Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 01:05, 17 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Niesamowita wyprawa, piękne widoki

Pozdrawiam Bozgo z londyńskiego lotniska, bardzo śpiąca po 8-godzinnym locie z Toronta.

A tym samolotem już lot do Polski.
Bajkowy ogród Weroniki 00:56, 17 paź 2015

Do góry
ryska napał(a)
Piękne miejsca zwiedziliście Weroniko, dziękuję, że zechciałaś się tym z nami podzielić. Szpaler datur z begoniami w nóżkach mnie oczarował. Pozdrawiam

Dla Ciebie Rysko wstawię zdjęcie poczekalni na samolot w Toronto, inaczej niż na innych lotniskach.
I dodam, że ciekawostką było dla mnie na lotnisku w Helsinkach miejsce dla śpiących, kapsuła, której niestety nie sfotografowałam (stanowiska z internetem też były).
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:55, 17 paź 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Dla różomaniaków moja terminatorka Kwitnie niemal bez przerwy i nadal ma pąki.
First Lady

jesienią przybiera ciemniejsze kolory różu.

róże to raczej nie moje 'podwórko', nie jestem różomaniaczką, wolę podziwiać u Ciebie i innych...

obawiam się problemów, mam tylko kilka odmian właśnie bezproblemowych
ale zastanawiam się nad tą odmianą ? czy jest łatwa w uprawie ? zachęciło mnie to, że napisałaś o jej ciągłym kwitnieniu...
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:53, 17 paź 2015

Do góry
Dla Kasi_w erotyczne fotki nasienników magnoliowych

Kolorowe Rabaty Martek 00:48, 17 paź 2015

Do góry
hej Martek, jak to dobrze, że wpadłam do Ciebie
również dlatego, że dowiedziałam się, że roślina która spodobała mi sie u Irenki to wieczornik
to ja zostawiam z buziakiem czerwoną tzrmielinę

Bajkowy ogród Weroniki 00:46, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale znów daleko Was wywialo Piękne miejsca znów zobaczyliscie

Sebku, wiem że i Ty piękne miejsca odwiedzasz, i u siebie stworzyłeś maleńki raj, a za wiedzę i dostrzeganie piękna wciąż Ciebie cenię.
Obiecałam podać adres dla projektantów i tych co szukają inspiracji, Ty go znasz, a może innym się przyda:
www.houuz.com

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:41, 17 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, co to za roślina ? nie znam jej...a bardzo fajnie się prezentuje

bardzo ładne przebarwienia jesienne u Ciebie i mnostwo pięknych zestawień, kompozycji

a werbeny to w ogóle ostatniej jesieni nie zbierałam...i oczywiście mam jej mnostwo w tym roku...
Moje małe wielkie marzenie 00:35, 17 paź 2015

Do góry

Proszę o podpowiedź jak lepiej posadzić śliwę wiśniową, wysokość pnia-niestety tylko 1m. Na rysunku pokazuje wstępny plan. Szerokość rabaty w tym miejscu, gdzie ma być śliwa wynosi 2,5m od płotu do brzegu (żółta linia), 0.5 m ucieknie na żywopłot, zostają 2 metry. Lepiej śliwę przesunąć do przodu a z tylu pozostawić trawy i hortensje czy też bardziej z tyłu ją wsadzić, np jakieś 1m od płotu? Bardzo proszę doświadczonych ogrodników o jakieś wskazówki. Jutro muszę ją posadzić, bo czeka już na to 3 tyg, a czas ucieka i zima wkrótce.
legenda:

1. bukszpanowe kulki
2. trzmielina emerald gold
3. Rozplenica japońska
4. jeżówki
5. świerk biały conica ewentualnie jakiś inny stożek
6. hortensja bukietowa Limelight
7. miskant 'Gracillimus"
8. żurawka bordowa
9. śliwa wiśniowa Pissardii
7. kulka na pniu ?)
Bajkowy ogród Weroniki 00:33, 17 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Witajcie w domku czyli kombinowany lot, nie taki zły
Piękna relacja, ciekawe zdjęcia, cudna rodzina, fajnie nam to opowiedziałaś, ja oczywiście liczę jeszcze na wrażenia przy okazji spotkania wy pędziwiatry, zawsze w podróży, nadzieja jest na spotkanie
fajnie, że taki udany wypad, cmokam

Oczywiście, spotkanie musi być bo już za Wami tęsknimy.
Zostawiam tymczasem troszkę światła na depresyjne chłodne jesienne dni i trawy, o których wspominałam w telefonicznej rozmowie.

Moja codzienność - ogród Oli 00:24, 17 paź 2015

Do góry
I znów po Twojej porcji zdjęć, mam ochotę zrobić sobie tak: (z żalu że u mnie nigdy takich widoków nie będzie):
Bajkowy ogród Weroniki 00:09, 17 paź 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Witaj w domu Weroniko . Wspaniała podróż ,az mam dreszcze jak przegladam zdjecia. Tyle pieknych rzeczy .Byłam kiedyś w Kanadzie w Vancouwer (dosc czesto ) i w Victorii .Bardzo mi sie podobało ,chyba jedyne miejsce gdzie mogłabym sie wyprowadzić bez zastanowienia Myslalas kiedys zeby sie wyprowadzic ? wyobrazam sobie tylko Twoja tesknote..

Byłaś w Kanadzie, to pewnie nam w wolnej chwili troszkę opowiesz...jestem ciekawa. Pozdrawiam Flower i dodam, że wpadłam do Twojego eleganckiego ogrodu.

I trochę ognistej czerwieni z Niagary zostawiam.
Bajkowy ogród Weroniki 00:02, 17 paź 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Trafiłam do Ciebie od Bożenki(Bogdzi)i tak z ciekawości gdzież tak daleko pdróżowałaś....a tu trafiłam na taki wpis. Piękne to co piszesz i dało mi do myślenia....dzięki za ten post

Twojego ogrodu nie zwiedziłam jeszcze, a to błąd...duży błąd...spróbuję nadrobić

Zaglądamy do różnych ogrodów, a jak nam się coś spodoba, to wracamy. Pozdrawiam Julko i zapraszam.
dołączam kwiaty znad Niagary.
Bajkowy ogród Weroniki 23:52, 16 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zaglądam gdzie Cię znów wywiało

Super, że mogłaś zobaczyć tyle fajnych rzeczy... a jeszcze bardziej super, że mogłaś spędzić czas z rodziną.
Aniu, nie chce mi się jeszcze oderwać od moich szczęśliwych dni, i jeszcze nie dojrzałam by zajmować się przyziemnymi sprawami mojego ogródka, niech poczeka. Jeszcze mi coś w duszy gra, jak tym na załączonym obrazku. Pozdrawiamy.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:44, 16 paź 2015

Do góry
Oj co to będzie jak tych ostatnich kolorków zabraknie

marcinkowo

Moja działka na Dębowym Lesie 23:39, 16 paź 2015

Do góry
Marga napisał(a)

Wiesz Aniu, że niektóre pokazane u ciebie rośliny to widzę pierwszy raz w życiu?
Dlaczego u Ciebie sucho jak u mnie codziennie pada? Dziwna ta lubelszczyzna

No właśnie, okolice Lublina - jak patrzę gdzie mieszkasz ( a konkretnie???) to nie daleko chyba ode mnie.
A u mnie nie pamiętam kiedy deszczyk jakis padał,Sucho. jak nic!!
Dziś z konewka latałam i podlewałam te roślinki, co niedawno posadziłam, bo szkoda, ,żeby padły nie przez zimę , tylko przez susze
Dziś było pięknie,Z rana jeszcze pochmurnie, ale słonko wygrało!!Niebo takie niebieściuchne było, ciepełko.
Przyjemna ta jesień i taka powinna być
A co tam widzisz pierwszy raz??
Ja jak zaglądam do innych to też ciekawe roślinki widzę, co np. nie znam

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:36, 16 paź 2015

Do góry
Kasia, poczytałam z zaciekawieniem o biedronkach i po komentarzu Joli padłam
Choć biedronek nie zazdroszczę o tej porze. Lepiej, by wiosną mszyce żarły, a teraz na twoje śniadanko liczą
Na 900 nie zdążyłam, więc teraz składam serdeczności.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:30, 16 paź 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)
Od dwóch tygodni nie zaglądałam na forum .
Zarobiona jestem. Padm na twarz.
Jednak dziś nie wytrzymałam i wpadłam na mały relaksik.
Cudnie tu u Ciebie Aniu.
Tyle jeszcze kolorów mimo szarej, zimnej i deszczowej jesieni.

Kicia cudnie pozuje, jak modelka
Pozdrowionka

Cieszę się Haniu,że już jesteś.
Byłam u ciebie.To już wiem jak na szkoleniu i ze zwiedzaniem było.
no cóz,życie rządzi się swoimi prawami,żnie zawsze nas satysfakcjonuje.
Dobry relkas wybrałaś
Już z kolorami to coraz mniej, i mniej, przymrozek jeszcze przesiał ,,a tak pięknie było, i się ,, jeszcze nie skończyło.Ale mniej zrobiło

Moja działka na Dębowym Lesie 23:20, 16 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, u Ciebie jeszcze dużo kolorków. Jak Cię potraktowała pierwsza namiastka zimy? U nas było raczej łagodnie. Śliczną masz rajską jabłoń. Ja kupiłam inna odmianę bo o tej Twojej czytałam, że łapie choroby. Twoja wygląda na zdrową, cudne ma kwiatuszki. Moja to Golden Hornet, kwitnie na biało i ma żółte jabłuszka. No cóż u mnie nie będzie takiej pięknej bajki jak u Ciebie. Hortensje też Ci ładnie kwitną i cudne astry.
Pozdrawiam Aniu

Nie miałam zimy.Miałam tylko przymrozki,ale nie mocno straszne. coś tam jeszcze kwitnie, jeszcze żyje
Ja ze swojej jabłoni rajskiej jestem bardzo zadowolona.Nie chorowała mi ani razu.
Kwitnie jak widać na różowo.Liście ma ciemn- bordowo- brązowo- ciemn- zielone
a jabłuszka tez mocno ciemne- bordowe.Mi tak właśnie się podoba
Hortensje w połowie brzydkie.No cóż jet, jak jest
Hostki szykuja się do snu
Moja działka na Dębowym Lesie 23:14, 16 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Wiesz Aniu, że niektóre pokazane u ciebie rośliny to widzę pierwszy raz w życiu?
Dlaczego u Ciebie sucho jak u mnie codziennie pada? Dziwna ta lubelszczyzna
Moja codzienność - ogród Oli 22:53, 16 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No dobra, umowa stoi.
Jak skończysz u siebie, przyjeżdżaj.

wcześniej dam znać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies