry
Szkoda, że nie powiedziałam mogłaś je posadzić w różnych miejscach.
Jestem zdziwiona, że takie badylki tak dobrze się rozrosły

Może spróbuj wiosna JAk będą miały ok 10 cm Wykopać szpadlem i przesadz w inne miejsce. Nie rozsadzalam nigdy z kępy.

Powinnaś też mieć Młode siewki. Nie piel w tym miejscu później wyrastaja. Poznasz po nakrapianych liściach na bordowo (cętki bordowe).

Ja wczoraj siewki wyciągałam i wsadzalam w inne miejsce może się przyjmą.

Posadzone na jednej rabacie i fajne wyglądają. Mam zamiar zebrać nasiona i posiać tak jak Jeżówkę .
Czyli wysiać w styczniu i wystawić do przemrożeniu na dwór .Potem zabrać do ciepłego i czekać na wschody
Siewki jak będą to już wiem jak wyglądają i będę pilnować by nie wypielić.
Elu ja też jestem zaskoczona przyrostem Gaury może ona woli bardziej ubogą i przepuszczalną ziemię ja taką mam.
Czytałam u Jankosi na blogu że tak jest.
Te zwykle Jeżówki też wysieję chcę ich dużo mieć
Ogród... 00:32, 19 wrz 2021

Do góry
Przynam, że nie oglądałam twojego ogrodu tak mi się wydaje jutro zajrzę późno już.
Przyszłam od Mirki odnośnie kocimiętki. A ty przycinasz kocimiętkę ja nieraz i 3, razy przycinam i ładnie rośnie. Mam Wolcers i dużo innych nie mam nigdy z nimi problemu.
Zetnij kocimiętkę jeszcze teraz nic jej nie będzie.
Mirkowy ogród (początki) 00:23, 19 wrz 2021

Do góry
Szkoda, że nie powiedziałam mogłaś je posadzić w różnych miejscach.
Jestem zdziwiona, że takie badylki tak dobrze się rozrosły

Może spróbuj wiosna JAk będą miały ok 10 cm Wykopać szpadlem i przesadz w inne miejsce. Nie rozsadzalam nigdy z kępy.

Powinnaś też mieć Młode siewki. Nie piel w tym miejscu później wyrastaja. Poznasz po nakrapianych liściach na bordowo (cętki bordowe).

Ja wczoraj siewki wyciągałam i wsadzalam w inne miejsce może się przyjmą.
Ptasi gaj 00:14, 19 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

No tak każdy musi sobie sposób wypracować.
Pokaż te trawy
Moje przesadzałam na wiosnę i słabo przyrosły chyba tylko dwie mi kwitną. No ale ja mam piaseczek i to może dlatego mają ciężej .

Elu powiedz mi jak te Gaury rozmnożyć strasznie mi się spodobały i chce ich więcej.

Zobacz jakie wielgaśną te od ciebie Do c…ków mi sięgają

Szkoda, że nie posadziłas w kilku miejscach, nie powiedziałam i pewnie wszystko posadziłas w jednym miejscu.
Gaura ma palowy korzen chociaż jak je do donic sądziłam już im korzeń urwałam ale mogły wypuścić drugi i mogą się ciężko przyjąć.
Powinnaś mieć już na wiosnę siewki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies