Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Toszka 20:29, 08 paź 2014

Karolcia, ciemierniki uwielbiające wapno dałaś do kwasolubów?
popcorn 08:34, 09 paź 2014

Renatko, no właśnie.. i tak uważam ze nie powinno być wcale wolnego.. a tu nam długi weekend wyszedł :/
Jak się wkurzę to pojadę pod Augustów z Młodą, 4 dni - zawsze to coś. M nie może wziąć urlopu, jak zwykle jakiś ważny projekt

Toszka - no dałam mam nadzieje dadzą rade Pod Rh jest kwaśna ziemia, dołki kopałam i sypałam z worka. A ciemierniki już tam rosły i chyba dobrze się maja... zresztą u mnie wszędzie kwaśna ziemia... sypnę im dolomitem wiosna jak co roku no trudno, na razie musi tak zostać

pozdrawiam!
Bogdzia 08:47, 09 paź 2014

Karola to te rh bedą rosły na murku? Mogą miec tam za sucho bo jest dośc wysoki.Pytałas u mnie o rozplenicę . Nie wiem co odpowiedziec bo owszem chciałabym ale jak ja to odbiorę od Ciebie a zima długa , w doniczce nie przetrwa. Może jednak nie kupuj bo za duży bedzie kłopot z przetrzymaniem przez zimę. Miłego dnia.
GabiK 08:58, 09 paź 2014

Ten Augustów to może być niezły pomysł - chyba jeszcze ładnie ma być?
popcorn 09:00, 09 paź 2014

Bożenko, zaraz wrzucę fotki, Rh nie będą na murku -murek ogranicza taras i taras jest wyżej, rabatka jest na poziomie gruntu.

Spytam Anitki, jak będzie u Rodziców to im bym podrzuciła, a ona Tobie. Jak sie dogadamy, to Ci przywiozę - jeśli chcesz oczywiście! Wiem ze chciałaś kupić w Skierniewicach ale nie kupiłaś... Ile szt? 3-5 mi wejdzie do auta (kota bierzemy

Zdjęcia nadal kiepskie

2xrh
2x azalie japonskie
za Rh podzielona runianka Variegata
z przodu kilka ciemiernikow

przy tarasie dosadzę jeszcze plamę biało kwitnącej tawułki Arendsa, a całość będzie ogrodzona obwódką z buksikow. Na wiosnę doloze trawnik żeby moc przejść z tarasu do ogródka (była tu żwirowa ścieżka którą zlikwidowałam bo już nie prowadziła do kompostownika, bo go nie ma).
anabuko1 09:04, 09 paź 2014

o widzę, że ostro pracujesz
popcorn 09:05, 09 paź 2014

GabiK napisał(a)
Ten Augustów to może być niezły pomysł - chyba jeszcze ładnie ma być?

Gdybym mogła tam odpocząć to bym się wybrała, ale jestem leniem i chyba mi się nie chce.
200m2 dom do ogarnięcia przed zima, pościel do wywiezienia żeby nie zawilgotniała, ręczniki itd; plus ogródek z warzywami wielkości polowy mojej działki (orany traktorem!) do wykopania marchwi, buraków, pietruszki itp... i zero facetów do łopaty i teściowa o kulach
Jak nikt nie pojedzie to się zmarnuje, ale więcej osób do pomocy by było, tylko wymówek maja miliony :/
popcorn 09:08, 09 paź 2014

Nieudolne wklejki

GabiK 09:34, 09 paź 2014

To ciężka decyzja - jechać i się narobić, ale zrobić dobry uczynek, czy siedzieć w domu spokojnie.
Teściowa już tak na stałe o kulach? Może pora coś zmienić w tamtym ogródku, skoro nie ma kto robić.
Jak Cię znam, to nie dasz się temu dobru zmarnować.
popcorn 09:36, 09 paź 2014

Własnie usiedzieć nie mogę i pewnie pojadę, do roboty. Za miękkie serce mam
Ale wnerwiają mnie bracia M z M na czele, 3 lewusy wychowane przez mamusie... masakra. Do roboty nikogo. 2 bezrobotnych i nie pojada, oczywiście
Teściowa chwilowo o kulach - mam nadzieje. Płacą tam sąsiadom za nadzór nad domem i działką, koszenie trawy, pielenie tych warzyw. Pewnie by i wykopali...