Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 11:20, 20 lis 2014

ona właśnie na kilogramy kupiła, na wagę- wielkie cebule oznaczone jako narcyz.
W Janinie u nas w tym sezonie bieda totalna- na poczatku września było troszkę. Dopadałam czosnki gladiator dla siostry dla mnei tylko tulipany exotic emperior.
Aga- doapadłam jednak Purple Sensation- miałam nie kupować, a jednak.

świetnie będzie u Ciebie z tymi cebulami
Mala_Mi 11:36, 20 lis 2014

Co to za nowy sklep na B??? Bo mnie tak wnerwili, że szukam innego dostawcy... zamiast tarda kazałam dosłać lilie... gdzieś te kilka szt. upchnę, a łączki z tarda już nie będzie Szlag mnie trafił..
Pszczelarnia 11:41, 20 lis 2014

agniecha973 napisał(a)

Też czasami tak przechowuję cebule na zimę, podwieszoną , jak obrodzi.

Ta "nowa" rozplenica od Tomka ma czarne główki?

Jak ja bym chciała mieć miejsce na taki zagajnik drzewiasty jak tam u Ciebie.... . Ogród leśny - wzory gotowe od lat leżą.

agniecha973 22:39, 20 lis 2014

magnolia napisał(a)
ona właśnie na kilogramy kupiła, na wagę- wielkie cebule oznaczone jako narcyz.
W Janinie u nas w tym sezonie bieda totalna- na poczatku września było troszkę. Dopadałam czosnki gladiator dla siostry dla mnei tylko tulipany exotic emperior.
Aga- doapadłam jednak Purple Sensation- miałam nie kupować, a jednak.

świetnie będzie u Ciebie z tymi cebulami

Nie chwalmy dnia przed zachodem... zobaczymy co urośnie.
U nas w tym roku janina też ledwo ledwo, ale nic to i tak nie miałabym już gdzie sadzić, to co posadziłam akurat wystarczy na ten rok.
agniecha973 22:41, 20 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Co to za nowy sklep na B??? Bo mnie tak wnerwili, że szukam innego dostawcy... zamiast tarda kazałam dosłać lilie... gdzieś te kilka szt. upchnę, a łączki z tarda już nie będzie Szlag mnie trafił..

Na B to ten co nas wykołował w tym roku, mi podpadli strasznie. Wrrr...
agniecha973 22:43, 20 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Też czasami tak przechowuję cebule na zimę, podwieszoną , jak obrodzi.

Ta "nowa" rozplenica od Tomka ma czarne główki?

Jak ja bym chciała mieć miejsce na taki zagajnik drzewiasty jak tam u Ciebie.... . Ogród leśny - wzory gotowe od lat leżą.

Ewa, cebulę to mam jednak większą ja przechowuję w kartonach na stryuchu, spiętrowane jeden na drugim, mało miejsca trzeba

Rozplenica od Tomka najpierw ma kotki czerwono-brązowe (stąd chyba nazwa), a później ciemnieją, czy to czarny czy nie, ciężko zgadnąć, ale najbliżej mu do czarnego

Ewa, gdzie te wzory leżą?
Madzenka 06:48, 21 lis 2014

Wurcze a ja nie dokupiłam krokusów!!! Nie będzie łanu wiosną!!!
agniecha973 10:22, 21 lis 2014

Jak to nie będzie? Przecież krokusy się rozmnażają o ile liściom dałaś dojrzeć! Skoro były ubiegłej wiosny, to będą i najbliższej.
Pszczelarnia 14:07, 21 lis 2014

Coton Manor - bajka. I na nasze warunki. Dorzucę dziś resztę zdjęć.
Masz laurowiśnie?

Moja cebula właśnie taka. Aga, kartofli mi niepryskanych trzeba, ratuj. Przyjadę.
W ogrodzie JKM x. Karola, jest starszy pan ogrodnik warzywny, co się chwalił (był dumny) swoją cebulą organiczną. W życiu większej nie widziałam - zdobył nawet jakieś nagrody. Więc u Ciebie tak samo.

Ja w B. zamawiałam bardzo wcześnie i było super a było tego mnóstwo.
Wieloszka 14:23, 21 lis 2014

magnolia napisał(a)

w okolicach 1 listopada moja szwagierka dopadła cebule narcyzów w Carrefour- 2.99 za kilkogram. Machneła sobie chyba ze 4 kilko- kilkaset cebul za okolice 10 zł. Zdrowe, duże. Nie wiem czy zdązy do świąt z sadzeniem

A mi się wydawało, że trafiłam super okazję kupiłam w lidlu worek 5kg zdrowych i wielkich cebul narcyzów "Bridal Crown" za prawie 50zł... (ale to nie wyszło kilkaset sztuk, tylko ok.140).
W przyszłym roku muszę się bardziej postarać z łapaniem okazji

Aga dzięki za pomoc. Ogród jesienią zachwycający! A Twoje ilości cebul - jeszcze bardziej U mnie też by się tyle przydało (chociaż narzekasz, że za mało), ale kto by to sadził
Nazwę rozplenicy z ciemnymi kłosami poproszę koniecznie (sorki, jeśli była tylko nie doczytałam).