Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:53, 03 paź 2015

Do góry
Ambrowce po częściowej rewolucji

Dwa zebrinusy po bokach eksmituje albo za tydzień albo wiosna. Pomyslę. Po wykopaniu poprzednich łyso sie zrobiło a mlode rosliny w tym roku zima nie zachywca
Posadziłam w miejsce zebrinusów miskanty adagio, hortensje Vanille Fraise i Limelight, jezówki i białe tulipany oraz czosnki. Na brzegu rabaty sosnie sesleria skalna, tez niedawno sadozna. Jestem ciekawa czy ta rabata za rok znów będzie rewolucjonizowana...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:52, 03 paź 2015

Do góry

A tu mialy być łany hortensji passion i czerwien trawy fireworks... Jak wyszlo widać na zdjęciach... Wiosna po kwitnieniu azali na brzegu sadze roplenice i dosadzam hortensje ogrodowe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:50, 03 paź 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:49, 03 paź 2015

Do góry
James Galway mnie wnerwia w drugim tloczeniu. Wypuscił wielkie baty i kwitnie na ich końcach. Za rok go po pierwszym wkitnieniu bardzo radyklanie przytnę a jak nie pomoże to eksmituję do tesciowej, nich sie kładzie na garaźu.

Specjalnie dla Juzi - Claire Marshall - to jej pierwszy sezon u mnie. Zachywcam sie jej kolorem, kwiatem i obfitością kwitnienia. W cieniu ma niesamowity kolor, w slońcu to fajna żarowka

Na tym zdjeciu po lewej widac kolor munstead. Obie niestety w cieniu musiałam sfotografować. W cieniu miskantów
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:47, 03 paź 2015

Do góry
burgundy Ice czaruje

I po raz kolejny Lavender Ice

Niezmordowana Munstead Wood, jej kolor jest niesamowity
W Kruklandii 12:46, 03 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Pokaż pokrój swojego ambrowca?

Kupiłam jako ambrowiec balsamiczny...tylko.
O taki był

A to parę dni temu fota

Moje małe wielkie marzenie 12:45, 03 paź 2015

Do góry
alis napisał(a)
Wszystkie rabaty do poprawy, wiem o tym.

Może ktoś zechciałby zernąć na mój watek i podpowiedzieć mi, czy taki układ roślin na tej rabacie jest w miarę dobry? Mam troche kupionych roślin i musze je posadzić, szkoda byłoby żeby się zmarnowaly, a nie chce ich sadzić jak popadnie.

Nie bardzo mam pomysł czym obsadzić nóżke tej magnolii. A może za dużo tych traw?

Ta wersja bardzo mi się podoba tylko dałabym mniej gatunków zostawiłabym magnolie, bukszpany, żurawki i turzyce tylko dodałabym jeszcze jedną coś na kształt litery L.

Powiem Ci tak podczytuje ogrodowisko już 3 lata i zrozumiałam jedno że mój ogród ma być MÓJ to mi ma się podobać, chce rośliny które ja lubię i które mi się podobają a nie takie które ktoś mi karze posadzić Rady są na miarę złota ale najpierw sama musisz przemyśleć co chcesz mieć i mniej więcej jak Zrób sobie listę roślin jakie chcesz mieć u siebie i posegreguj co z czym pasuje i już dużo Ci się rozjaśni

Co do magnolii w jakiej odległości jest od domu?
Ja bym ją zostawiła, formowałabym ja w drzewko.

Będę zaglądac
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:45, 03 paź 2015

Do góry

Zdjęcie od góry, jak widzisz jest trochę miejsca przed jałowcami, ale chyba za późno na przesadzanie już teraz dla rododendrnów i azalii? Znalazłam zdjęcie w galerii Danusi wrzosowiska z miskantem chyba Variegatus w tle i myślę, ze za tą sosna górska będzie pasował u mnie. Brzozy tez pomysł wart przemyślenia.

Co do jałowców, dzisiaj ich nie kupiłabym, ale pieniądze wydane i trzeba je gdzieś upchnąć, kupiliśmy je zanim trafiłam na Ogrodowisko.

Co do imienia, to dziękuję bardzo, dobrze byłoby znaleźć się w krainie czarów, czytaj pięknym ogrodzie jak kraina czarów. Pozdrawiam, będę eksperymentować, wrzosowiska mi się zachciało, bo pociągają mnie te wrzosy nie wiedzieć czemu.

Taaaak, o tym zdjęciu z trawami pisałam wcześniej, czytasz w moich myślach

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:43, 03 paź 2015

Do góry
Na razie bez kometarzy wkleje zdjecia bo mnie czas goni.

Szałwia zaprłniła dziure po lawendzie, która padla. Mam nadzieję że za rok będzie lepiej

Lavender ice bardzo słabo kwitnie ale wreszcie się przyjęła i mam nadzieje, ze za rok będzie obfita.

Czy Wam też sie proso pokłada? Uprzedzam nie było nawożone.
Kondziowy ogrod cz II 12:35, 03 paź 2015

Do góry
Róża Leonardo da Vince

Rdest himalajski JS Caliente i rdest wężownik

Milin od Justyny na kurniku
Mój 4 arowy azyl... 12:35, 03 paź 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Przedwczoraj i dzisiaj odzyskałam miejsca na cebulowe. Wywaliłam hortensję Anabellkę, bo denerwowały mnie jej pokładające się pędy kwiatowe oraz część irysów syberyjskich. Zastanawiam się nad usunięciem jednej z hortensji ogrodowych. Ta odmiana jest wyjątkowo kapryśna. Jej kwitnienie zależy od majowych przymrozków. Natomiast bukietowe i drzewiaste są niezawodne.

W dalszym ciągu jest niesamowicie sucho. U nas padało tydzień temu. I to byle jak.

Jesienne barwy

Zachwycające ujęcia
Jeżówki z trawka też długo cię nie było, chyba zapracowana byłaś Basiu, pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:33, 03 paź 2015

Do góry
alis napisał(a)
Pomyślałam sobie, że może dać tam w tło za sosną górską jakiegoś jasnego miskanta i dorzucić jeszcze jakąś kosodrzewinę, tylko czy to będzie dobre zestawienie? Idę szykować ziemię pod wrzosy, może ktoś się odezwie i uchroni przed popełnieniem kolejnych błędów

Alicjo, korzystaj z porad Danusi.
Popatrz - na pewno juz to widziałaś.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:33, 03 paź 2015

Do góry
a tu kilka ujęć 1 kępy
rozplenicy Black Beuty, w zależności od światła kolor kłosów, po deszczu są białe
roślina 3 letnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:26, 03 paź 2015

Do góry
rozplenica Hameln
końcówki podsychają, ale ze środka wciąż nowe zielone idzie

Novalis w tym roku pozytywnie mnie zaskakuje, po 3 latach
znowu kwitnie, 1 kwiatem

za to Bonica non stop i wlazła na 2 metry w cedr
Kondziowy ogrod cz II 12:22, 03 paź 2015

Do góry
Pomponella z jastrunem

czosnek górski
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:17, 03 paź 2015

Do góry
zachwycam się miskantem Africa
rzeczywiście jest ta czerwień, którą reklamowano
kwiatostan powoli rusza, kolor wina

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:13, 03 paź 2015

Do góry
werbena chyba o tej porze najpiękniejsza

cedry libańskie królują
Kondziowy ogrod cz II 12:09, 03 paź 2015

Do góry
Boltonia z trawami i astrami nowoangielskimi

Ogród w skali mikro cz.II 12:07, 03 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Eluś, a Ty gdzie? U mnie ostatnio słonecznie, ciepło i miło

Aaaa Ewciuuuuu ślajam się , to tu , to tammmmmm i zasyłam pozdrowionka i trochę górskiego powietrza ze Stożka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:00, 03 paź 2015

Do góry
dla margeritki Gosi-świeże przyrosty głogownika Red Robin

a tu dla edy- Edytki biały tamaryszek i obok głogownik

ostróżki kwitną, biała lepiej, niebieska 1 kwiatem

ponownie kwitnie Abraham Darby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies