Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 13:31, 01 maj 2012

Do góry
Polu słońce mi świeci w ekran komputera, to buków nie mogę dojrzeć. Zobaczę wieczorkiem w domu. Zmykam sadzić azalie i bukszpany
A trawnik będzie zajefajny, mistrzowska robota M!!!!
Ogrodnik mimo woli 13:29, 01 maj 2012

Do góry
Do przemarszu gotowi! A w pochodzie się nie gada
Mój mały raj na ziemi :) 13:27, 01 maj 2012

Do góry
Aniu dawno mnie u Ciebie nie było ale nadrobiłam zaległości
Zdjęcia cuuuuuudne! Poziom sie na ogrodowisku podnosi z dnia na dzień w dokumentacji ogrodowej
Winka z Danusią zazdraszczam i na dodatek w efekcie takiego miłego spotkania cudny projekcik Się narysował
A wiesz co tygryski lubią najbardziej??? mebelki ogrodowe, ten komplet do kawy cudny!!!!
Ogrodnik mimo woli 13:06, 01 maj 2012

Do góry
Ania piękne tulipany,
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:03, 01 maj 2012

Do góry
Aniu to cieszę się z zakupów, takie przewieszające się bialę też były i teraz siedzę i myślę. O zaproszeniu będę pamiętała, rzadko bywam w Szczecinie, częściej widzę się z siostrą u mamy ;(

Posadzilam właśnie wczoraj zakupionego Rh goldbuckett, elite który kwitł w donicy i 3 azalie japońskie. Kolejne 3 azalie czekają i 30 bukszpanów. Niech sobie czekają nie spieszy się siedzę sobie obok tarasiku kuchennego, który M wreszcie na szaro zrobił i odwiedzam was. Cieplutko i milutko. Oj za to kocham ogród. Aha i Chli Zet sobie plumka
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 12:58, 01 maj 2012

Do góry
Pola no nareszcie!!! Czekamy cierpliwie na fotorelację ze ścieżek. Pokaż te buki? Kiedy sadzone, jaki gatunek???
Ogrodnik mimo woli 12:55, 01 maj 2012

Do góry
Ania ty masz fajnych sąsiadów bo Ty fajna jesteś uśmiech przyciąga uśmiech
Ogrodnik mimo woli 12:54, 01 maj 2012

Do góry
Super powojniki!! Miałam w starym domu teź niebieski na róży Bonica szczepionej na pniu.
Fajnie razem wyglądały. A stopki miały zasłonięte obwódką z bukszpanu, to był mój sposób na nogi w cieniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:14, 01 maj 2012

Do góry
No wreszcie jestem na bieżąco u ciebie to mogę zacząć pracę w sowim ogrodzie
Ja jestem po wizycie gości i jutro kolejna bardzo miła wizyta. A w tzw międzyczasie poodwiedzam sobie wszystkie moje ulubione ogródki
Buzilole, wypoczywaj i wracach z energią do prac ogrodowych. Ja doszłam do wniosku, że przesadziłam z tempem zmian i zwolniłam w ten weekend. Praca w ogrodzie to ma być czysta przyjemeność a nie katorga!! Widzę, źe Ciebie i Anie ASC też chwilowe zwątpienie opanowało...

Z Przyjemnością sobie u Ciebie pospacerowałam
A co do bukszpanów to powiedz M , że jak zapuści im fryzurki to dłuzej będzie trwało formowanie. Lepiej niech je radyklanie przytnie w przyszłym sezonie będą już piękne. A pstrokate chyba są łatwiejsze w formowaniu bo wyglądają na gęste????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:03, 01 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, jak zwykle u Ciebie miałam co czytać, ale lektura przy śniadanku była fantastyczna Wiosna u Ciebie rozpanoszyła się już na dobre - rośliny ruszyły do biegu jak szalone, nawet na moim wygwizdowie to widać, wyobraź sobie, że katalpy puszczają nieśmiałe, pierwsze pąki .
Gdyby nie to, że widziałam Cię na żywo, to ze zdjęcia które obejrzałam parę stron wcześniej trudno wywnioskować, która to matka, a która córka Świetna dziewczyna z Ciebie, Irenko! Taka zupełnie "nie babciowa"
Buziole i miłego upalnego dnia !

Agnieszko, bardzo cieszę się, że do mnie zaglądasz, jeszcze teraz wspominam fajną gościnę i twój schludny ogród
katalpy pewnie ruszają w tym samym czasie jak paulownie, nawet podobne liście są, więc mamy identycznie z pąkami;
a ja jakoś zniechęciłam się do mojego ogrodu, robię i robię i ciągle bałagan; wszystko pozaczynane, niedokończone, chwasty rosną jak szalone i jestem zniechęcona; chyba przestanę do niego zaglądać, na jakiś czas
idę do ciebie

Irenko u mnie dokładnie tak samo. końca nie widać z robotą!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:51, 01 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko w Twoim przypadku nie tylko ogród la ei rożnorodne sesje fotograficzne nas pociągają
A kiedy choć jedną fotkę z konkursu Oriflame nam pokażesz?

ha, ha Marzenko, specjalnie dla ciebie, foto ,,Twój Styl", z córcią

Jezus Maria ALE LASKI!!!!! Piekne dziewczyny, jestem zachwycona. Mamusie już w realu widzialam i podziwiam a córka siatkarka REWELACJA!!!
Rododendronowy ogród. 09:46, 01 maj 2012

Do góry
Bożenko witaj w ten piękny słoneczny dzień
Taka pogoda z jednej strony super do robienia zdjęć ale do pracy w ogrodzie makabra!!! Wczoraj dopiero o 18 odważyłam się szaleć w ogrodzie, fatalnie sie po zakupach czułam ...
Podziwiam twoje tulipany, narcyzy, pierowiosnki. Zastanawiam się czy nie padnę trupem jak w rzeczywistości rh i azalie zobaczę

Bożenko ja nie mogę rozszyfrować czy mam Susan czy Nigre. Irenka napisala że mam Nigrę, ale w takim razie za wcześnie by u mnie kwitła....
Posadzę dzisiaj dwa rH. Zastanawiam sie gdzie umieścić Eljota. Przed innymi Rh czy w głębi, nie wiem jak wygląda latem, czy łiście ma ładne, czy raczej wczesna wiosną tylko zachwyca???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:28, 01 maj 2012

Do góry
Ja w osobowe auto z małym bagażnikiem zabieram 30 szt więc caddy zabierze bez problemu 55 szt. Ale wczoraj był zong bo mialam odebrać 50 szt a zstało 30 bo ktoś przede mną zabrbał 80 szt!!! I na dodatek nie są kuliste tylko na żywopłot 60 cm!!!! Nie mam teraz koncepcji gdzie je sadzić siedze i myślę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 01 maj 2012

Do góry
Aniu zakupy bukszpanowe cudowne. Widzę, że humor się zdecydowanie poprawił
Łezka z cisami (od początki pisałam że piękne i nie oddawaj!) plus bukszpany plus trzmielina i żwirek to będzie widok zapierający dech w piersiach !!!
Tulipany cudowne, właśnie takie nasadzenia kolorystyczne uwielbiam. A szczególnie zachwycił mnie ten papuzi sorbetowy!!!!!! Poproszę jeszcze fotki na zbliżeniach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:13, 01 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Haneczko, właśnie o to mi chodzi.

Przyłączam się do podziękowań Danusiu. fajnie by było gdyby wszystkie ogrody w Polsce zmienialy się tak jak nasze pod Twoim wpływem
Z niecierpliwością czekam na inspiracje z kwiatów w donicach
Ogród Magdalenka 09:11, 01 maj 2012

Do góry
Magda cudowne donice, wiesz że przez Ciebie wykroczenie przeciw oszczędności znów zrobię???
Hortensje cudowne. Ale ja do siebie na taras już nie będę kupować. Z powodu nadmiernego słońca cierpią strasznie...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:07, 01 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

I taras południowy zdominowany przez bukszpana

Marzena, trudno nadgonić co się u Ciebie dzieje, tak gnasz
ale ten widoczek mnie urzekł, piękna mieszanka jednego koloru w kilku odcieniach - zgapiam!

Ania zgapiaj ile chcesz, to dla mnie zaszczyt
W ubieglym roku jak to mawia moja mama miałam Picassa w tulipanach. Pierwszy raz różne kolory i gatunki przemieszalam. Zamiast się cieszyć tulipanami czekałam aby jak najszybciej przekwitły....
W tym roku za dużo różu ale robielę go w przyszłym roku

Ale jedna tonacja kolorów zdecydowanie bardziej mim odpowiada
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:03, 01 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Znów porcja pięknych zdjęć Przpiękne tulipany, zapisuję na liście "must have" te pełne - będą za rok

Gdybyś kiedyś może jechała do siostry do Szczecina to zapraszam na kawkę/winko

Aniu chętnie wpadnę na kawkę /winko ? tulipany obiecałam sobie że sprawdzę co to za odmiana i napiszę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:02, 01 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, gdzie dorwalas biale pelargonie.... Ja znalazlam na gardenplant, ale po przygodzie z zurawkami mam obawy...

Boćku ja "balkonowe" wyłącznie kupuję na żywo. Wczoraj w castoramie były. Ale pisałam Madzi trzeba chwile poczekać, na każdym rogu wybór będzie.mpoproś w zaprzyjaźnionej kwaiciarni lub ogrodnictwie aby Ci przywieźli
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:01, 01 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Znów sporo było do nadrobienia ale dałam rade .Tulipki piękne , magnolie tez. Pozdrawiam

Boźenko a ja mam sporo do nadrobienia u Ciebie, pewnie z godzinkę mi zajmie czytanie Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies