Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 14:19, 13 paź 2015

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 14:17, 13 paź 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)

weronika77 napisał(a)

Skończyła się rozpusta, spacery. Czas wracać, rozstanie z najbliższymi, tęsknota i nadzieja, że jeszcze będziemy tak blisko jak tylko my wiemy, co to jest miłość i bliskość...
Dzień się kończy i wczorajsza nauka o szczęściu czy na coś się zda?
Jest biało od śniegu, szaro, zimno i ponuro, obco i daleko...gdyby ktoś mi pozazdrościł. Nie lubię wyjazdów i powrotów,nie lubię świąt bez bliskości bliskich. Jednak wyszukam coś na plus, łatwość i szybki dostęp przez internet, jakże inny niż było to w stanie wojennym...
Nawet moja fotorelacja dotrze szybko i nie tylko do znajomych z Ogrodowiska. Najcenniejsze w życiu to bliskie osoby, zaufanie i poczucie bezpieczeństwa, reszta mniej ważna. I tego wszystkim życzę!
Na koniec dodam, że zajrzałam w Niagarze do sklepu świątecznego i może tylko żałuję, że nie kupiłam obrazu z migocącymi światełkami na ponure jesienne dni.

Trafiłam do Ciebie od Bożenki(Bogdzi)i tak z ciekawości gdzież tak daleko pdróżowałaś....a tu trafiłam na taki wpis. Piękne to co piszesz i dało mi do myślenia....dzięki za ten post

Twojego ogrodu nie zwiedziłam jeszcze, a to błąd...duży błąd...spróbuję nadrobić
W kamiennym kręgu od początku 14:17, 13 paź 2015

Do góry
Kochani, dziękuję, że o mnie pamietacie
W Kamiennym nic ciekawego się nie dzieje.... kolory jakieś wypłowiałe, bo deszczu spadło zaledwie 2l/m kw.....nic to nie dało, ziemia pod roślinkami nadal sucha jak pieprz.
Mróz zlikwidował jednoroczne kolory, jest szaroburo i zimno
Na rabatach poupychałam omianowe tulipany, narcyzy i hiacynty.....czakają jeszcze trzy skrzynki tulipanów do posadzenia.....postanowienie o likwidacji zwykłych tulipanów zostało silnie oprotestowane przez najbliższych....więc czekam aż ziemia nasiąknie, bo twardo niesłychanie
Kilka fotek z jesieni w Kaminnym

begonie w przedogródku pożarte przez mróz

trzmnielina bez czerwieni

perukowce też nieciekawe
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:03, 13 paź 2015

Do góry
Sylwuś, mam to, co wymieniłaś Hmm choć nie wiem, jakie kolory mieczyków masz. Ja mam fioletowe z białą obwódką i brzoskwionowo-różowe. Jak coś możemy się wymienić
Liatrę masz w takim wrzosowym kolorze czy jaśniejszą? Usunę zdjęcie, jak zobaczysz.
Tu ma być ogród :) 13:54, 13 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czy Teoje milorzeby sie przebarwiaja ? U mnie jeszcze zielone , nawer klon ktory w zeszlym roku co mam go awatarku czerwienia cieszył tez zielony .

Takie jak u Syli to jeszcze długo nie będą, ale zaczęły im kilka dni temu od spodu żółknąć listki i co dzień przybywa tego żółtego, tak to dziś wygląda

Ogród Bogusława 13:24, 13 paź 2015

Do góry
Było lato

jest zima? oby tylko strachy

System automatycznego nawadniania 13:24, 13 paź 2015

Do góry
zakładam hipotetyczną sytuację... w załączniku przykłady, jeden teren podlany 4, 5, 9 zraszaczami,
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 13:10, 13 paź 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)
Ciągle pada ...

ale zima
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:59, 13 paź 2015

Do góry
Mnóstwo możliwości w zależności od stylu ogrodu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:54, 13 paź 2015

Do góry
asiha napisał(a)
mam do zagospodarowania kawałek od frontu, przy płocie sąsiada gdzie rosną świerki.Od kostki w stronę płotu jest lekki spad, ze względu na murek płotu nie mogę zupełnie wyrównać tego obszaru.
Po drugiej stronie bramy wjazdowej mam pęcherznice, tawuły japońskie, liliowce. Przęsła przy przy bramie są pod skosem, po obydwu stronach jest pusto nie wiem co tu wsadzić, wolałabym coś na wys. płotu.
Moje pomysły na ten kawałek: na tle świerków sąsiada: 2 derenie.Mam 5 berberysów thunbergii Maria do wsadzenia, przy skosach koło bramy z obu stron krzewuszkę,może gdzieś funkię,trawę Imperata Red Baron Imperata- dalej pustka....(
nie wiem co pod płotem, może cisy kolumnowe, choć nie zależy mi koniecznie na zasłanianiu się w tym miejscu...?
na zdj:
1.derenie -x2
2.berberysy Maria -x5
3. krzewuszka
4. Imperata Red Baron Imperata- x3

Witaj ja posadziłabym w rogu jakieś ładne drzewko dalej pod płotem różaneczniki a przed nimi żurawki.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:48, 13 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Dech zapiera a dzis jak?
Hebe 12:34, 13 paź 2015

Do góry
Hej Kochani
Co to za odmiana HEBE i jak ją przezimować???
Rododendronowy ogród II. 12:32, 13 paź 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:31, 13 paź 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:30, 13 paź 2015

Do góry
Dzięki wielkie że o mnie pamiętacie. Ja na razie nie mogę do Was zaglądac o nie mam jeszcze dobranych okularów i kiepsko z patrzeniem . Dopiero 5 listopada będą mi dobierac , taki jest czas wymagany po operacji , a potem jeszcze poczekac az zrobią. Tak że jeszcze dosc długo to potrwa. Buziaki dla Wszystkich.

Carola i Gabriela aktycznie pilgim też podobna. Tu bardzo charakterystyczne w rozpoznaniu powinny byc paczki bo sa takie niezbyt duże okrągłe i maźniete na róz.Na temat pokroju mało wiem bo niezbyt urosła , ma tylko trzy gałązki o wys ok pół metra.
Weroniko oczywiscie od razu wiedziałam że musiałas wrócic z podróży. Byłam i widziałam, piękne zdjecia i wspomnienia i piękna rodzinka.
U mnie też śnieg padał , niezbyt dużo ale po zamianie na wode okazało się ze spadło ok 3l na metr kwadratowy czyli najwięcej w tym roku. Jeszcze bym chciała więcej ale juz nie pada.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam i przepraszam że nie złożę rewizyt ale nie dam rady na razie.Czasem zaglądam na moment do Waszych watków ale nie chce u jednej osoby cos napisac a u innej nic więc nie pisze u nikogo bo u wszystkich nie dam rady.
Kilka zdjec dla Was i buziaki.

Co się stało kwiatom ... 12:14, 13 paź 2015

Do góry
Kasia, w kropelce odbija się grill.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:14, 13 paź 2015

Do góry
Zmrożona stipa z nasionek od Marty - Zielonej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies