Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 00:14, 01 maj 2012

andziulka napisał(a)
Najlepiej posadzić 3- Suzan, Niagrę i Alexandrinę. Pewnie tak zrobię, zamówię 3 przez internet Trudno się zdecydować na jedną z nich

I dlatego ja mam 5
Celina 00:14, 01 maj 2012

Wszystkim Ogrodowiczom, Ludowi Pracującemu Miast i Wsi z Pierwszomajowym Pozdrowieniem
Huuuraaa, Huuuraa,Hurraaaa

Celina 00:16, 01 maj 2012

OOO matkoo!!! Bożenko, myślałam ,że jestem u siebie!!! Pora umierać!!
Mala_Mi 00:21, 01 maj 2012

Celina napisał(a)
OOO matkoo!!! Bożenko, myślałam ,że jestem u siebie!!! Pora umierać!!

Ale się uśmiałam...nie tylko ja tak mam i umierac nie mam zamiaru
Wiec w kolorze bieli...zakwitł mi pierwszy raz (tzn nie wymarzł!!!!!!! ) taki bardzo drobnokwatkowy...nie wiem co to ale jakiś z rh lub azaliii......
Madzenka 09:46, 01 maj 2012

Bożenko witaj w ten piękny słoneczny dzień
Taka pogoda z jednej strony super do robienia zdjęć ale do pracy w ogrodzie makabra!!! Wczoraj dopiero o 18 odważyłam się szaleć w ogrodzie, fatalnie sie po zakupach czułam ...
Podziwiam twoje tulipany, narcyzy, pierowiosnki. Zastanawiam się czy nie padnę trupem jak w rzeczywistości rh i azalie zobaczę

Bożenko ja nie mogę rozszyfrować czy mam Susan czy Nigre. Irenka napisala że mam Nigrę, ale w takim razie za wcześnie by u mnie kwitła....
Posadzę dzisiaj dwa rH. Zastanawiam sie gdzie umieścić Eljota. Przed innymi Rh czy w głębi, nie wiem jak wygląda latem, czy łiście ma ładne, czy raczej wczesna wiosną tylko zachwyca???
Agacia 12:28, 01 maj 2012

Wszystkie kwiaty ładne, ale szczególnie podobają mi się te granatowo/fioletowe tulipany przy ścieżce. Z magnolii - cóż za piękność ta Nigra!

Ja również Lud Pracujący (w ogrodach zwłaszcza) pozdrawiam!
agata_chrosc... 13:46, 01 maj 2012

Bogdziu, zauważyłam, że Twój Elite ma w tym roku jednocześnie kwiaty i nowe pędy. Zainteresowało mnie to, bo ja mam takiego rh, którego juz drugi rok usiłuję ratowac po szoku jakiego doznał podczas remontu domu. Został prawie cały zasypany gruzem i wszystkim, co możliwe. Na razie nie zakwitł, za to zarówno w ubiegłym roku, jak i w tym wypuszcza nowe pędy w okresie kwitnienia. Najpierw ma pączki, już się cieszę, że jednak zakwitnie, a potem z tych pączków tylko zielone pędy wyrastają. Czy Twoim zdaniem to jeszcze skutki odchorowania złego traktowania czy coś powinno się jednak jeszcze dla niego zrobić? Czy tylko czekać? Bardzo będę wdzięczna za rady. Pozdrawiam.
Mala_Mi 13:54, 01 maj 2012

Pozdrawiam z okazji święta grila
Bogdzia 21:39, 01 maj 2012

Celina napisał(a)
Oj dawno mnie nie było Bożenko .Nadrobiłam
A przy okazji zapytam Fachurę
na jednym RH pojawiły się takie małe, snujące się białe kłaczki.Coś czuję ,że
trzeba to przegonić.!! chyba jakiś pasożyt albo inna zaraza.!
Ratuj Bożenko! i a pączki takie duże i dorodne jakby zaczęły brązowieć
Jak pryskać- pa wsjem?

Nie wiem co to moze byc nie spotkałam sie z czyms takim ale nie zaszkodzi opryskac na owady. Pączki sa brązowe te które podmarzły ale jesli są nabrzmiałe to znaczy że nie tak bardzo więc nie ma się co martwic. Zakwitną , przekwitna i będą nowe i oby zima była lepsza.
Bogdzia 21:43, 01 maj 2012

andziulka napisał(a)
Najlepiej posadzić 3- Suzan, Niagrę i Alexandrinę. Pewnie tak zrobię, zamówię 3 przez internet Trudno się zdecydować na jedną z nich

to prawda ale gdybyś miała sie ograniczyc do dwóch to Alexandrina jest wczesniejsza ( a jeszcze wcześniejsza jest gwiaździsta) a druga albo Suzan albo Niagra w zależnosci jaki kolor wolisz jasniejszy czy ciemnijszy.