Klasyka połączenia, róża i powojnik,
teraz monde róże i trawy - też mi się tak podoba choć niektóre róże u mnie teraz brzydkie a trawy wszystkie teraz piękne
mam jeszcze dugi zestaw roża Aphrodite i powojnik Zojin - ale efekt za rok
na razie śliczny kwiatek/przekwiatek mi zostawił powojnik
z tą kępą to chyba nie bardzo połączenie róż, to rozplenica Moudry - chciałabym ją rozmnożyc
ML u mnie ruszył wcześniej od rozplenic. Tym rokiem nie ma się co sugerować, bo było dziwnie , ale pod koniec kwietnia coś już tam z nich było. Rozplenica długo stała u mnie w miejscu w postaci niskiego, zielonego jeżyka, bardziej chyba z końcem czerwca ruszyła. ML nabrał właściwej wysokości też raczej w czerwcu, ale taki niski też fajnie wyglądał.
tu będzie zbierania i grabienia!
kalina śliczny bordowy kolor dostała, fajnie z żółcią tamaryszka
rozplenica Black, metasekwoja
i jak zwykle parnie na pergoli
rozplenica Moudry
tu dereń Kousa i Florida, juz wiem, ze jak urosną to będzie na czym oko zawiesić, ale gdzie ja przeniosę rośliny wkoło nich, co rosną!
tegoroczne nabytki, żyją i kolor zmieniają berberys Admiration i trawa Fire Works
Haniu, gości jakoś u mnie mniej, a liści więcej
miłego dzionka
pięknie przebarwia się hakone Albostriata i perukowiec
rozchodnik, bergenia, żurawki i dzwonek Poszarskiego, on cały czas jest zielony
rozplenica Little Bunny już się zmienia
hortensja Anabell złota, a u innych brązowe i bordowe kwiatostany
Witajcie ... Już czwartek i wielkimi krokami zbliża się długi weekend
A co się dzieje w mikro ogrodzie ??
Rozplenica.... Dalej na wolności ... Coś mi tam szeptała ,źe kokardy by kciała , ale kazałam jeszcze jej poczekać
No i mój niedawny nabytek .. Klon crimson sentry .. Był piękny bordowy a teraz..ma kolor intensywnej miedzi ..pomarańczu .. Cudo po prostu sami zobaczcie
Noo i goście ..goście .. To stado sikorek jest już stałymi bywalcami
Miskanty i rozplenica dają czadu! Moje trawki tez z kłoskami. Malepartus już puchaty jest, a zebrinus jeszcze się "nie rozpuścił" tak jak u Ciebie. Ma jeszcze 2 tygodnie, bo jak nie, to do wazonu go zabiorę.
Buźka.
Niestety Joasiu nie wiem jaka to rozplenica, zawsze tak mam, nie panuje nad nazwamiA ML ma dwa wychylone lekko kłosy i tak juz pewnie zostanie bo zimno
No tak, na brak fotek u mnie nie można narzekać, chyba na nadmiar
o rany, ależ się porobiło! jeśli jest korzonek, to wiosną odbije, wsadź gdzieś bezpiecznie, na to butelkę plastikową, tylko wytnij dno i może się uda...
jeśli już teraz łysa, to wiosną musisz nisko przyciąć, tak 10 cm nad ziemią i odrośnie zdrowa i gęsta, ale teraz juz nie
pozdrawiam
liści pełno, wielkie są, fajne do okrywania roślin
u mnie na placek leży moja, bo tyle liści z paulowni poleciało
ale coś wisi jeszcze, jak w horrorze
Ewuniu, ja na trawach tez się nie znam, ale podsyp je korą, przykryj igliwiem tuz po przymrozkach i już zostaje czekać na wiosenne przebudzenie roślin. Ice dance u mnie rosła bez okrywania. Rozplenica tez przetrwała już 3 zimy, i tez nie okrywam. Ale o świeżo posadzone zadbaj. Szczególnie wiosenne przymrozki je mogą polizać. Liści teraz nie przycinaj ani nie związuj.