Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:46, 14 paź 2014

Do góry
babka napisał(a)
Witaj Od jakiegoś czasu podziwiam i zachwycam się Twoim ogrodem. Początkowo przeglądałam wątek wyrywkowo i dech co rusz mi zapierało więc postanowiłam prześledzić go od początku do końca. Jestem dopiero na 227 i nie mogę się doczekać kiedy przeczytam do ostatniej strony
Twoje pomysły i projekt Magnolii są dla mnie wielką inspiracją i choć nie mam zbyt wielkiego pola do popisu to będę,jeśli pozwolisz wzorować się na Twoim ogrodzie
Pozdrawiam

tylko waż na oddech

wiem coś o tym bo tez u Gochy często dostaję bezdechu oraz napadów gorąca naprzemiennie w zimnym potem,
o toczeniu piany nie wspomnę bo jeszcze ktoś pomyśli że nie jestem normalna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:43, 14 paź 2014

Do góry
Witaj Od jakiegoś czasu podziwiam i zachwycam się Twoim ogrodem. Początkowo przeglądałam wątek wyrywkowo i dech co rusz mi zapierało więc postanowiłam prześledzić go od początku do końca. Jestem dopiero na 227 i nie mogę się doczekać kiedy przeczytam do ostatniej strony
Twoje pomysły i projekt Magnolii są dla mnie wielką inspiracją i choć nie mam zbyt wielkiego pola do popisu to będę,jeśli pozwolisz wzorować się na Twoim ogrodzie
Pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:36, 14 paź 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Reniu, jaki kształt ma teraz ta rabata która była kołem? bo nie widać jej w całości. Połączyłaś ją z innym fragmentem, czy nadal jest taką wyspą?
Pytam, bo też mam coś podobnego (nie pokazywałam jeszcze, ale dużo opowiadania) i coś mi z tym kołem nie pasi, zastanawiam się że jakiejś łezki z tego nie zrobić...

ps. trzymam kciuki za projekt, dołożyłam swój głos

Reniu ,zrobię jutro fotkę ,dalej ta rabatką jest sobie wyspą ,ale koło coś mi do mojego ogrodu nie pasowało .
Dzięki za głosiki ,i proszę o więcej .pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:22, 14 paź 2014

Do góry
Reniu, jaki kształt ma teraz ta rabata która była kołem? bo nie widać jej w całości. Połączyłaś ją z innym fragmentem, czy nadal jest taką wyspą?
Pytam, bo też mam coś podobnego (nie pokazywałam jeszcze, ale dużo opowiadania) i coś mi z tym kołem nie pasi, zastanawiam się że jakiejś łezki z tego nie zrobić...

ps. trzymam kciuki za projekt, dołożyłam swój głos
Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:07, 13 paź 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Wygraliśmy ,kolejny projekt parcypacyjny ,jupi .

Gratulacje dołożyłem swoje 3 grosze do tego sukcesu

Nowe oblicze koła bardzo mi się podoba Jak wszystko się rozrośnie będzie busz

Jakiego Ty masz fajnego piesia Mam nadzieję że przyjaciel ogrodu

Pozdrawiam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:41, 13 paź 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
czy to będzie rabata wg projektu Danusi?

Ha
Magda jeszcze nie wie że tu jest realizowany projekt Danusi
Ogród z pompą 14:22, 13 paź 2014

Do góry
AniuS, przepraszam, że ja dopiero teraz piszę. W domku są dwa osobne pomieszczenia z dwojgiem osobnych drzwi. Te na wprost są do większego pomieszczenia gdzie ma być coś na wzór spiżarni. Będziemy tam też przechowywać zimą meble ogrodowe.
Z boku jest mniejsze pomieszczenie na wszystkie ogrodowe sprzęty włącznie z kosiarką, taczką itp. Mieszczą się też wózki dziecięce, balon z winem Domek ma mniej niż 25m2, bo taki wolno wybudować bez pozwolenia na budowę i bez projektu. Projekt mój własny. Fundament jest wylewany na głębokość ok. 150cm, zbrojony, dokładnie tak jak dom. Niestety koszt takiego domku jest dość spory. Zdjęć innych na razie nie mam, muszę się zmobilizować

Pozdrawiam i zapraszam!
Moja "przyziemna" :) pasja 13:49, 13 paź 2014

Do góry
Projekt gotowy? Bo ja chcę gotowy.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:01, 13 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Ana hosty powalające i sporo masz terenu pięknie zagospodarowane Buziaki

Witam Cię i dziękuję za miłe słowa.Z tym terenem, to jest zależy pod jakim kątem się patrzy.jak do pracy to wystarczająco dużo. A jak nowe chciejstwa to jeszcze więcej areału by się przydało.

jola54 napisał(a)
Bylin nie widziałam , tylko ok. 1ha kilkudziesięciu gatunków iglaków, liściastych i krzewów i nie pytałam o byliny,widziałam tylko, że coś hoduje także w szklarniach.

Ja już iglaczków i liściastych raczej nie kupuję, nie mam już na nie miejsca.a bylinkę to zawsze jakąś się zmieści gdzieś

Kindzia napisał(a)
Widzę, że lubimy te same róże
Tak Ci teraz Louise Odier kwitnie? Moje obie wysokie bardzo urosły, ale teraz zero kwiatów A tak je lubię...

Kasiu,Trudno nie lubić róż, jak one takie piękne.Tak,Louise Odier tak jeszcze kwitnie
ModraSowa napisał(a)
Pokrętną drogą trafiłam i ja. Od dłuższego czasu poszukiwania czegoś w internecie kończą się zawsze na ogrodowisku i czyimś wątku. Do Ciebie przyprowadził mnie Louise Odier. Mam nadzieje na więcej zdjęć Tej pięknej róży.
Podobnie jak Ty, mieszkam w drewnianym domu. Twój ogród pełen kwiatów jest cudowny.

Aniu, witaj w moich progachPokrętną drogą czy, nie fajnie,że trafiłaś.
Louise Odier mam pierwszy sezon, ale to cudna róża, kwitnie ładnie i z małymi przerwami.
A domek to był pomysł i projekt mojego męża. Pierwotnie miał być murowany. Później plany zmieniliśmy

BusyBee napisał(a)
Poczytałam Twoją listę róż- będzie mnóstwo koloru w następnym roku a i tak masz wiele kwiatów...ja muszę się w tej kwestii poprawić bo brakuje mi koloru w moim ogrodzie...będę od Ciebie zgapiać jak u Ciebie róże zimują, to i u mnie powinny...

Po prostu kocham te wszelkie kwitnące i nie tylko.Lubię zmienność i kolory.Jak ogród żyje i zmienia się.
A zgapiaj ile chcesz, mnie innych ogrody też inspirują do różnych nasadzeń, przeróbek.

Kochany Chipek

Ogród przy lesie początek 2012/2013 07:34, 13 paź 2014

Do góry
Wygraliśmy ,kolejny projekt parcypacyjny ,jupi .
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:28, 12 paź 2014

Do góry
Gabrysiu, przeżyję. Ale martwię się o mnoją wisienkę Umbraculifera. Lepiej ją przesadzić teraz czy w maju? Chyba teraz? Jak padnie to się zapłaczę

do końca kwietnia mają wydawać warunki przyłączy, zanim zwalczymy projekt i przyjdzie do wykonania, będzie maj... nie wiem czy tej imprezy nie przełożymy na za rok. Przemek się nie odzywa
Swojski zakątek Lusi 17:59, 12 paź 2014

Do góry
bardzo dziękuję za miłe przywitanie, aż mi lepiej i już wklejam z dozą nieśmiałosci mój maleńki ogródek żeby zobrazować Wam co będę porządkować od wiosny.
Najpierw szybki - (wybaczcie amotorszczyznę) projekt
Działka długa wąska, dom bliżniak.

chciałabym zacząć od rabatki nr 2

Dwie mające po kilkanaście hm a może i nawet kilkaściesiąt lat bukszpanowe kulki, kwadraty hm nie wiem co to nie potrafię narazie nic z tego zrobić a po środku magnolia nie pasuje mi tu. Chciałabym posadzić tam hm no właśnie nie wiem co czekam na pomysły pomocy. Mam białe cebulowe, przepiękne tulipany 'Spring Green', kocham tulipany ale co jeszcze? pomóżcie może jakaś trawa? No i ostatnio po wątku Łukasza zakochałam się w żurawkach tylko gdzie je usadowić?
Kolejna rabatka nr 1

z córką na czele tej narazie nie będę ruszać bo jak na moje oko może taka na tą chwilę pozostać
Kolejna 3

przy kolejnym poście cała reszta tego co najbardziej nieogarnięte haha
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:21, 10 paź 2014

Do góry
Margo napisał(a)
Piękny ogród w jesiennej odsłonie
Czy Twoje hosty też już zżółkły, bo tak coś zdaje mi sie że zauważyłam?
Bo moje też i zastanawiam się czy to o tej porze normalne. Ale skoro u Ciebie tez sie tak dzieje to znaczy, jest ok ścinasz je na jesien, czy zostawiasz go wiosny ?
Mariken cudny, to moja niespełniona ogrodowa miłość tegoroczna. Ale nie kupowałam bo chce zimą zrobić sobie projekt ogrodu i szkoda by było przesadzać. Ale w przyszłym roku to nr 1 na liście zakupowej
hosty zmieniły kolor bo u mnie noce zimne były nawet z minusem...Hosty obcinam, ale jeszcze dam i chwilkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 10 paź 2014

Do góry
Piękny ogród w jesiennej odsłonie
Czy Twoje hosty też już zżółkły, bo tak coś zdaje mi sie że zauważyłam?
Bo moje też i zastanawiam się czy to o tej porze normalne. Ale skoro u Ciebie tez sie tak dzieje to znaczy, jest ok ścinasz je na jesien, czy zostawiasz go wiosny ?
Mariken cudny, to moja niespełniona ogrodowa miłość tegoroczna. Ale nie kupowałam bo chce zimą zrobić sobie projekt ogrodu i szkoda by było przesadzać. Ale w przyszłym roku to nr 1 na liście zakupowej
Mały miejski ogród Ewy 08:53, 10 paź 2014

Do góry
Betka napisał(a)
Witaj zobacz ten wątek ...projekt Danusi, ogród piękny!!!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=98

Betka. Dziękuje za link. Tego wątku nie znałam.
Mały miejski ogród Ewy 22:23, 09 paź 2014

Do góry
Witaj zobacz ten wątek ...projekt Danusi, ogród piękny!!!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=98
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:34, 09 paź 2014

Do góry
Renatko, no właśnie.. i tak uważam ze nie powinno być wcale wolnego.. a tu nam długi weekend wyszedł :/
Jak się wkurzę to pojadę pod Augustów z Młodą, 4 dni - zawsze to coś. M nie może wziąć urlopu, jak zwykle jakiś ważny projekt

Toszka - no dałam mam nadzieje dadzą rade Pod Rh jest kwaśna ziemia, dołki kopałam i sypałam z worka. A ciemierniki już tam rosły i chyba dobrze się maja... zresztą u mnie wszędzie kwaśna ziemia... sypnę im dolomitem wiosna jak co roku no trudno, na razie musi tak zostać

pozdrawiam!
Ogródek Janiny 08:17, 09 paź 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)
Janka!
Jak to możliwe, że tak późno doczłapałam do Twojego wątku?!
Masz talent! Rabaty są pięne, wysmakowane prostotą i elegancją. Rajuśku! Cóż za uczta dla wiecznie głodnych oczu!
Ogromnie dziękuję, że mogę podziwiać Twój ogród, że wpuszczasz nas do swojej prywatności.
Ukłony!
Dziękuję za miłe i budujące słowa. Piszeż że mam talent, to raczej wątpliwe gdyby nie projekt w życiu bym coś takiego nie wymyśliła. Miło mi że wpadłaś i zapraszam ponownie.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:08, 08 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aga pozdrawiam i dziękuję za namiary na szkółkę dzięki Maji na nowo znalazłam Twój ogród przepadł mi i nawet nie pamiętałam nazwy jestem na 18 stronce i patrzę co u Ciebie się zmieniło czy wykorzystałaś projekt Danusi ze stawkiem czy jakiś inny u mojej znajomej staw jest porośnięty irysami wodnymi, grzybieniami a w koło sa podsadzone liliowce i paprocie i jakieś jeszcze inne kwiatuchy fajnie to wyglądaaha nad stawkiem pasowałby jako drzewo Grujecznik japoński ROTFUCHS

Nie czytaj, szkoda czasu, nic tam się oprócz demolki nie działo

Bajoro się zasypuje, mam w planie wymurowanie czegoś w prostych formach, podobnie rabaty, bardzo stonowana roślinność...
bogata, różnorodna roślinność jakoś mi nie pasuje
ale grujecznika to sobie chyba sprezentuję

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:08, 08 paź 2014

Do góry
musiałam dokonać zmian w moim projekcie narożnej rabaty
przypominam projekt

1. Hortensje silver Dollar
2. Śliwa wiśniowa
3. Turzyca buchanani 3 sztuki
4. różowe wrzośce
5. wrzośce o żółtych igłach i białych kwiatach
6. turzyca evergold
7. berberys admiration cięty w kulki
8. miskant Variegatus x3
9. Beregenie

ale musiałam przenieść 1 zżarty przez drutowce Rh (fioeltowe kwiaty) i 3 białe azalie i wyszło tak:

Przesadziłam śliwę, ale liście oklapły, zobaczymy czy przeżyje. Przesunęłam ją bliżej żywopłotu.

1. 4 doniczki wokół śliwy to mają być hortensje Silver Dollar (chyba troszkę bliżej drzewa je przysunę)
2. 3 niebieskie patyki to turzyca buchanani
3. Przed turzycą poletko żółtych wrzośców o białych kwiatach (żółty sznurek)
4. Przy trawie różowe wrzośce z zielonym igiełkami (żółty sznurek)
5. Rh jak widać, zjedzony przez drutowca, marniał w oczach od czasu urlopu, ma fioletowe kwiaty
6. potem 3 białe azalie, które będę cięła na równo.
7. Dalej 3 doniczki to berberysy Admiration

NA ŻURAWKI Z TYŁU NIE PATRZEĆ, BO TO MOJA SZKÓŁKA W CIENIU

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies