Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 16:27, 06 lis 2021

Ale pięknie przebarwiony ambrowiec i klonik a do tego własne wyhodowane cytrynki... Mniam
Martka 16:54, 06 lis 2021

Wiolu, ubolewam, że nie mam więcej miejsca na ambrowca kolumnowego. Ale chociaż namiastka jest, ciekawi mnie, jak duży urośnie. Cytrynki rozkładają swoim aromatem i smakiem.
Wiolka5_7 17:06, 06 lis 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, ubolewam, że nie mam więcej miejsca na ambrowca kolumnowego. Ale chociaż namiastka jest, ciekawi mnie, jak duży urośnie. Cytrynki rozkładają swoim aromatem i smakiem.

Powiem Ci , że ja też na drzewa miejsca już nie mam,bo liczę się z tym , że jednak te wszystkie moje posadzone drzewa kiedyś urosną,bo nie mam zamiaru ich ciąć. Em mnie ochrzanił jak przycięłam w tym sezonie graby i buki, więc już więcej ich nie tykam

Jedynie miejsce mi się znalazło,jak zdechła mi wiśnia,to mogłam na jej miejsce posadzić parocję

Możesz być dumna z wyhodowanych własnych cytrynek
Mary 18:09, 06 lis 2021

Judith, Martka
U mnie też kilka kęp seslerii jesiennej się znajdzie. I trochę seslerii heuleriana.
Judith 18:25, 06 lis 2021

Mary napisał(a)
Judith, Martka
U mnie też kilka kęp seslerii jesiennej się znajdzie. I trochę seslerii heuleriana.

To jesteśmy umówione na wiosnę na seslerię jesienną?
Mary 19:54, 06 lis 2021

Judith napisał(a)

To jesteśmy umówione na wiosnę na seslerię jesienną?

OKI.
Nowa12 21:29, 06 lis 2021

Przyszlam na Twoje ambrowce. Śliczniutki ten na zdjęciu. Fajnie że je masz.
ElzbietaFranka 23:04, 06 lis 2021

Martka napisał(a)
Kolorów ubywa, listopad jaki będzie, dobrze wiemy. W ogrodzie kwitnie nadal Piano,

Cieszę się, że aż tyle Zaskakujące są również kolory cytryny, właśnie dojrzała Przyda się na ten listopadowy, wirusowy czas. Naprawdę odliczam dni do grudnia.

Piękne drzewko cytrynowe. Kiedy zakwita może też się skuszę. Ona ma kwiaty na pędach nowych czy starszych. To ci się udało z tą cytryna. Kiedyś też miałam duża z ziarenka, ale później przędziorek się wdał i po cytrynie.
Figę też miałam posadzona z ziarenka. Nie miałam warunków do przechowania i po drodze.
Teraz chętnie bym kupila fige jak tylko gdzieś zobaczę to kupię.

Mam drzewko oliwne i zawsze jak na złość u mnie kwitnie we styczniu małe drobne białe kwiatuszki. Owoców się jeszcze nie doczekałam. Bzykow wtedy nie ma a ja za pszczołę robić nie będę.

Kup sobie ambrowca kolumnowego jak ci się podoba nie zajmuje dużo miejsca. U mnie kilka lat i średnica kolumny 0,5 metra jeszcze ma trochę liści.

Pozdrawiam
BKosimkArt 23:12, 06 lis 2021

Judith napisał(a)

Gdyby Marta nie reflektowała, to ja chętnie przytulę .

Znajdzie się i dla Ciebie
Johanka77 00:22, 07 lis 2021

Piękny ten ambrowiec ❤️