Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:03, 31 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Czy klona jakoś specjalnie okrywasz na zimę? Ja mam dwa w tym roku posadzone i nie wiem co z nimi okryć czy nie? Oczyszczalnia - dobrze masz, że możesz jeszcze ją jakoś zamaskować, u mnie to już za późno

Mirelka, klona w ub roku lekko okrywałam włókniną, ale to był jego pierwszy rok w ogrodzie. W tym roku mam zamiar sprawdzić czy już się zahartował Raczej go nie będę już okrywać.
A u Ciebie na co za późno?? Na oczyszczalnię czy na maskowanie??

lindsay80 20:14, 31 paź 2015

jolka napisał(a)

Edyta - na foto nie ma żadnego rozsączania. W ziemi są dwa zbiorniki, gdzie ścieki są kolejno oczyszczane przez bakterie. Następnie woda jest odprowadzana zakopaną rurą na koniec ogrodu, gdzie jest ogromny dół, w którym ma ona zanikać. To również inwestycja gminna, z naszym 20% udziałem

Prezna gmina - my musielismy sami pokryc koszty oczyszczalni, mam taka jednozbiornikowa.
jolka 20:28, 31 paź 2015

A u mnie dziś owocowych c.d. Piszę odmiany dla pamięci:
- 4 grusze: Bonkreta Williamsa, Isolda, Klapsa, Konferencja,
- śliwki: węgierka zwykła(2 szt), renkloda ulena żółta (2 szt),
- porzeczka czarna: Tiben (7 szt).

I jeszcze dokupiłam trzecią odmianę malin: Polka, szt 10
Jak tak dalej pójdzie, chyba będę musiała pola dokupić

amelia_b 20:31, 31 paź 2015

Kawa napisał(a)

lizus ehheh
To samo pomyślałam
sylwia_slomc... 20:56, 31 paź 2015

Ależ zazdroszczę takiej Gminy i dobrego gospodarza
Kawa 19:16, 01 lis 2015

Hej kochana
Jesień pracowita u ciebie pięknie wszystko masz przemyślane skomponowane zazdroszczę. Liczę na twoją pomoc na wiosnę. Na razie muszę poratować moje marne zdrowie bo co raz bardziej się sypie. Cmokam
jolka 10:57, 08 lis 2015

Kawa napisał(a)
Hej kochana Jesień pracowita u ciebie pięknie wszystko masz przemyślane skomponowane zazdroszczę. Liczę na twoją pomoc na wiosnę. Na razie muszę poratować moje marne zdrowie bo co raz bardziej się sypie. Cmokam

Ja się patrzę, kto mi tu pisze "kochana" o nieznanym awatarku, a to Kamisia Jak miło buźkę zobaczyć Mam nadzieję, że zdrowotne tematy masz ogarnięte, poskładane i nic się już nie sypie!!

Owszem, jesień u nas pracowita. Posadziliśmy wszystko co było do posadzenia, śliwy, gruszki, aronie, maliny, agresty, porzeczki, jeżyny Jeszcze mi jagody goi i kamczackie chodziły po głowie. Powiedziałam M., a ten się tak zaktywizował, że już mi kazał zamawiać natychmiast Sam się zobowiązał, że jutro przekopie co trzeba, byle już wsadzać Tak więc się doktoryzuje teraz z obu jagód, pewnie dziś zamówię a w tygodniu dosadzimy.

jolka 11:00, 08 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ zazdroszczę takiej Gminy i dobrego gospodarza

Sylwia, masz rację. Gminę mamy super Jeszcze się z zakupem pieca chwilę wstrzymujemy, mam nadzieję, że gmina jakiś projekcik będzie miała w tym zakresie
nicol21 13:36, 08 lis 2015

Fajne to Wasze poletko jest!Smaczności już w przyszłym sezonie będą!! Fajnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 20:20, 08 lis 2015

nicol21 napisał(a)
Fajne to Wasze poletko jest!Smaczności już w przyszłym sezonie będą!! Fajnie!

Hej Ewelina Zgodnie z planem - część trzecia (i ostatnia!!)ogrodu jest użytkowa Czy smaczności będą w przyszłym sezonie .. zobaczymy, bo to mój debiut sadowniczo-jagodowy W każdym razie kontynuując temat - przed chwilą zakupiłam jagody goji (2 szt) i jagodę kamczacką (7 szt). Tak więc będzie wsadzania c.d.