Pięknie jesień przyszła do Ciebie Iwonka mmm jeżówki zostaw fajnie wyglądają spod śniegu a co tam będziesz wojować jeszcze ? ja dziś musiałam trawkę deczko przy chodniku wyciąć bo woda słabo schodzi i czekam na deszcz Macham wieczornie
Jakoś jak ten wir ogrodowy spada, to jakoś bardziej melancholijnie się robi.a może to wpływ jesieni i mijającego sezonu.Teraz nadchodzi inny czas.
Jesienno- domowo- rodzinny.Z dobrym filmem, na który mało czasu.I książki czekają, od maja nie miałam czasu czytać.a bardzo lubię dobre książki
zimy też nie lubię za tą zgniliznę i szarość , ciemności szybkie i zimno.
Jestem zmarżluchem
Chyba ,że jest śnieżna, ze słonkiem, małym mrozem, to jest cudna.
I te święta i choinka słodzą nam ten długi ponury czas
Jak dojdą nasionka to daj ,znać
Gdzie jaki kwiatek jeszcze został i coś do jedzenia- to już motylki i inne owady są
Gosiu, dziś zrobiłam sobie bardzo dłuuuuuuugi spacer po twoim ogrodzie cofając się aż do wiosny. Podobają mi się twoje donice, cały ogród zachwyca o każdej porze roku . Chciałabym mieć tak pięknie. Może kiedyś
Ale mam pytanie co do donic:
Czy w donicach masz tuje i czy one zimują? Czy musiałaś po zimie wymieniać?
Ładnie wyglądają o każdej porze roku podsadzone sezonowymi kwiatami i podwiązane wstążeczką
Zimą miałaś innego koloru wstążeczki. Też mnie zachwyciły.
Tak czytam Twoją opowieść Ana i też się zamyśliłam pięknie to nasze życie ujęłaś ale innej kolei nie ma i dobrze przyjdzie czas na wszystko....śliczne te foty wiesz... szkoda roślinek ale na wiosnę będzie jeszcze lepiej buziaki kochana
Małgosiu
Posadziłam tak od garażu na razie do łuku
Zdjęcie zrobiłam wcześniej bo bałam się, że mnie noc zastanie
Myślę, że od łuku dosadzę jeszcze z 5 szt (co 45cm)
Reniu. to dąb młody,zza siatki.
Vanilka w tym roku biednie, ucierpiała po upałach
moja dębolistna hortensja teraz wygląda tak:
Dębolitna chociaż w tym roku mi nie zakwitła, teraz też ładnie wygląda