Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:38, 31 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
Widzę, że jednak nie wytrzymujesz. W Twojej sytuacji lepszy by był ogród na peryferiach, a tak otwierasz drzwi i... kusi ten trzonek od grabi.
Pozdrawiam

To prawda Haniu. Mam nadzieję ze juz pomału koniec ograniczeń, byle tylko okazało sie ze okulary w miare słabe bo przy mocnych znów trzeba by uważac. Buziaki.
Urszulla 16:30, 31 paź 2015

Fajnie że możesz zdjęcia robićsesja wiewiórki śwwietna, a kolory drzew powalają. u nas też pięknie choć dziś przymroziło -1st.
anka_ 17:29, 31 paź 2015

Wiewióra cudowna. Tylko ciekawe jak ona z tego komina te zapasy wyciągnie?

Bogdzia napisał(a)

Muszę przyznac ze ptaki najbardziej je lubią. To naturalny materiał i najlepiej się w nim czują jak się kąpia, niestety jest nieco za płytkie i musimy stale dolewac wody bo wychlapują w czasie kąpania.

Bogdziu a jaka według ciebie powinna być optymalna głębokość takiego poidełka? Bo chciałabym przez zimę się pobawić i jakieś sklecić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 18:49, 31 paź 2015

Ale fajna wiewióra, kolory masz w ogrodzie bajeczne, moje drzewka jeszcze malusie i na tle ogrodu giną ,ale jak się podejdzie bliżej to coś już widać, a rok temu nawet tego nie było Za rok będzie jeszcze fajniej Gnojówka z pokrzyw zdała egzamin pierwsza klasa
mirkaka 20:31, 31 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

To małpiszon rudy, czyżby podgrzewała się w kominie?
Dzidka 20:56, 31 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Na atropurpureum lisci coraz mniej.

Aż trudno uwierzyć, że ta czerwień, to dzieło Matki Natury.
Bogdzia 10:01, 01 lis 2015

Urszulla napisał(a)
Fajnie że możesz zdjęcia robićsesja wiewiórki śwwietna, a kolory drzew powalają. u nas też pięknie choć dziś przymroziło -1st.

Lisci na drzewach coraz mniej , klony juz nie takie piękne a buki zmieniają kolor na miedziany , jeszcze jest pięknie.Pozdrawiam Ula.

Bogdzia 10:03, 01 lis 2015

anka_ napisał(a)
Wiewióra cudowna. Tylko ciekawe jak ona z tego komina te zapasy wyciągnie?

Bogdziu a jaka według ciebie powinna być optymalna głębokość takiego poidełka? Bo chciałabym przez zimę się pobawić i jakieś sklecić.

Aniu myślę ze 5cm to w sam raz dla sikorek i innej drobnicy,a jeśli by było głębsze to mozna zawsze mniej wody nalec albo bedzie dla większych ptaków.
Bogdzia 10:09, 01 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajna wiewióra, kolory masz w ogrodzie bajeczne, moje drzewka jeszcze malusie i na tle ogrodu giną ,ale jak się podejdzie bliżej to coś już widać, a rok temu nawet tego nie było Za rok będzie jeszcze fajniej Gnojówka z pokrzyw zdała egzamin pierwsza klasa

Sylwia pamiętam swoje początki, sadziłam bez przerwy roslinki a nic nie było widac między trawą ale czas szybko leci , za 5 lat Twój ogród będzie juz całkiem inny i na pewno piękny. Kazdy rok przynosi zmiany. Ja nadal mam roślinki malutkie sadzone w tym lub zeszłym roku , dziwnie wyglądaja między większymi ale fajnie że jest stale cos do zrobienia.Pozdrówka.
Bogdzia 10:10, 01 lis 2015

mirkaka napisał(a)

To małpiszon rudy, czyżby podgrzewała się w kominie?

Komin jest na garazu , nie grzejemy tam ale ona wrzuca czasem do niego orzechy, nigdy ich nie wyjmie.