Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 22:39, 30 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Trawy łatwo przesuszyć. Zawsze można spróbować, ale ryzyko jest duże. Ja w tamtym roku zimowałam te trawy (o ile to były te) i na 2 sadzonki, jedna uschła. Drugą wsadziłam do gruntu i niech się dzieje wola nieba
Te trawki ma Irenka i Jola z "Lawendowego zawrotu głowy" trzyma je w donicy, Dopytaj czy/jak je zimuje...
jak jedna przeżyje to zawsze coś dziękuję, zapytam
anabuko1 22:41, 30 paź 2015

Jana napisał(a)
A gdybym je wykopała i schowała do piwnicy, jest szansa, że przeżyją? Jestem z nich bardzo zadowolona.....

Nie znam się to tylko moje próby byłby takie.
ale tylu tu fachowców./Na pewno ci powiedzą lepiej , co z nimi zrobić
Jana 23:23, 30 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

Nie znam się to tylko moje próby byłby takie.
ale tylu tu fachowców./Na pewno ci powiedzą lepiej , co z nimi zrobić
Jana 20:13, 31 paź 2015

Dziś była piękna pogoda tylko trochę czasu brakowało....wycięłam w końcu malwy, usunęłam z gazonów kilkadziesiąt zmrożonych begonii, wycięłam liście z kilku host i na końcu zaczęłam usuwać kamyki, które położyłam na wiosnę koło host...gorzej usunąć niż je położyć....nie zdążyłam bo inne obowiązki wzywały. Usuwam kamyki bo pod nimi mam agro, a pod agro wcisnęłam cebulki tulipanów.teraz nie wiem czy to był dobry pomysł.Od razu chciałam przemyć kamyki bo naleciało tam pełno liści z tui, nasypać nową ziemię i położyć znowu kamyki.M ozolna praca, pewnie moje tulipany w końcu nie wyjdą spod tych kamieni...ostatnie zdjęcia host z liścmi w tym roku i już bez nich...
beata_m 22:27, 31 paź 2015

pogoda dopisała, można było ciut ponadrabiać zaległości, w rozpoznaniu trawki nie pomogę ale wygląda super
Jana 17:30, 01 lis 2015

beata_m napisał(a)
pogoda dopisała, można było ciut ponadrabiać zaległości, w rozpoznaniu trawki nie pomogę ale wygląda super
i tak dziękuję za chęci
Jana 17:32, 01 lis 2015

Dostałam nasiona "chyba" przegorzana od koleżanki, ciekawa jestem co z tego wyrośnie...
Marlenaa 11:41, 03 lis 2015

Hej Jana bardzo kolorowo u Ciebie, tyle kwiatów Widok z tarasu obłędny. Pozdrawiam
Milka 14:37, 04 lis 2015

Jana napisał(a)
mam pytanie-mam takie trawki wsadzone w tym roku, nawet nie wiem co to jest...czy to mi przemarznie? Raczej nie wygląda na jednoroczną, ale pewności nie mam

W naszym klimacie jednoroczne, to rozplenica Vertigo.
Mam ich sporo, miałam 2 podejścia do przechowania, żadne sie nie powiodło, w tym roku robię 3 i ostatnie
Jana 17:46, 04 lis 2015

Marlenaa napisał(a)
Hej Jana bardzo kolorowo u Ciebie, tyle kwiatów Widok z tarasu obłędny. Pozdrawiam
teraz niestety mało kolorów witaj, tytuł Twojego wątku już dawno mnie zaintrygował, awatarek też mi się podoba