Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 09:02, 01 maj 2012

bociek napisał(a)
Marzenko, gdzie dorwalas biale pelargonie.... Ja znalazlam na gardenplant, ale po przygodzie z zurawkami mam obawy...

Boćku ja "balkonowe" wyłącznie kupuję na żywo. Wczoraj w castoramie były. Ale pisałam Madzi trzeba chwile poczekać, na każdym rogu wybór będzie.mpoproś w zaprzyjaźnionej kwaiciarni lub ogrodnictwie aby Ci przywieźli
Madzenka 09:03, 01 maj 2012

Ana napisał(a)
Znów porcja pięknych zdjęć Przpiękne tulipany, zapisuję na liście "must have" te pełne - będą za rok

Gdybyś kiedyś może jechała do siostry do Szczecina to zapraszam na kawkę/winko

Aniu chętnie wpadnę na kawkę /winko ? tulipany obiecałam sobie że sprawdzę co to za odmiana i napiszę
Madzenka 09:07, 01 maj 2012

anula_wn napisał(a)

I taras południowy zdominowany przez bukszpana

Marzena, trudno nadgonić co się u Ciebie dzieje, tak gnasz
ale ten widoczek mnie urzekł, piękna mieszanka jednego koloru w kilku odcieniach - zgapiam!

Ania zgapiaj ile chcesz, to dla mnie zaszczyt
W ubieglym roku jak to mawia moja mama miałam Picassa w tulipanach. Pierwszy raz różne kolory i gatunki przemieszalam. Zamiast się cieszyć tulipanami czekałam aby jak najszybciej przekwitły....
W tym roku za dużo różu ale robielę go w przyszłym roku

Ale jedna tonacja kolorów zdecydowanie bardziej mim odpowiada
Ana 11:35, 01 maj 2012

Marzenko - masz rację...reżim kolorystyczny pozwala zaprowadzić porządek Choć ja kocham wiejskie ogródki z feerią barw, jednak u siebie wolę stonowane kolory

wczoraj udalo mi się dostać białe stojące pelargonie u ogrodnika - ostatnie sztuki Surfinie o ktorych piszesz też były (biało-fioletowe)...teraz marzą mi się jeszcze białe lekko przewieszające sie pelargonie, ale na marzeniach się raczej skończy

W takim razie jesteśmy umówione na kawkę i winko
Madzenka 13:03, 01 maj 2012

Aniu to cieszę się z zakupów, takie przewieszające się bialę też były i teraz siedzę i myślę. O zaproszeniu będę pamiętała, rzadko bywam w Szczecinie, częściej widzę się z siostrą u mamy ;(

Posadzilam właśnie wczoraj zakupionego Rh goldbuckett, elite który kwitł w donicy i 3 azalie japońskie. Kolejne 3 azalie czekają i 30 bukszpanów. Niech sobie czekają nie spieszy się siedzę sobie obok tarasiku kuchennego, który M wreszcie na szaro zrobił i odwiedzam was. Cieplutko i milutko. Oj za to kocham ogród. Aha i Chli Zet sobie plumka
Mala_Mi 13:40, 01 maj 2012

A jednak obiecany relaks majowy
Mala_Mi 13:53, 01 maj 2012

Bożenki widzę, że nie ma na kompie..wiec ja Ci napiszę... Elitte ma ładne liście, drobne i zielone....a zimą przebarwiają sie na kolor wina I ten jako jedyny mi rosnie bez problemów zdrowotnych i innych.... posadziłam i nie grymasi...kwiatki ma drobne, ale dużo..z wyjątkiem tego roku..... I kwitnie teraz , właściwie już przekwitł..... czyli jest liderem czasowym...
Ana 14:25, 01 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
siedzę sobie obok tarasiku kuchennego, który M wreszcie na szaro zrobił i odwiedzam was. Cieplutko i milutko.

Pokaż pokaż taras "zrobiony na szaro"!!
to sie nazywa relaks...
Juzia 15:16, 01 maj 2012

A może jakieś nowe zdjęcia ???
Madzenka 16:21, 01 maj 2012

Zrobię fotki tylko zawiozę córkę na korki. O matko w piątek matura ....